reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

helloł ;-)

a mi sie bardzo podobają łóżka... hmmm... jak to określić - wystające ze ściany??? łóżko jest jakby pietrowe ale parteru nie ma...wyrko jest mocowane do sciany na jakiejs tam wysokosci a pod nim jest miejsce na zabawe...

widzialam takie u znajomych ktorzy maja ogromny dom i synowi cos takiego sprawili - mial na górze materac chyba 200x200cm jakas wieze i inne pieroly
drugie takie wyreczko ma kolezanka w malenkim mieszkanku (2 pokoje i 38m2) - pod spodem jest kacik z zabawkami ;-)

Rubi cos takiego ? Hochbett ROSA - Mbel & Wohnen Online Shop - clever bei ROLLER kaufen Tylko te akurat nie jest mocowane do sciany,ale ja wlasnie cos w tym stylu chce kupic malej...jeszcze baldachim do tego,ze lozko wyglada jak palacyk ;-) widzialam w sklepie na wystawie.

Albo takie http://www.roller.de/hochbett-verona/000424005600/ dobre rozwiazanie jak ma sie malo miejsca :)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny pokażcie jakie będziecie miały kombinezony na zimę :-)
Bo ja szukałam trochę na Allegro i załamuje mnie to że sa takie cienkie :baffled:
Tzn. że większość jest podszyta "cienkim polarkiem"
Jak mi jest w puchówce nieraz zimno to co tu mówić o "cienkim polarku :wściekła/y:
W zeszłym roku to miałam takiego grubasa na ciepłym kożuszku a teraz takich nie widzę :-(
Jakie Wy macie lub zamierzacie miec??

Karinciu,ja też załamana jakościa wiekszości kombinezonów kupiłam zimową kurteczkę w Zara,a do tego kupujemy ocieplane ogrodniczki prawdopodobnie w Mothercare,bo tam widziałam takie które są ciepłe i do kurtki bedą pasowały. Ja jakoś wole dwuczęściowe kombinezony,bo jak trafi sie cieplejszy dzień to załozymy tylko kurteczkę i normalne spodenki a jak przyjdzie mróz to te ocieplaki załozymy i będzie git.

To coś na temat wyprawki dla mamy;-)
Przetestowałam mooncup i jestem super zadowolona i polecam gorąco.
Wkładanie- da się wypacować, choć na początku kłopotliwe, może przez tyłozgięcie?
Wyjmowanie- no problem at all.
Po włożeniu czuć kubeczek przez 5 min, ale nie jest to bolesne czy nieprzyjemne, raczej czuć że jest, potem super się układa do pochwy i nic a nic nie czuć, nawet przy tyłozgięciu macicy.
Nie mam obfitych miesiączek, więc jeszcze nie zdarzyło się żadne przelanie, najdłuże trzymałam w nocy, 8 godzin i bajka. Zwykle wymieniam co 4 godziny i nie ma połowy, w najgorszym dniu.
i nie wiem co jeszcze, polecam każdemu, choć cena troche moze odstraszać. Na allegro widziałam za 100 zł z kawałkiem.
Amen.

o Miranda, fajnie że piszesz bo mnie ciekawiła ta nowinka;-)

A powiedz jak z opróżnianiem? jak np. jestem gdzies na wychodnym, a nie w domu, to co? wylewam po prostu do wc-tu i wkładam ponownie?

kurka, ale troche sie boje że się przeleje jednak(teraz po porodzie mam obwite te krwawienia coś) i że nie da się tego sprawdzic czy już jest pełno czy nie. Szkoda ze jakiegoś czujnika nie ma i nie pipczy bauahhaha:-D

o Miranda, fajnie że piszesz bo mnie ciekawiła ta nowinka;-)

A powiedz jak z opróżnianiem? jak np. jestem gdzies na wychodnym, a nie w domu, to co? wylewam po prostu do wc-tu i wkładam ponownie?

kurka, ale troche sie boje że się przeleje jednak(teraz po porodzie mam obwite te krwawienia coś) i że nie da się tego sprawdzic czy już jest pełno czy nie. Szkoda ze jakiegoś czujnika nie ma i nie pipczy bauahhaha:-D

To pipczenie byłoby dziwne...No wiesz - kolacja w restauracji albo wieczór w kinie i nagle "ppiiiiiiiiiiiiiip"!!:p

Nie da się wylać i wsadzić, tylko trzeba jeszcze wypłukać wodą. Jak kibelek jest bez umywalki to można ze sobą zabrać butelkę, tylko troche trzeba sie nagimnastykować, bo podpaska ciach i w kosz, a to jednak bierz butelkę, wypłucz, itd. Myślę że jeżeli się zmienia co 3 godziny przy intensywnym krwawieniu to się nie ma prawa przelać. Ja mam słabe krwawienie, więc przy najgorszym dniu co 4 godz. Nie miałam nawet połowy.

Rubi cos takiego ? Hochbett ROSA - Mbel & Wohnen Online Shop - clever bei ROLLER kaufen Tylko te akurat nie jest mocowane do sciany,ale ja wlasnie cos w tym stylu chce kupic malej...jeszcze baldachim do tego,ze lozko wyglada jak palacyk ;-) widzialam w sklepie na wystawie.

Albo takie Hochbett VERONA - Mbel & Wohnen Online Shop - clever bei ROLLER kaufen dobre rozwiazanie jak ma sie malo miejsca :)

Jolka ;-) mniej więcej ;-)
ale znajomi kupili wyrko w Ikei i uciupali nogi - przymocowali wyzej troche niz w tych linkach widac ;-) tak wychodzi znacznie taniej ;-)

miranda ;-) ciekawe to ciekawe...zaczynam myslec...;-)

reklama
Do góry