reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

wiecie co, ja jak mierzyłam kombinezony jednoczęściowe to miałam problem - Ninka jest doć dłuda i długi ma tułów, i jak juz pasował na długość od karku do pupy, to rozmiar było znacznie za duży:) więc dla mnie - dla Ninki - dwuczęściowe jedynie pozostają;

dziewczyny a ja mam pytanie czy dajecie swoim dzieciom kredki, żey sobie porysowały - i jakie? chyba jakieś nietoksyczne, prawda, ale czy coś jeszcze powinny mieć/nie mieć takie kredeczki dla roczniaka?

reklama
A ja tu zapodam teraz nowy temat:D
Mamy problem z łóżeczkiem. Znaczy się obawiamy się, że lada dzień młoda z niego wylezie, bo to takie z szufladą na spodzie i jest lekko wyższe niż te "zwykłe".
Dlatego myślimy nad nowym. Nie wiem, czy rozkładana sofka, czy takie drewniane z materacem. Skłaniamy się co do sofki, ale nie wiem, same zobaczcie...
SOFA, ŁÓŻKO DLA DZIECI STAŚ, GWARANCJA!!! (1264923425) - Aukcje internetowe Allegro
Rozkładana kanapa OLA 125cm sofa, kanapy, fotelik (1265334441) - Aukcje internetowe Allegro

a ja chyba bym wybrała tą kanapę - mam uraz do sof, bo nasza gościnna jest twarda i niestety trzeszczy:) i chyba łatwiej się rozkłada kanapę;
w sumie to za niedlugi czas też będziemy musieli się rozejrzeć za czyms takim, bo jak się drugie bobo pojawi, zajmie Ninkowe łóżeczko:)

moje dziewczynki teraz maja sofe i bardzo sobie chwalimy one tez
a miały kiedyś łożko piętrowe drewniane tez super sprawa,ale u nas był mały wypadek na nim i jednak zmieniliśmy na sofe
bardzo fajne ma tez IKEA z gąbki,ze dziecko prawie na ziemi śpi(znajomi mieli taką dla córy)tez sie sprawdziła

reklama
no właśnie Iwonka mój M, chce kupowac od razu piętrowe, ale ja mam stracha i nie chcę takiego;
powiem tak to naprawde super sprawa,jak moja była w wieku naszych starsza córa to od roczku w nim spała i nie było problemów tyle,ze rozłożylismy tylko parter,potem jak pojawiła sie druga to tez po roczku chcielismy zeby spała juz w normalnym wtedy starsza poszła spac na góre i obie były zadowolone,ja miałam za mało zabezpieczeń nie kupiłam dodatkowych teraz jest isch sporo w tych łożkach i sa lepiej wykonane i jedna zasada niegdy nie moga sie dzieci bawic na górze same,my naszym nie pozwalalismy,ale raz przyszła koleżanka z rok starszym od mojej starszej synkiem i bawili sie na górze,moja chciała zejsc i niestety mały ja wypchnął i skończyło sie źle
płacz,potem wymioty,gorączka,straszne obawy wiec taxi i szpital,tam badania i niestety wstrząśnienie,2 dni w szpitalu pod kroplówkami na obserwacji

ja też zaczynam mysleć nad łózkiem dla Tomka, i jak na razie wybrałabym takie :

ŁÓŻKO 80x180 SOSNA MATERAC + SZUFLADY+POŚCIEL (1263409468) - Aukcje internetowe Allegro
bardzo fajne łóżeczko

Do góry