reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla naszych listopadowych maleństw

Jej ile Wy już macie pokupione dla maluszków:szok:. Ja dopiero mam pare ubranek, plus jakieś kocyki.Chyba trzeba się wziąć w końcu za jakieś porządne zakupy.

reklama
Teraz dla nas najlepszy okres, ciąża - nie ciąży ;) brzucholek jeszcze leciutki ;) pod koniec sierpnia myślę będę zapieta na ostatni guzik. Rozdzieliłam sobie koszty, bo na raz bym nie dała rady :)

Misia masz racje- teraz najlepszy moment. Poza tym te 20 tygodni tak pierdyknie,że człowiek się nawet nie obejrzy. Ja też wydatki będę rozdzielała, tym bardziej, że w najbliższym czasie planujemy urządzić pokoje dla starszych dzieci.

Do mnie właśnie przyszły pieluszki wielorazowe - wyglądają lepiej niż sobie wyobrażałam :) na razie będę miała 8 otulaczy i 24 wkłady ;)

Kochane w wątku listopadowym pisałyśmy o wyprawce. Może tutaj doświadczone mamusie powiedzą nam co będzie potrzebne na start ? Większość z nas już kompletuje wyprawki i dzięki tym radom będziemy mogły uniknąć kupowania rzeczy niepotrzebnych :)

Jestem zaa! Ostatnio w Smyku zastanawialam sie nad kombinezonem zimowym na 78 rozmiar i w koncu nie wzielam bo uznalam ze bedzie za duzy i nim zdazy urosnac bedzie wiosna

Angelina123 a rozmiar 68 ? Tak masz pewność, że wystarczy na całą zimę. Ja mam kombinezonik 56 kupiony okazyjnie, ale jest naprawdę maciupeńki i nie wiem czy moje dziecie się w niego zmieści - oby :) kupiłam też 62 z nexta, ale rozmiarówka jest zaniżona i jest to takie właśnie 68 i ten uważam będzie super na zimie :)

O fajnie Misia kupie taki rozmiar bo ostatnio stalam i sie glowilam nad polka..ale za to w smyku fajne wyprzedaze za 5szt body z dlugim rekawem 30zl wiec chyba cena ok :) w tesco tez podobne ceny

Angelina123 wyprzedaże faktycznie są tak kuszące, powstrzymuje się jak mogę, bo za dużo ciuszków kupiłam ;)

reklama
Hey dziewczyny.
To ja moze podam co mi sie najbardziej sprawdzilo przy synku. Na sam poczatek żadnych tzw wyjsciowych rzeczy, typu dzinsy spodnie z waska guma, koszule, bluzeczki itp. Najlepszy był pajac i body z krótkim rekawem pod spod, ewentualnie polspiochy i body z dlugim rekawem. Swietne byly tez rozpinane kopertowo bodziaki , przez głowke jakos na początku balam sie zakladac, a maz to w ogóle nie bral sie za przebieranie jak nie bylo tych rozpinanych bodziakow:-D I najlepsze byly śpiochy rozpinane pośrodku na calej długosci.Teraz kompletuje podobna wyprawke, te wszystkie sukieneczki sa przesliczne ale nie sadze by w tym bylo wygodnie noworodkom, no moze skusze sie na 1 szt, tak do zdjec zeby bylo, ale tylko na chwilke:-DDo tego kupię 1 cieplutki dresik, tak żeby było mozna dodatkowo ubrać na spacerek.
A rozmiar to troche na 56 tez kupie, bo synek tonal na poczatku w 62 i takie luzne bylo niezawygodne. Wiem ze 56 to tylko niewiele, bo to pewnie i tak tylko na 1 miesiac ale ja mialam wrazenie ze w tych wiekszych ciuchach syn tonie, wszystko sie podwijało i rolowalo, tym bardziej że na pocżatku noworodek ma podkurczone nóżki. Oczywiscie to pewne ryzyko bo dziecko moze urodzic sie wieksze,ale przeciez po porodzie nie bedzie czasu latac po sklepach i cos dokupywac. Fajne pod tym wzgledem jest allegro, mozna cos tanio kupic uzywane i jak szybko wyrosnie sprzedac bez sentymentu:tak:
Co do kmbinezonu to mam podobne zdanie, w za duzym bedzie tonac, ja kupie 62, a pozniej najwyzej dokupie wiekszy jak bedzie potrzeba:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry