reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

Ja nie wiem czy bede kupowac monitor. Przy starszych nie mialam a spalam spokojnie. Z tym ze Sa co 2-4h pobudki na karmienie takze ja 2lata z kazdym nie przespalam nocy calej.
Ale najbardziej w szpitalu po urodzeniu syna irytowala mnie kobietka lozko obok po 35 pierwsze dziecko I ona CALA noc swiatlo swiecila I patrzyla czy oddycha a ja tak bardzo wtedy chcislam sie drxemnac jak dxievko spi I po tym calym ciezkim porodzie.
Szczerze to bardzo bym chciala zeby mi Tak nie odbilo z Ta nadgorluwoscia . Zeby nie ograniczala dxiecko swoja miloscia. Jak do tej pory mysle ze mi sie udaje.

reklama
Ja monitora nie kupuję.

Jakieś przydatne aplikacje na telefon są ? Takie które mogłyby nianię zastąpić?

cb7wugpju04jz4q8.png

Dla mnie monitor jak każdy sprzęt może zawieść - pół biedy jak robi alarm bez powodu ale co, jak ten jeden jedyny raz nie zadzwoni jak dziecko rzeczywiście przestanie oddychać? Ja ufam tylko sobie, dziecię będzie spało ze mną przy cycu więc nie widzę potrzeby. Poza tym to działa chyba tylko jak dziecko śpi na plecach a ja moje układałam ma boczkach - w ramach profilaktyki zachłyśnięcia w razie ulania. Ale w nianię się zaopatrzę.
Co do wyprawki - całym sercem polecam torby pielęgnacyjne Skip Hop - przy młodszej kupiłam i kocham bardzo. Są duże, pojemne, mają fajne kieszonki i są łatwe do czyszczenia. A najlepsze jest to, że pasują do ramy każdego wózka. Moją teraz będę sprzedawać bo mam ochotę na inny kolor ;)
Wspominałam tu kiedyś o ściereczkach - myjkach wielorazowych zamiast chusteczek. Wtedy pomyliłam nazwę - to Cheeky Wipes, w zestawie jest 25szt ściereczek, 2 pudełka (jedno na czyste drugie na brudne), 2 woreczki na wyjście (na czyste i na brudne), siateczkowe woreczki do prania i 2 olejki eteryczne (naturalne of kors) do czystych i brudnych. Jeden minus to cena - około 260zł za zestaw. Ja juz się nie skuszę, bo to moje ostatnie dziecię a raczej nikt nie kupi takiego zestawu używanego (ja bynajmniej bym nie kupiła), ale jeśli któraś z Was spodziewa się pierwszego dzieciątka, to myślę, że warto zainwestować ;)

Moje uwielbialy spać od noworodka na brzuszku. Na plecach prawie wcale bo jednak ulewac sie może takze na boczku ukladane byly

Dla mnie monitor jak każdy sprzęt może zawieść - pół biedy jak robi alarm bez powodu ale co, jak ten jeden jedyny raz nie zadzwoni jak dziecko rzeczywiście przestanie oddychać? Ja ufam tylko sobie, dziecię będzie spało ze mną przy cycu więc nie widzę potrzeby. Poza tym to działa chyba tylko jak dziecko śpi na plecach a ja moje układałam ma boczkach - w ramach profilaktyki zachłyśnięcia w razie ulania. Ale w nianię się zaopatrzę.
Co do wyprawki - całym sercem polecam torby pielęgnacyjne Skip Hop - przy młodszej kupiłam i kocham bardzo. Są duże, pojemne, mają fajne kieszonki i są łatwe do czyszczenia. A najlepsze jest to, że pasują do ramy każdego wózka. Moją teraz będę sprzedawać bo mam ochotę na inny kolor ;)
Wspominałam tu kiedyś o ściereczkach - myjkach wielorazowych zamiast chusteczek. Wtedy pomyliłam nazwę - to Cheeky Wipes, w zestawie jest 25szt ściereczek, 2 pudełka (jedno na czyste drugie na brudne), 2 woreczki na wyjście (na czyste i na brudne), siateczkowe woreczki do prania i 2 olejki eteryczne (naturalne of kors) do czystych i brudnych. Jeden minus to cena - około 260zł za zestaw. Ja juz się nie skuszę, bo to moje ostatnie dziecię a raczej nikt nie kupi takiego zestawu używanego (ja bynajmniej bym nie kupiła), ale jeśli któraś z Was spodziewa się pierwszego dzieciątka, to myślę, że warto zainwestować ;)
Po pierwsze ciężko, żeby monitor zawiódł, bo składa się z 2 części: 1 to urządzenie, które działa na zasilanie sieciowe i jest to nadajnik. Do niego podłączona jest płytka czuła na ruch. Druga część, to odbiornik, który ma w środku akumulatorki i ładowany jest na bazie podłączonej do gniazdka sieciowego. Po naładowaniu odbiornik można przenosić. Jeśli nadajnik zawiedzie, np. zabraknie prądu, to traci łączność z odbiornikiem i wtedy w odbiorniku włącza się alarm, więc nie ma możliwości, żebyśmy się nie dowiedzieli, że nadajnik się wyłączył. W odbiorniku jest również kontrolka baterii i jak zbliżają się do wyczerpania, to też włącza się alarm. Raczej mało prawdopodobne, że równocześnie zabraknie prądu, wyczerpią się baterie w odbiorniku i zepsuje się kontrolka informująca o rozładowaniu baterii.
Poza tym niby dlaczego monitor miałby działać tylko jak dziecko śpi na plecach? Działa doskonale przy każdej pozycji w jakiej śpi dziecko. Bazyli często spał na boku i w żaden sposób nie wpływało to na działanie urządzenia. Na brzuchu go nie kładłam, bo się bałam, że mi się przydusi, ale potem jak był starszy, to nieraz się na brzuch odwrócił i urządzenie też działało bez zarzutu.

Moje uwielbialy spać od noworodka na brzuszku. Na plecach prawie wcale bo jednak ulewac sie może takze na boczku ukladane byly
Mi juz w szpitalu mowily pielegniarki ze dziecko na brzuchu mozna klasc tylko jak sie przy nim siedzi, nie powinno tak dziecko spac bo moze sie udusić.

Na boku jesf najlepsza pozycja bo nawet jak dziecko uleje to leci na bok i sie nie zachlysnie

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

A jak jest z pozycją na boku ? Nie ma to wpływu na bioderka ? Gdzieś kiedyś takie hasło usłyszałam, ale zielona w tym jestem...

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

A jak jest z pozycją na boku ? Nie ma to wpływu na bioderka ? Gdzieś kiedyś takie hasło usłyszałam, ale zielona w tym jestem...

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Nie slyszalam o bioderkach, a moje tak spaly i sa zgrabne, nawet glowek im nie odkształcilo.

Ale trzeba po kazdym karmieniu odkladac dziecko na inny bok, jwsli np lezalo na prawym, to po karmieniu kladziesz na lewy boczek, i potem znow karmienue, i na prawy.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry