reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

Ja jeszcze nie wiem co mi tam w brzuszku siedzi, więc muszę zaczekac z zakupami. Zresztą największy szał zakupowy jest chyba w pierwszej ciąży :-) ja juz jestem w trzeciej, więc juz tak na luzie do tego podchodzę. Choć nie ukrywam że takie zakupy są mega przyjemne :-)
Elifit, to tak juz właśnie jest, że wraz z urodzeniem dziecka przychodzi instynkt, ze juz się wie co i jak. A gdyby czegos sie nie wiedzialo, zawsze mozna sie spytac, czy to położnej, czy koleżanki z sali :-)
Ja np. na poczatku nie kąpalam mojej pierwszej niui, bo się bałam :-) mój mąż to robił...

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Mi bardzo malo rzeczy zostalo bo wszystko rozdalam, i dlatego mnie szał nie ominie haha [emoji3][emoji12]

reklama
ja siebie dzis obkupilam w "lumpku" ze 4 kiecki wydarlam i tunike na ramiaczkach fajna i jeszcze udalo mi sie w biedronce wygrzebac ciazowe dresy (cudo za 39zl) i koszule taka od razu do karmienia. byly ciazowe ciuchy w biedronie chyba od 27.05 ale nie chcialam nic kupowac przed genetycznym:)
a ciuszki dla Zoski juz ogladalam dzis... sliczne sa z Disneya w Pepco ale chyba strasznie slabe jakosciowo, sprac sie nie spiora bo sie krotko uzywa ale boje sie ze moga uczulac?kupowalyscie ubranka dla noworodka w pepco???

Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge
Ja polowe rzeczy mialam z pepco, nigdy nic nie uczulilo, zwlaszcza ze i tak trzeba wyprac i wyprasowac takiemu malenstwu [emoji4] uwielbiam w pepco kupowac. Do dzis tam córkom kupuje

Też polecam ubrania z lidla, najlepiej chyba wytrzymują użytkowanie, można prać i w 60 stopniach i suszyć w suszarce. Z niektórymi ciuszkami z H&M też tak jest. W smyku kupowałam często na ich stronie ze względu na darmowe dostawy do sklepu i często tam polowałam na promocji, ale niektóre ciuszki szybko się porozciągały no i nie można ich suszyć w suszarce. Ale teraz mają tragiczną stronę i nie wytrzymuję na niej nerwowo więc chyba rzadziej będę tam kupować.

Mam trochę ciuszków z Pepco i jakość jest losowa. Część po 2 praniach wygląda fatalnie, a część wytrzymuje całkiem długo. Ostatnio kupiłam córce przeuroczą czapkę z daszkiem, za którą dałam 10 zł.
Nie mogę doczekać się letniej wyprzedaży w H&M. W zeszłym roku nakupowałam córce sukieneczek za jakieś śmieszne kwoty, mam nadzieję, że teraz też się uda.
To ja znow procz pepco lubie reserved dla dzieci, ja kupuje tam ciuszki po 10-15 zl . nie podoba mi sie wiekszosc rzeczy w him, zwlaszcza dla mnie tragedia. Ale czasem sobie cos kupie u nich ale w dziale dzieciecym hahaha [emoji13]

Bonusowa jak wziąć się za odpieluchowanie? Może bym spróbowała z Nina tylko jakoś się tego boję Jak Ty to robiłaś?
Ja jak bylo cieplo to po prostu ubieralam majtki i spodenki i tlumaczylam ze jak zachce sie siusiu to maja wolac. 2-3 dni i siadaly na nocnik. Ale najpierw byla kupa na nocnik, bo latwiej zauwazyc. Jak widzialam ze idzie, to na nocnik i chwalilam. I tak stopniowo, stopniowo. Potem bylo latwiej wytlumaczyc ze siusiu robi sie tak jak kupke na nocniczek [emoji4] na poczatku tylko na noc zakladalam, no i zdarzalo sie ze zapomnialy mi powiedziec, to potem juz sama pytalam co jakis czas i przypominalam. Najwazniejsze nie krzyczec, spokojnie tlumaczyc, i chwalic. I samo pojdzie [emoji6]

Ja tez preferuje najbardziej body, z racji wlasnie ze sie nie podwija. Do tego spiochy. I jak chlodniej to kaftanik. Wiadomo, po kapieli jeszcze czapeczka [emoji4] Na jakies wyjazdy to byl dresik na body i spiochy, tak ze u mnie ten zestaw dluvo stanowil standard. Ale pajacyki tez lubilam [emoji6]

Nigdy nie zakładaliśmy Bazylkowi po kąpieli czapeczki.

Cos Ty ! Wszystko różowe, az sie w glowie kreci haha ja nie raz kupilam dziewczynkom cos w chlopiecym bo róż mi bokiem wychodzil. Raczej staralismy sie zawsze szukac czegos zoltego, niebieskiego, kolorowego.. Róż to ostatecznosc jak juz jakis ciuch mi sie mega spodobal a nie bylo w innym kolorze [emoji6] na chlopca za to sa super koszule itd no masakra [emoji3][emoji3] az chce sie miec chlopca haha

No jak się ma chłopca, to się to widzi zupełnie odwrotnie. Fakt, że dla dziewczynek głównie róże, ale coraz częściej można też znaleźć coś w innych kolorach.

Ja jak bylo cieplo to po prostu ubieralam majtki i spodenki i tlumaczylam ze jak zachce sie siusiu to maja wolac. 2-3 dni i siadaly na nocnik. Ale najpierw byla kupa na nocnik, bo latwiej zauwazyc. Jak widzialam ze idzie, to na nocnik i chwalilam. I tak stopniowo, stopniowo. Potem bylo latwiej wytlumaczyc ze siusiu robi sie tak jak kupke na nocniczek [emoji4] na poczatku tylko na noc zakladalam, no i zdarzalo sie ze zapomnialy mi powiedziec, to potem juz sama pytalam co jakis czas i przypominalam. Najwazniejsze nie krzyczec, spokojnie tlumaczyc, i chwalic. I samo pojdzie [emoji6]

No ja też Bazylowi tłumaczę, że mu zakładam majteczki i jak będzie chciał kupę albo siusiu, to ma mi powiedzieć, to go posadzę na ubikację. Niestety to nic nie daje. Nie pomaga nawet, że jak zrobi na toaletę, to dostaje pianki, albo żelki, których nie dostaje w żadnej innej sytuacji, a które bardzo lubi. Jak go posadzę na muszli, to zrobi, ale sam za diabła nie powie.

No jak się ma chłopca, to się to widzi zupełnie odwrotnie. Fakt, że dla dziewczynek głównie róże, ale coraz częściej można też znaleźć coś w innych kolorach.
ja chyba też czapki nie zakładałam na pewno nie córce, synowi może kilka razy.

Zgadzam sie, że jak się ma chłopca to się łaknie dziewczęcych ubranek i rzeczywiście jest coraz więcej nieróżowych. Ja np uwielbiam moją córkę w intensywnych kolorach, czerwień, granat o mater deo, piękneee ale i z różu jak mam wybierać to wezmę fuksję nie pudrowy róż najlepiej w połączeniu z grafitem, szarym.

U mnie w szpitalu zdziwiło mnie że nie wciskały mm w ogóle. Był nacisk na kp. Raz tylko gdy miałam gorączkę wzięły malucha i mogłam odespać.

Bonusowa chociaż na karmienie przynosiły.. Mam kontakt z taką dziewczyna co rodziła mc przede mną synka w 2015r Mówi że żałuje że wiedzy o kp nie miała, bo maluch wylądował w inkubatorze i pod lampami a położne zabranialy go w ogóle stamtąd ruszać, oczywiście butla za butla, dziewczyna sama rozhustala laktatorem produkcje i dawała swoje mleko ale nie miała pojęcia że powinna robić to strzykawka, no i pomimo pomocy doradcy nie udało się młodego do cycka zachęcić Sciagala prawie rok czasu Nienawidzi tego czasu spędzonego przy odciaganiu ale wiedziała że to jedyne wyjście Także takie to wsparcie w szpitalu dla kp Choć wiadomo nie wszędzie tak jest i całe szczęście... To się rozpisalam w wątku wyprawkowym nie o wyprace Ooo może tu w ramach wyprawki polecece Po prostu piersią Kazda mama w ciąży powinna przeczytać Chyba na wątku lektur bonusowa pisała też o innych pozycjach w temacie kp Czytajcie żeby was ktoś potem w odciaganie nie wrobil jak mojej znajomej

reklama

No ja też Bazylowi tłumaczę, że mu zakładam majteczki i jak będzie chciał kupę albo siusiu, to ma mi powiedzieć, to go posadzę na ubikację. Niestety to nic nie daje. Nie pomaga nawet, że jak zrobi na toaletę, to dostaje pianki, albo żelki, których nie dostaje w żadnej innej sytuacji, a które bardzo lubi. Jak go posadzę na muszli, to zrobi, ale sam za diabła nie powie.
W koncu powie [emoji4] cale lato przed Wami

Do góry