reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

reklama
Bonusowa chociaż na karmienie przynosiły.. Mam kontakt z taką dziewczyna co rodziła mc przede mną synka w 2015r Mówi że żałuje że wiedzy o kp nie miała, bo maluch wylądował w inkubatorze i pod lampami a położne zabranialy go w ogóle stamtąd ruszać, oczywiście butla za butla, dziewczyna sama rozhustala laktatorem produkcje i dawała swoje mleko ale nie miała pojęcia że powinna robić to strzykawka, no i pomimo pomocy doradcy nie udało się młodego do cycka zachęcić Sciagala prawie rok czasu Nienawidzi tego czasu spędzonego przy odciaganiu ale wiedziała że to jedyne wyjście Także takie to wsparcie w szpitalu dla kp Choć wiadomo nie wszędzie tak jest i całe szczęście... To się rozpisalam w wątku wyprawkowym nie o wyprace Ooo może tu w ramach wyprawki polecece Po prostu piersią Kazda mama w ciąży powinna przeczytać Chyba na wątku lektur bonusowa pisała też o innych pozycjach w temacie kp Czytajcie żeby was ktoś potem w odciaganie nie wrobil jak mojej znajomej
No to mowie, mnie wołały na karmienie małej jak byla w inkubatorze

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Moja też jeszcze nie odpieluchowana, myśleliśmy że tego lata to zrobimy ale na razie wydaje się, że daleka droga. Czasami siądzie na nocniku ale bezproduktywnie a zmuszać jej nie będziemy.

No te rady wasze z tłumaczeniem gdzie siusiu kupkę robić itd to jasne u dwulatka ale moja roczna córka patrzy na ten nocnik z miną jak go tu wykorzystać do zabawy a nie do fizjologii.
Wydaje mi się że ona nie rozumie jeszcze takich rzeczy, ale wiem też że są dzieci roczne nie korzystające z pieluch zastanawiam się jak to się robi..

No te rady wasze z tłumaczeniem gdzie siusiu kupkę robić itd to jasne u dwulatka ale moja roczna córka patrzy na ten nocnik z miną jak go tu wykorzystać do zabawy a nie do fizjologii.
Wydaje mi się że ona nie rozumie jeszcze takich rzeczy, ale wiem też że są dzieci roczne nie korzystające z pieluch zastanawiam się jak to się robi..
Taaaaak ja tez zastanawiam sie jak to sie robi. Moj ma 2 i 4 miesiące i na nocniku tylko siedzi i jeździ autkami a jak go na chwilke z oczy spuszczę to sika obok :D ide na następnych zakupach po nakładkę na sedes może tam będzie chętniej siedział:)

Kupilam pierwsza rzecz dla mojej Zosi - czuje ze to bedzie rogata coreczka:)))
1465483114152.jpg

Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge

Załączniki

• 1465483114152.jpg
    1465483114152.jpg
    113,3 KB · Wyświetleń: 371
No kochana ja właśnie na kupe sadzałam juz jak nawet roku nie miały, musisz zauważyc jaka dziecko np robi mine jak ma robic kupe lub czy jakos sie wczesniej specyficznie zachowuje, i jak to widzic to siup na nocnik. I sama sie nie obejrzysz a bedzie chciala kupke wlasnie tam bo lepiej sie robi niz do pampersa bo samo leci w dół i nic nie przeszkadza i nie ma fuj na pupie hehe [emoji4]

Taaaaak ja tez zastanawiam sie jak to sie robi. Moj ma 2 i 4 miesiące i na nocniku tylko siedzi i jeździ autkami a jak go na chwilke z oczy spuszczę to sika obok :D ide na następnych zakupach po nakładkę na sedes może tam będzie chętniej siedział:)

Ta nakladka naprawde fajna bo dziecku latwiej zrozumiec dobczego to sluzy bo czuje sie wtedy dorosle bo siusia jak mamusia [emoji3]

reklama
Do góry