reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

Szalenstwo!

Mnie opieka nad dzieckiem przyszła instynktownie. Nawet prosić nie musiałam. Na szczęście nie było problemów z przystawieniem do piersi ani nic. z kolejnym dzieckiem to już mnie położne uważały za zaprawioną w bojach.
U mnie tak samo.
Miałam 19 lat jak Patryka urodziłam, poważnie wam mówię że nikt z niczym nie musiał mi pomagać. Od kiedy młody dobie do 2 kg i mogliśmy go zabrać do domu, wszystko robiłam sama, teściowa i mamę Pogonilam już przy pierwszej kąpieli [emoji16]
Do tej pory chwała mnie w rodzinie jaka zaradna byłam.
Urodziłam i po prostu instynkt, wiedzialam co mam robić.i żadne szkoły rodzenia, położne, mamy czy babcie.

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Bylam w szkole rodzenia jedyne co mi sie podobalo to raz w tygodniu godzinne cwiczenia dla ciezarnych plus informacjec co wziasc do porodu.Jezeli chodzi o mycie przebieranie kosmetyki kazde dziecko jest indywidualne i trzeba czasem kilku kosmetykow wybrobowac.A mycie lalek w wanienkach bylo bezsensowne bez porownania lalka a noworodek

Ja jeszcze nie wiem co mi tam w brzuszku siedzi, więc muszę zaczekac z zakupami. Zresztą największy szał zakupowy jest chyba w pierwszej ciąży :-) ja juz jestem w trzeciej, więc juz tak na luzie do tego podchodzę. Choć nie ukrywam że takie zakupy są mega przyjemne :-)
Elifit, to tak juz właśnie jest, że wraz z urodzeniem dziecka przychodzi instynkt, ze juz się wie co i jak. A gdyby czegos sie nie wiedzialo, zawsze mozna sie spytac, czy to położnej, czy koleżanki z sali :-)
Ja np. na poczatku nie kąpalam mojej pierwszej niui, bo się bałam :-) mój mąż to robił...

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Mi wszystko przyszło łatwo. Instynkt podpowiadał. Teraz trzecie wiec doświadczenie pomoże :)
Co do kąpania dziecka to, za to zabrał sie mój mąż i tak zostało do tej pory. On pomaga dzieciom w kąpieli.
To samo ze wstawaniem w nocy. Dziecko kwiliło, on na nogach, przebrał i do piersi przynosił. A jak skończyłam karmić piersią to mleko robił a mnie nie budził :)

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom

Kąpiel też należała do męża. Wstawanie w nocy do mnie no bo cycy dałam i spało. Ale syn mój potrafił godzinę płakać i wtedy lulał mąż. W ogóle mąż wziął miesiąc wolnego po urodzeniu dziecka. Najpierw l4 na opiekę nade mną a potem długi urlop.

w lumpku ;)

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom
ja siebie dzis obkupilam w "lumpku" ze 4 kiecki wydarlam i tunike na ramiaczkach fajna i jeszcze udalo mi sie w biedronce wygrzebac ciazowe dresy (cudo za 39zl) i koszule taka od razu do karmienia. byly ciazowe ciuchy w biedronie chyba od 27.05 ale nie chcialam nic kupowac przed genetycznym:)
a ciuszki dla Zoski juz ogladalam dzis... sliczne sa z Disneya w Pepco ale chyba strasznie slabe jakosciowo, sprac sie nie spiora bo sie krotko uzywa ale boje sie ze moga uczulac?kupowalyscie ubranka dla noworodka w pepco???

Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge

ja siebie dzis obkupilam w "lumpku" ze 4 kiecki wydarlam i tunike na ramiaczkach fajna i jeszcze udalo mi sie w biedronce wygrzebac ciazowe dresy (cudo za 39zl) i koszule taka od razu do karmienia. byly ciazowe ciuchy w biedronie chyba od 27.05 ale nie chcialam nic kupowac przed genetycznym:)
a ciuszki dla Zoski juz ogladalam dzis... sliczne sa z Disneya w Pepco ale chyba strasznie slabe jakosciowo, sprac sie nie spiora bo sie krotko uzywa ale boje sie ze moga uczulac?kupowalyscie ubranka dla noworodka w pepco???

Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge
Ja bym Pepco nie zaryzykowała. Mieliśmy jeden fartuszek do karmienia z Pepco i mało zawału nie dostałam jak w trakcie jedzenia nadruk zaczął schodzić, a moje dziecko to zjadać. Wypierdzieliłam w pierony i obiecałam sobie, że już nigdy więcej nic w Pepco nie kupię.

Ja kupowalam ale tam znaleźć rozmiar poniżej 62 graniczy z cudem i wybór prawie żadny Jeśli chodzi o jakość zależy jaki ciuszek Przynajmniej cena adekwatna a nie jak te z markowa metką gdzie jeden bodziak 4 dychy i jakość też nie zawsze w parze z ceną

Ja do dziś większość rzeczy kupuje w pepco i moje znajome koleżanki sąsiadki też Nie narzekamy nasze dzieci żyją Jeden produkt nie świadczy o całym asortymencie

reklama
Dla noworodkow bodziaki pajacyki sa slabe jakosciowo w pepco po poerwszym praniu zmechacone o obrane w kulki.Dla dzieci podkoszulki sukienki leginsy sa juz duzo lepsze i dla mnie jak najbardziej ok dla noworodków nie polecam pepco

Do góry