reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

reklama
Ja mam Firkon Swing Retro, ale trudno dostępny w sklepach. Do tego kupiliśmy też podwozie ze skrętnymi kołami więc mamy w zasadzie 2 wózki na różne warunki bo te retro np. średnio spisują się w sklepie, trudniej je złożyć w samochodzie, pociągu czy samolocie. Ale jedno i drugie ma pompowane koła dlatego w terenie radzą sobie lepiej niż wszystkie typowe spacerówki z malutkimi kołami, a obok nas działki i często chodzimy po nierównościach.

mojeboje: Firkon jest piękny!n Jaka kolorystyka!! Coś takiego właśnie chciałabym mieć.
to Polska firma, prawda?
Czemu trudno dostępny? Zadowolona byłas z niego?
Pozdrowionka!:errr::-) :)

Ja nie wierze ochraniaczon

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja miałam dla Bazylka. Musiałam dokupować, bo jak miał kilka miesięcy tak szalał po łóżeczku, że co chwilę mi się obijał i bałam się, że sobie coś zrobi.

Mam pytanko znow do doswiadczonych mamusiek mialyscie "monitor oddechu"? Czy jakos tak
Nie balyscie sie, ze dziecko przestanie oddychac w nocy ?
Ja już tu kiedyś pisałam na ten temat, ale powtórzę:
Mamy monitor oddechu i uważam go za jeden z najlepszych dziecięcych zakupów jakich dokonałam. Wszyscy mnie straszyli, że ten monitor mnie będzie jeszcze bardziej stresować, ale guzik prawda! dzięki niemu czułam spokój i się wysypiałam. Pamiętam jak kiedyś opiekowałam się w nocy 8 miesięcznym synkiem siostry i co chwilę się budziłam sprawdzając czy oddycha. Mój D i jego była żona mieli to samo ze swoją córką i sam D przyznał, że to niebo a ziemia.
Czasami włącza się kiedy wszystko jest ok, ale to najczęściej kwestia złego ustawienia czułości. A poza tym ja wolę wstać ten jeden raz i zobaczyć, że jest ok, niż nie wiedzieć kiedy moje dziecko przestanie oddychać. Do tego wynalazku przekonałam się jeszcze bardziej kiedy z powodu śmierci łóżeczkowej zmarł synek naszych znajomych. Oni nie byli w grupie ryzyka, a mimo to, przytrafiło im się to co najgorsze. Koleżanka się obudziła, a jej synek leżał nieżywy. Coś strasznego. przy kolejnym maluchu na 100 % dalej będziemy używać monitora.

Nie miałam monitoru oddechu za to miałam bardzo lekki sen i moje dzieci się często budziły ;)

cb7wugpju04jz4q8.png

Mówisz o Espiro? No ja też jestem bardzo zadowolona, ale fakt, gdyby dało się zmieniać kierunek jazdy przekładając rączkę, to byłoby dużo wygodniejsze niż zdejmowanie z ramy całej górnej części i przekładanie jej w drugą stronę. W domu, to jeszcze pół biedy, ale jak się to próbuje zrobić na spacerze z dzieckiem, które jeszcze nie staje samodzielnie, bo np. małego razi słońce, to jest trochę ekwilibrystyki.

Mówiłam akurat o baby design ;) ja w swoim wózku mam przekładana i to się faktycznie przydaje

Ja bez monitora oddechu ale moje dziecko większość czasu do 4mc spędzalo przy cycu nie w łóżeczku i oddech mogłam odczuwać na sobie ;)

reklama
Do góry