reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

A jak jest z pozycją na boku ? Nie ma to wpływu na bioderka ? Gdzieś kiedyś takie hasło usłyszałam, ale zielona w tym jestem...

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Moje mialy refluks, i dlatego wolalam polozyc na boku i byc pewniejsza niz na plecach np.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Podobno na brzuszku to bardzo dobra pozycja do spania dla dziecka. Ja sie nie balam. Mój synu tylko tak nie plakal a miał kolki straszne!!!!!!

Podobno na brzuszku to bardzo dobra pozycja do spania dla dziecka. Ja sie nie balam. Mój synu tylko tak nie plakal a miał kolki straszne!!!!!!
Dziecko moze podnieac glowke tak ze bedzie lezalo na buzi i nie ma odruchu ze sie dusi i nie podniesie w pore glowki zeby oddychac i sie udusi

Tak wiem ze wielu rodziców boi sie żeby dziecko tak spalo. Jak pisałam ja sie nie balam i konsultowalam ta pozycje ze swoim lekarzem .

Saranta dobrze kojarze, ze ty we Wloszech miedzkasz czy gdzies poza granicami Polski ? Jak bedziesz czego szukac to szukaj przez polskie google nie google w innym kraju bo w kazdym kraju jest inne pozycjonowanie stron dlatego nie moglas znalezc mi zaraz wyskoczyl wlasnie ten sklep
Ojejku, ale mi dałaś wskazówkę!! Dzięki! Nie , juz nie mieszkam we Włoszech :( Niestety od lat 10 mieszkam w Belgii.
To ja dlatego nic nie mogę znalezc, bo ja ciagle polskie strony wertuje i mało mi wyskakuje wyników!!
buziak wielki!!!:-D

Aha, dziewczyny a macie pojęcie o jakośći wózków firmy TUTEK bo okazuje się, że sprzedają je u naszych sąsiadów w Holandii :)

Dziecko na brzuszku smialo moze lezec na dniu podczas zabawy, itd jak jest pilnowane. Ale przynajmniej w pierwszych miesiacach nie powinno tak spac gdy rodizce tez spia i nikt na dziecko nie patrzy. Na dniu gdy siedzi sie przy dziecku i co chwile sie na nie spoglada, to jak najbardziej moze

Ano racja z tą główką. Pozycję na brzuszku pewnie będę stosować, ale jedynie w ciągu dnia, kiedy będę miała stałą kontrolę. Jako niedoświadczona przyszła mama pewnie będę się wielu rzeczy obawiać...

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

reklama
Po pierwsze ciężko, żeby monitor zawiódł, bo składa się z 2 części: 1 to urządzenie, które działa na zasilanie sieciowe i jest to nadajnik. Do niego podłączona jest płytka czuła na ruch. Druga część, to odbiornik, który ma w środku akumulatorki i ładowany jest na bazie podłączonej do gniazdka sieciowego. Po naładowaniu odbiornik można przenosić. Jeśli nadajnik zawiedzie, np. zabraknie prądu, to traci łączność z odbiornikiem i wtedy w odbiorniku włącza się alarm, więc nie ma możliwości, żebyśmy się nie dowiedzieli, że nadajnik się wyłączył. W odbiorniku jest również kontrolka baterii i jak zbliżają się do wyczerpania, to też włącza się alarm. Raczej mało prawdopodobne, że równocześnie zabraknie prądu, wyczerpią się baterie w odbiorniku i zepsuje się kontrolka informująca o rozładowaniu baterii.
Poza tym niby dlaczego monitor miałby działać tylko jak dziecko śpi na plecach? Działa doskonale przy każdej pozycji w jakiej śpi dziecko. Bazyli często spał na boku i w żaden sposób nie wpływało to na działanie urządzenia. Na brzuchu go nie kładłam, bo się bałam, że mi się przydusi, ale potem jak był starszy, to nieraz się na brzuch odwrócił i urządzenie też działało bez zarzutu.

@Antiope mi nie chodzi o brak prądu czy wyczerpane baterie. Tylko o to, że jest to urządzenie i czujniki maty mogą zawieść. Tak jak czujniki parkowania w aucie itp. Dla mnie takie wynalazki usypiają czujność a tak jak pisałam ja ufam tylko sobie. Co do tego spania na plecach to kiedyś (w ciąży ze starszą) czytałam o tych monitorach recenzję i tam było napisane, że jak dziecko śpi w innej pozycji to czujki na tej macie mogą nie zadziałać bo dziecko powinno przylegać do niej całą klatką piersiową. Być może przez 6 lat to udoskonalono ;)

Do góry