reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

Dziewczyny nie szalejcie z kupnem najmniejszych rozmiarów. Przeważnie dziecko bardzo szybko z nich wyrasta a poza tym pewnie dostaniecie sporo ciuszków od rodziny . Moja córka wyjątkowo długo chodzila w takich 56 ale to dlatego, że startowała od 50 i ogólnie do tej pory jest malutka i nosi rozmiar mniejsze niż wychodzi wiekowo. A mimo to, że długo jej służyły to i tak wielu ubrań w ogóle nie założyła. No i te wszystkie piękne sukieneczki / spodenki są mało wygodne dla leżącego malucha, a koszulki mogą się podwijać i uwierać. U mnie używane były prawie wyłącznie body i półśpiochy. Pajace wyglądają fajnie, ale jakoś wkurzało mnie rozpinanie tych wszystkcih guzików żeby przewinąć dziecko w środku nocy. Ale to już kwestia gustu, mam koleżanki, które uwielbiają pajacyki.

Eeeeee tam, miałam po starszej tylko od 56 w górę a młodsza się taka drobina urodziła - 50cm i 3040g i musiałam na 50cm kupować troszkę rzeczy ;) poza tym te najmniejsze są najpiękniejsze ;)

reklama
Trzeba sobie coś kupić nawet jak się wszystko ma.
Kup sobie jakiś pajacyk albo czapeczkę albo kapciuszki. Tak żeby zaspokoić chęć i urealnić tego bobaska :)
Kupie kupie! tak tylko gadam a czuje zwariuje dla Zosi. moja jedna przyjaciolka jak tylko uslyszala ze bedzie dziewczynka to zakrzyknela: ale ja bedziemy stroic!:) odwlekam zeby nie zapeszyc i czekam ma dobra okazje. mam wiele pomyslow na rzeczy ktore uszyje albo wydzierga moja mama. wiem ze to z przyjemnoscia zrobi. akurat na dlugie jesienne wieczory bedziemy mialy zajecie...:)

Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge

Grama 80 - u mnie tez bedzie Zosia raczej o ile dziewczynka ;)

Uwielbiam pajacyki body i polspiochy za to nie lubie kaftanikow bo sie podwijaly.Ja kupowalam rozm 56 i 62.Nadia urodzila sie 53 cm wiec 56 bylo sam raz.Jak bedzie dziewczynka wiele nie pokupuje bo mam cale pudlo gdy bedzie chlopak ciuszki musze pokupic od poczatku.

Grama 80 - u mnie tez bedzie Zosia raczej o ile dziewczynka ;)

Uwielbiam pajacyki body i polspiochy za to nie lubie kaftanikow bo sie podwijaly.Ja kupowalam rozm 56 i 62.Nadia urodzila sie 53 cm wiec 56 bylo sam raz.Jak bedzie dziewczynka wiele nie pokupuje bo mam cale pudlo gdy bedzie chlopak ciuszki musze pokupic od poczatku.
nie wiem ile w tym prawdy ale sasiadka ma synka i mowila ze dla dziewczynek sa o wiele ladniejsze rzeczy i wiekszy wybor. eh, ja sie jeszcze musze nauczyc pieluchy zmieniac bo jeszcze nigdy tego nie zrobilam!!! sic!:) ogolnie sie boje tych pierwszych dni w domu i licze na pomoc meza... sasiedzi przez mieslac po urodzeniu dziecka chodzili jak zombie:)

Grama80 kiedyś tak było Ale teraz nie mogę tego potwierdzić. Przez 10 lat tylko dla dziewczynki kupowałam wszystko, faktycznie dla chłopców nic ciekawego Nie bylo. A teraz dopiero zaczynam się rozglądać za rzeczami dla chłopaków i są cudne rzeczy! Kompletnie nie ma się co martwić!

Teraz faktycznie sa bajeczne ciuszki dla chlopczykow.Wiadomo dziewczynki maja kapelusiki sukieneczki kokardeczki itd. ale chlopczyka mozna bardzo fajnie ubrac.

Grama80 - ja tez nie umialam przebierac , bodajze kilka dni przed porodem weszlam sobie na youtube i tam ogladalam jak poprawnie zalozyc pampersa i pielegnacja dla dziewczynki i chlopczyka.Teraz potrafie zmienic pampersa z zamknietymi oczami.Jak to sie mowi praktyka czyni mistrza.Pozatym w szpitalu ci pomoga zmienic pieluche i pokaza co i jak.W domu sobie poradzisz bez obaw.

nie wiem ile w tym prawdy ale sasiadka ma synka i mowila ze dla dziewczynek sa o wiele ladniejsze rzeczy i wiekszy wybor. eh, ja sie jeszcze musze nauczyc pieluchy zmieniac bo jeszcze nigdy tego nie zrobilam!!! sic!:) ogolnie sie boje tych pierwszych dni w domu i licze na pomoc meza... sasiedzi przez mieslac po urodzeniu dziecka chodzili jak zombie:)

No z dziewczynką bardziej poszaleć idzie z ubraniem.
Co do przewijania, to ja trenowałam trochę na synku siostry, ale niewiele i mój to też była jeszcze nowość.
Po porodzie panicznie bałam się zostać sama w domu z małym.

No z dziewczynką bardziej poszaleć idzie z ubraniem.
Co do przewijania, to ja trenowałam trochę na synku siostry, ale niewiele i mój to też była jeszcze nowość.
Po porodzie panicznie bałam się zostać sama w domu z małym.
tez mam ten lęk!:) baaardzo licze na mojego meza bo on odchowal dwoje i podobno mlodszym synem zajmowal sie przez pierwszy rok wlasciwie sam (troche przesadza ale niewiele). rozmawiam z nim wczoraj w nocy i obiecal mi pomoc przez pierwsze dni. nawet obiecal ze ze 2 dni wolnego wezmie:)) na szczescie to akurat taki czas ze on ma malo pracy. potem mi mama pomoze zeby nie chodzila jak zombie:)
wiem, ze wszystko przychodzi samo i po tygodniu bede mistrzem zmieniania pieluch!:) cale szczescie ze z troche starszymi dziecmi to juz mam spore doswiadczenie (pasierb mial 4 lata jak go poznalam) i tego sie zupelnie nie boje.

reklama
dziewuszki glowy do góry. .. po porodzie w szpitalu pielegniarki duzo uczą :) przystawiania do piersi czy poelegnacji maluszka ;)
mi przy 4 dziecku pomagaly do piersi przystawic ... bylam w szoku ale miło mi bylo ze nie traktowaly mnie gorzej niz pierworodki ;) kąpać tez nie trzeba od razu w wannie mozna myc myjka na przewijaku :)
pozniej instynkt przejmie wladze i bedzie dobrze;))

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry