reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

Kobietki a jaki termometr polecacie? Może macie jakieś sprawdzone firmy?
Ja używam Beurera

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
Kochane powiedzcie mi - do szpitala zabieracie jedna torbe i pakujecie w nia swoje i Maluszka rzeczy, czy lepiej dwie i miec wszystko osobno?

Drugie pytanie. Mam lekki kombinezon polarowy na 62 i taki typowo zimowy 68. Zima w uk to zazwyczaj +5 w nocy i +8 w dzien, snieg spadl raz na jeden dzien 5 lat temu. Jest sens kupowac jeszcze jeden zimowy kombinezon czy powinno byc ok z tym polarowym na wyjscie ze szpitala i jesli bedzie jak co roku to na pierwsze spacery + kocyk tudziez kolderka?

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Kochane powiedzcie mi - do szpitala zabieracie jedna torbe i pakujecie w nia swoje i Maluszka rzeczy, czy lepiej dwie i miec wszystko osobno?

Drugie pytanie. Mam lekki kombinezon polarowy na 62 i taki typowo zimowy 68. Zima w uk to zazwyczaj +5 w nocy i +8 w dzien, snieg spadl raz na jeden dzien 5 lat temu. Jest sens kupowac jeszcze jeden zimowy kombinezon czy powinno byc ok z tym polarowym na wyjscie ze szpitala i jesli bedzie jak co roku to na pierwsze spacery + kocyk tudziez kolderka?

Ja biorę dwie torby [emoji846] łatwiej sie potem tak ogarnąć, tak mi sie wydaje [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Powinno być ok. Welurowe ubranko pod spód.

Toreb dwie chyba bo w jedną się nie zmieszcze

cb7wugpju04jz4q8.png

Udało mi sie w końcu doczytać wszystkie posty i wewnętrznie czuje sie gotowa aby zacząć działać. Wcześniej nie czytalam bo za bardzo sie bałam czy mi sie uda z ta ciąża, a ze nie robiłam zbyt wiele zakupów to nie było sie czym pochwalić. Ale mam juz troszkę i nawet poprawne wiec jak wyprasuje to pokaże.

Z tamtymi dziećmi zamiast bujaczka używałam wózka. U rodziców duży dom to było wygodnie i uśpić i nakarmić i polulac. Teraz nie mowy, mamy 37 metry i nawet bujaczek by zajmował miejsce. Moze by huśtawka? Ale w niej karmić to raczej sie nie da. Coś trzeba wymyślec. Ja mało kupuje, bo coś mi zostało po starszych, wiec będzie kocyk i różowy i niebieski. Kombinezonu maz nie znalazł wiec muszę poszukać, ale chce koniecznie biały, zeby był do chrztu. A tu większość kolorowa
Łóżeczko szukam używane, tyle ze maz ciagle zajęty i nie ma jak jeździć oglądać. Tez chce zeby zrobił blat nad pralka na przewijak i od razu z otworem na wanienkę, zeby nie trzeba było sie schylać. Chce kupić profilowane z korkiem do spuszczania wody i w miarę mała zeby sie zmiescila. Do tego puleczki. Będzie to jakoś w miarę wyglądało i wygodniejsze niż noszenie wody np do pokoju.
Nowe zwykle drewniane lozeczko kupisz w kazdym sklepie z artykulami dla dzieci za jakies 100-140 zl. Uzywane nieraz byly drozsze z tego co kiedys szukalam. Koniec koncow po moich dziewczynach mam dwa drewniane lozeczka oraz duzy kojec/lozeczko.
Obecnie mam rozlozone jedno lozeczko, ktore mąż odmalowal i jest jak nówka ;)
Jak maluch bedzie wiekszy to rozloze kojec i bedzie na dniu mial sie gdzie bawic. Na razie bede go miala przy sobie w wozku, dlatego nie kupuje zadnych bujaczkow [emoji6]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Kobietki a jaki termometr polecacie? Może macie jakieś sprawdzone firmy?
Byl juz ten temat poruszany [emoji4] ja wybiore sie albo do media expertu, albo do apteki. Z innych zrodel nie kupuje ;) Mialam fajny z allegro, dalismy za niego cos 90 zl, i byl super, ale spadl i zaczal swirowac, a nie oplacalo sie wysylac na gwarancje itd.. wole kupic na miejscu i w razie czego móc szybko zawiezc do naprawy

reklama

Mysle ze wystarczy ten kombinezon. Pod spod mozesz zawsze ubrac cieplej i ubrac. Ale nie wiem jak gruby masz ten kombinezonik [emoji6]

Do góry