reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

a co mają na stópkach Wasze dzieciątka jak latają po domu? moja ma aktualnie takie kapciuszki ze skórki miekkiej zprezentowane od cioci z londynu hehehe ale juz stasznie poniszczone i pewnie niedługo zrobia sie małe(szkoda ze nie zapamietałam firmy bo świetne są)...wiec musze jakies fajne COŚ wyczaic po domu.
Co Wasze mają? bo tak w samych skarpetkach chodzic to ciężko nawet w tych antypoślizgowych, zreszta skarpetki to zaraz zostają sciągane, a takie kapciuszki nawet sie trzymają:-)

W Bacie widziałam takie bardzo mięciutkie buciki - ale to buciki bardziej niz kapciuszki - za stówke chyba ale teraz o 50% obnizone.

reklama
malbertka :-) zeby Monia miała na stopach cokolwiek dłużej niż 5 minut musiałboby to byc na sznurku przeciągniętym przez pampersa... moze ten patent zdawałby egzamin przez kilka dni...
skarpetki, buciki, czapeczki, spineczki, opaseczki...wszystko poza bodziakiem i rajtuzkami/spodenkami zdejmuje... jak jestesmy na spacerku to mam niezłą gimnastyke ze zbieraniem fantow z chodnika...w domu śmiga w skarpetkach (chwilke) i potem na bosaka ;-)

chociaz jak w piątek wracalysmy ode mnie z pracy to miała na nóżkach buty bo zapomniałam jej ich zdjąć i doszłysmy do domu w butach (Monie mialam w chuście - moze dlatego nie zdjela ze nie mogla rączkami siegnąć...)

do złobka mam kupić buciki z usztywnioną piętką, zapinane na rzepy lub sznurowane... nie wchodzą w grę buciki na te metalowe sprzączki :-/
będzie niezłe polowanie bo Monia ma malusią stópkę - rozmiar 17 póki co (musze sprawdzic bo to juz chwilka mineła od ostatniej wizyty w sklepie). No ale zaczęła dreptac na nózkach więc trzeba się do butów przyzywczaić...

hehe no to niezła agentka, ale moja podobnie to co na głowie to chwilke jej sie trzyma tylko, nie raz same włosy drze bo mysli ze cos tam ma...ale te butki własnie co jzu wyniszczyła były na gumeczce, leciutkie, mieciutkie i jakos w nich smiga ciagle, rzadko zdejmuje, a zakładam jej zeby jej sie lepiej stąpało, nawet przy meblach...

A czemu do żłobka musisz ze sztywna podeszwą kupic? tak wymagadą?

Moja ma gire duża - rozmiar 20-21

w żłobku wymagają bucików nie tyle ze sztywną podeszwą co wysokich - do kostki z pełną, usztywnioną piętą... sandałki na pasku przy pięcie nie przejdą...
mam sandały po Jaśku - rozmiar 20 i Moni juz nawet widac paluszki zza ostatniego paska :-) bo jak je wytargałam ze strychu to paluszków w ogole nie było widac... no ale Jan ma 5 lat i kajak nr 33 :-)

ja się czaję na takie skarpetki dla Tomasza:
Skarpetki z podeszwą ABS STERNTALER 21/22 Wiosna (1167255148) - Aukcje internetowe Allegro

Może ktoraś z Was może powiedzieć, czy się sprawdzają? Abs wygląda solidnie, nie to, co w normalnych skarpetkach, w ktorych Młody jeździ po panelach :/ wole, żeby na bosaka śmigał, bo przynajmniej takich gleb nie zalicza. No ale jeszcze troche i się chłodniej zrobi, więc i stupki gołe odpadają; tu te skarpetki wydaja się być idealnym rozwiązaniem...

Fajne Jakubka nie widzialam jeszcze ich sama sobie wrzucilam w obserwacje i chyba sie szarpne ale kurcze tansze ciut nie mogly by byc. Bo ja niestety to juz nie daje rady z obuwiem dla Miłosza kupilam niedawno na aukcji charytatywnej trampeczki dzis przyszly i co...znów nie moge mu na noge wcisnac to chol***** wysokie podbicie, no nic pojda na aukcje dla Frania

ja się czaję na takie skarpetki dla Tomasza:
Skarpetki z podeszwą ABS STERNTALER 21/22 Wiosna (1167255148) - Aukcje internetowe Allegro

Może ktoraś z Was może powiedzieć, czy się sprawdzają? Abs wygląda solidnie, nie to, co w normalnych skarpetkach, w ktorych Młody jeździ po panelach :/ wole, żeby na bosaka śmigał, bo przynajmniej takich gleb nie zalicza. No ale jeszcze troche i się chłodniej zrobi, więc i stupki gołe odpadają; tu te skarpetki wydaja się być idealnym rozwiązaniem...

Jeszcze ich nie mam dla Oliwii,ale u moich znajomych się sprawdziły w 100% dlatego tez je będę kupować dla Oliwii :-).
Co do zwykłych ABS niektóre firmy mają fajne i Oliwia nie jeździ na panelach choć niektóre to szkoda mówić..

Zofia do tej pory po domu buszowała w skapretach ale teraz odkąd chodzi to ma zakupione do domu buciczki z befado.

Moja tez ma z befado i się sprawdziły super

a co mają na stópkach Wasze dzieciątka jak latają po domu? moja ma aktualnie takie kapciuszki ze skórki miekkiej zprezentowane od cioci z londynu hehehe ale juz stasznie poniszczone i pewnie niedługo zrobia sie małe(szkoda ze nie zapamietałam firmy bo świetne są)...wiec musze jakies fajne COŚ wyczaic po domu.
Co Wasze mają? bo tak w samych skarpetkach chodzic to ciężko nawet w tych antypoślizgowych, zreszta skarpetki to zaraz zostają sciągane, a takie kapciuszki nawet sie trzymają:-)

W Bacie widziałam takie bardzo mięciutkie buciki - ale to buciki bardziej niz kapciuszki - za stówke chyba ale teraz o 50% obnizone.

Oliwia na razie biega w zależności od pogody na bosaka, w skarpetkach z ABS lub w kapiach z befado. Zależy gdzie jesteśmy. Ciepło czy zimno :-).

czyli to Befado góruje - a które konkretnie macie? bo mi sie wydają tu wszystkie twarde, są jakies takie kapciuszki typowe?
tu link do katalogu
http://www.befado.com.pl/baza_pli/katalog_befado_d.pdf

ja kupiłam tez takie skarpetki z gumową podeszwą w SNC(super niskie ceny) jeszcze tyćkę przyduze ale cos mi sie wydaje ze sie ściagać bedą z nóżki łatwo - a zapłaciłam 8 zeta:-p

A te skarpetki z ABS tez fajne - porządne takie, bo dotychczas to miałam tylko takie z punkcikami gumowymi gdzie niegdzie...

reklama
od 55-64 wyglądają podobnie :-) do tych co Oliwia ma, a raczej miała coś takiego, bo jej nóżka urosła
Oliwia na początku stawiała źle stopę choć długo chodziła bocznie przy meblach i jak pochodziła w papciach wszystko wróciło do normy :-) dlatego jestem z nich zadowolona podwójnie :-)

Do góry