reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

Efe1980 ;-) co do laktatora to... ja sprawdzilam Avent i dla mnie bomba! co do elektrycznego to... w marcu sie naczytalam i dziewczyny tu na BB byly zachwycone Medela wiec jak bede potrzebowala elektrycznego laktatroa to juz sie zdecydowalam na Medele Mini Electric ;-)

a ten 5-pak bodziakow ktory pokazywalas kupilam u mnie w Tesco za 19,50 ;-)

reklama
Super! Dzięki za rady.;-) Ja już w sumie jestem zdecydowana na kupienie tego z aventu z 2 butelkami. Można je dostać w hurtowni za 140zł. Ale wiecie jak to jest, jak się człowiek przejedzie do dużej hurtowni i tam ci pani nagada. Ja od razu powiedziałam, że się zastanowie i poczytam opinie w internecie to trochę zeszła z "dobrymi radami":cool2:

Rubi ty mnie już proszę nie dobijaj i tak się musiałam o ten komplet wykłócić!

Ostatnia edycja:
Efe ładny zakup :)
Andariel możesz zrobić zdjęcie śpiworka, bo chce kupić, a nie byłam ostatnio w 5 10 15 to nie wiem jakie mają, a tak bym mojego wysłała :)

Co do laktatora Baby Ono polecała u nas położna, więc każdy radzi co innego :(

w weekend zajrzeliśmy do 5-10-15 i są fajne obniżki; tatuś kupił córci śpiworek przeceniony na 21 pln (z prawie 70); przyda się na spacerki do wózka, ale też i do łóżeczka jak będą chłodne noce już (specjalnie wzięliśmy większy rozmiar);
też kupiłam ten śpiworek w 5 10 15 :) a poza tym stosik rzeczy dla pierworodnego - potem i młodszy to pewnie jeszcze ponosi :)

Łoo kurza twarz :szok: Jakie to drogie :-(

A co do podgrzewaczy to w takim razie kupię Avent bo butelki tez mam Avent :tak:
QUOTE]

Karincia ale według mnie tego oilatum nie ma sensu używać jeśli dziecko nie bedzie miało żadnych problemów ze skórą...ja nigdy tego nie używałam, tylko mydełko dla niemowląt

Źle nazwe wpisywałam i stąd nie umiałam nic znaleść. Dzięki wielkie :tak:

karincia oilatum Oilatum Emulsja Do Kapieli 500 Ml - porównaj ceny, sprawdź opinie i recenzje

ja podgrzewacza nie kupuje, bede karmic piersia wiec przynajmniej przez pol roku nie bedzie mi potrzebny. W razie potrzeby uzyje mikrofalowki. Kupujac podgrzewacz trzeba zwroci uwage zeby miescily sie w nim szerokie butelki typu avent

Podobno ani pokarmu naturalnego, tym bardziej mleka modyfikowanego nie wolno podgrzewać w mikrofalówce...

Kochane a ja 2,5 roku temu znalazłam polski odpowiednik OILATUM - OILLAN!!
skład dokładnie ten sam, w aptece mi doradzili i tak do Małej kupowałam przez cały pierwszy rok, dla porównania cena 500ml oilatum ok 50zł a oillan 38zł.

polecam:-)

Skorzystam. Dziękuje :-)

Karincia ale według mnie tego oilatum nie ma sensu używać jeśli dziecko nie bedzie miało żadnych problemów ze skórą...ja nigdy tego nie używałam, tylko mydełko dla niemowląt
No teraz to mnie zbiłaś z tropu :eek:
Ja tego Oilatum nie znałam ale Dziewczyny tak go zachwalały że się tym zainteresowałam.
To się daje do kąpieli i później juz nie trzeba smarowac dziecka oliwką a mi na tym strasznie zależy :-)

reklama
ja nigdy nie smarowałam oliwką...oprócz stópek przez parę dni bo moze być taki moment że parę dni po porodzie bedzie sie na nich łuszczyć skórka-podobno to normalne
no ale mieliśmy dobrane dobre mydełko a skórka malego zawsze była wg lekarza wzorowa
oliwki to w ogóle nie polecam bo to tłuste i wg mnie skóra nie oddycha chyba pod nią dobrze- albo takie przynajmniej jest wrazenie

no ja w każdym bądź razie mówię jak u nas było - co bedzie u was Karincia to pewnie wyjdzie w praniu - lekarz nasz polecał jak najprościej i u nas sie to jak najprościej sprawdzało - minimum kosmetyków :) i choć mały jest alergikiem to oprócz tego że go 2 razy w zyciu wysypało jak zjadłam coś uczulającego to jego skóra świetnie radziła sobie sama bez natłuszczania

Ostatnia edycja:
Do góry