reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

Kochane powiedzcie mi - do szpitala zabieracie jedna torbe i pakujecie w nia swoje i Maluszka rzeczy, czy lepiej dwie i miec wszystko osobno?

Drugie pytanie. Mam lekki kombinezon polarowy na 62 i taki typowo zimowy 68. Zima w uk to zazwyczaj +5 w nocy i +8 w dzien, snieg spadl raz na jeden dzien 5 lat temu. Jest sens kupowac jeszcze jeden zimowy kombinezon czy powinno byc ok z tym polarowym na wyjscie ze szpitala i jesli bedzie jak co roku to na pierwsze spacery + kocyk tudziez kolderka?

Sent from my SM-G925F using Tapatalk
Ja mam jedna torbe, z jednej strony sa moje rzeczy, z drugiej dla Szymka.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzisiejsze Zdobycze JanaMieszka ;)

Załączniki

• image.jpeg
    image.jpeg
    145,9 KB · Wyświetleń: 78
  • image.jpeg
    image.jpeg
    147,5 KB · Wyświetleń: 82
Ja do szpitala zabieram na porod jedna torbe z jednym zestawem ubranek a reszte luby dowiezie jak juz bedzie po
Tak nam zasugerowala polozna na szkole rodzenia ... Wezme tylko najpotrzebniejsze rzeczy ;)

Ja do szpitala zabieram na porod jedna torbe z jednym zestawem ubranek a reszte luby dowiezie jak juz bedzie po
Tak nam zasugerowala polozna na szkole rodzenia ... Wezme tylko najpotrzebniejsze rzeczy ;)

Tez mi tak położna radziła [emoji6] zeby zabrać to co do porodu, a resztę sobie, np. w samochodzie zostawić i niech maz potem przyniesie po prostu [emoji846]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nowe zwykle drewniane lozeczko kupisz w kazdym sklepie z artykulami dla dzieci za jakies 100-140 zl. Uzywane nieraz byly drozsze z tego co kiedys szukalam. Koniec koncow po moich dziewczynach mam dwa drewniane lozeczka oraz duzy kojec/lozeczko.
Obecnie mam rozlozone jedno lozeczko, ktore mąż odmalowal i jest jak nówka ;)
Jak maluch bedzie wiekszy to rozloze kojec i bedzie na dniu mial sie gdzie bawic. Na razie bede go miala przy sobie w wozku, dlatego nie kupuje zadnych bujaczkow [emoji6]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Wiem za 40€ mam sto metrów od mieszkania, ale wole używane ale fajnego wzoru. Jakieś nietypowe i z szuflada.

A ja dzisiaj kupiłam kilka pieluszek tetrowych, kosmetyki, nożyczki do paznokietek, ręcznik i dwie pary majtek poporodowych wielorazowych. Matko kochana w rossmanie te podpaski poporodowe nawet z belli są tak ogromne, że chyba ze dwa razy bym się nimi obwinęła. Myślicie, że mogę kupić sobie zwykłe podpaski np always nocne??
Kupiłam jeszcze zestaw 3 koszyczków w Pepco będę je trzymała na dolnej półce na przewijaku akurat będą na kosmetyki, pieluszki itp. Zaczynam coś się ruszać z wyprawką :)

A ja dzisiaj kupiłam kilka pieluszek tetrowych, kosmetyki, nożyczki do paznokietek, ręcznik i dwie pary majtek poporodowych wielorazowych. Matko kochana w rossmanie te podpaski poporodowe nawet z belli są tak ogromne, że chyba ze dwa razy bym się nimi obwinęła. Myślicie, że mogę kupić sobie zwykłe podpaski np always nocne??
Kupiłam jeszcze zestaw 3 koszyczków w Pepco będę je trzymała na dolnej półce na przewijaku akurat będą na kosmetyki, pieluszki itp. Zaczynam coś się ruszać z wyprawką :)
One z jakiegoś powodu są takie duże. :happy: Nawet nocne to za mało. Poza tym lepiej bawełniane, żeby się tam jednak wszystko wietrzyło, allwaysy jak na tą okazję są zbyt "plastikowe". Mnie się super sprawdziły te belle.

Do szpitala kup sobie canpol. Są cieńsze i chłonne. Po porodzie się lejeeeee
A potem do domu zwykle podpaski nocne

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
Do góry