reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

dziewuszki glowy do góry. .. po porodzie w szpitalu pielegniarki duzo uczą :) przystawiania do piersi czy poelegnacji maluszka ;)
mi przy 4 dziecku pomagaly do piersi przystawic ... bylam w szoku ale miło mi bylo ze nie traktowaly mnie gorzej niz pierworodki ;) kąpać tez nie trzeba od razu w wannie mozna myc myjka na przewijaku :)
pozniej instynkt przejmie wladze i bedzie dobrze;))

To zależy od szpitala i pielęgniarek. Ja na początku kompletnie nie miałam pojęcia jak w ogóle podnieść noworodka, to jak poszłam poprosić to mnie wyśmiała i pytała czy nie byłam na szkole rodzenia (no nie byłam, to nie obowiązek, zwłaszcza przy cc...) i nie bawiłam się lalkami? No w końcu mi pokazała ale nie czułam się z tym fajnie.

reklama
tez mam ten lęk!:) baaardzo licze na mojego meza bo on odchowal dwoje i podobno mlodszym synem zajmowal sie przez pierwszy rok wlasciwie sam (troche przesadza ale niewiele). rozmawiam z nim wczoraj w nocy i obiecal mi pomoc przez pierwsze dni. nawet obiecal ze ze 2 dni wolnego wezmie:)) na szczescie to akurat taki czas ze on ma malo pracy. potem mi mama pomoze zeby nie chodzila jak zombie:)
wiem, ze wszystko przychodzi samo i po tygodniu bede mistrzem zmieniania pieluch!:) cale szczescie ze z troche starszymi dziecmi to juz mam spore doswiadczenie (pasierb mial 4 lata jak go poznalam) i tego sie zupelnie nie boje.

Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge
No ja miałam podobną sytuację, bo D miał już doświadczenie z córką, dlatego się jakoś bezpieczniej czułam jak był.

dziewuszki glowy do góry. .. po porodzie w szpitalu pielegniarki duzo uczą :) przystawiania do piersi czy poelegnacji maluszka ;)
mi przy 4 dziecku pomagaly do piersi przystawic ... bylam w szoku ale miło mi bylo ze nie traktowaly mnie gorzej niz pierworodki ;) kąpać tez nie trzeba od razu w wannie mozna myc myjka na przewijaku :)
pozniej instynkt przejmie wladze i bedzie dobrze;))

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom
Mnie tam w niczym nie chciały pomagać. Nawet jak laktacyjną prosiłam o pomoc, to łaskę robiła. O ile poród wspominam super, to sam oddział położniczy już mniej.

poszalalam dzis ;)
1464864486-1d1mld.jpeg

1464864501-1d1mld.jpeg
1464864513-1d1mld.jpeg
1464864527-1d1mld.jpeg
1464864533-1d1mld.jpeg

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Szalenstwo!

Mnie opieka nad dzieckiem przyszła instynktownie. Nawet prosić nie musiałam. Na szczęście nie było problemów z przystawieniem do piersi ani nic. z kolejnym dzieckiem to już mnie położne uważały za zaprawioną w bojach.

Piekne naprawde ja zobacze do 14 czerwca co mi tam wyjdzie czy faktycznie dziewuszka i wtedy posegreguje sobie ciuszki po Nadii wiem tyle ze kombinezony musze pokupic zimowe bo sprzedalam

Ja jeszcze nie wiem co mi tam w brzuszku siedzi, więc muszę zaczekac z zakupami. Zresztą największy szał zakupowy jest chyba w pierwszej ciąży :-) ja juz jestem w trzeciej, więc juz tak na luzie do tego podchodzę. Choć nie ukrywam że takie zakupy są mega przyjemne :-)
Elifit, to tak juz właśnie jest, że wraz z urodzeniem dziecka przychodzi instynkt, ze juz się wie co i jak. A gdyby czegos sie nie wiedzialo, zawsze mozna sie spytac, czy to położnej, czy koleżanki z sali :-)
Ja np. na poczatku nie kąpalam mojej pierwszej niui, bo się bałam :-) mój mąż to robił...

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry