elifit
Moderatorka
Też bym chciała. Będę próbować za dnia najpierw w razie jakby miały być niewypały nocne
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
niewypaly zdarzaja sie nawet w jednorazowce
do wielo trzeba sie przekonac bo kiedy jestes poza domem nie wywalisz mokrego pampka tylko niesiesz do domu.
moje poczatki byly na zasadzie prób i błędów. .. pieluszek jest masa różnych i koszty tez spore ja juz wiem ze kieszonka z wkladami mi pasuje . jeszcze pojade do Ikea po reczniczki frote ktore tez chłoną zawartość; )
Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom
Dziewczyny a wytłumaczcie mi proszę dlaczego chcecie stosować pieluszki wielorazowe. Czy tu chodzi o oszczędność kasy czy są jakieś inne powody? Bo przyznam szczerze że mnie do tego w ogóle nie ciągnie,a chciałabym zrozumieć dlaczego tak wiele mam się na to decyduje.
U mnie niestety odpada - nie ogarniam prania zwykłego a co dopiero jeszcze pieluchy praćnie na moje nerwy
Chodzi o to, że raz, jest to ekologiczne a dwa, w pampkach jest sporo środków chemicznych, które będąc na skórze dziecka na pewno przez nią przechodzą do organizmu. Ale mimo wszystko jam zbyt leniwa, wolę wyrzucić do śmieci a nie bawić się w pranie. Aczkolwiek sam pomysł super. Poza tym moje dzieci szybko odpieluchowane zawsze, nie chodzą po 2-3 lata w pampkach![]()
No i właśnie w nocy i na spacerach byłby pamp. Przynajmniej na początku zanim się kupy nie ustabilizują.niewypaly zdarzaja sie nawet w jednorazowce
do wielo trzeba sie przekonac bo kiedy jestes poza domem nie wywalisz mokrego pampka tylko niesiesz do domu.
moje poczatki byly na zasadzie prób i błędów. .. pieluszek jest masa różnych i koszty tez spore ja juz wiem ze kieszonka z wkladami mi pasuje . jeszcze pojade do Ikea po reczniczki frote ktore tez chłoną zawartość; )
Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom
na pewno taniej i bardziej zdrowo a przy tym kolorowoDziewczyny a wytłumaczcie mi proszę dlaczego chcecie stosować pieluszki wielorazowe. Czy tu chodzi o oszczędność kasy czy są jakieś inne powody? Bo przyznam szczerze że mnie do tego w ogóle nie ciągnie,a chciałabym zrozumieć dlaczego tak wiele mam się na to decyduje.
ja zakladalam ok roku majty na dwór i koszulke a po domu goła dupka i nocnik pod ręką. .. troche osikanych podłóg było ale inaczej nie nauczysz. u nas max 1,5-2 lata i po pieluchach .Bonusowa jak wziąć się za odpieluchowanie? Może bym spróbowała z Nina tylko jakoś się tego boję Jak Ty to robiłaś?
mi nawet w chuscie nie przeszkadzaly wieloNo i właśnie w nocy i na spacerach byłby pamp. Przynajmniej na początku zanim się kupy nie ustabilizują.
Bonusowa jak wziąć się za odpieluchowanie? Może bym spróbowała z Nina tylko jakoś się tego boję Jak Ty to robiłaś?