reklama
ivi
uzależniona;) // I.2010
ola - dobrze mówisz o tych kropelkach, tylko ja radzę ESPUTICON (ten można podawać niemowlętom wcześniej niż espumissan, przynajmniej tak nam wszyscy farmaceuci i lekarze mówili) . Pierwszy raz podaliśmy kropelkę esputiconu Tymkowi już w drugim tygodniu życia
Ivi - Espumisan jest chyba od 2mc życia a ja dawałam Jagodzie jak miała niecały miesiąc, w aptece babka powiedziała tylko,że zamiast tych tam zalecanych 10 kropel mam dać dwie i tak zrobiłam a 10 nie dałam nigdy, jak była starsza to najwięcej chyba 5 kropel i pomagało. Ale ja po prostu o tych Twoich kropelkach nie słyszałam. Muszę poczytać, być może są lepsze i bezpieczniejsze)
Mini55
&&&&&
Z kropelkami bym się wstrzymała bo nie wiadomo czy w ogóle będą potrzebne a i tak przez pierwsze dwa - trzy tygodnie nie powinno się ich podawać ... Ale czopki warto mieć w apteczce w razie gorączki ( choć chyba przed podaniem takiemu maluszkowi i tak powinno się skonsultować z lekarzem ) i polecam też czopki viburcol - to taki łagodny przeciwbólowy środek może być podany w czasie kolek , ząbkowania przed szczepieniem itd - ale nie pamiętam od kiedy można podać
ivi
uzależniona;) // I.2010
Ola - nam farmaceuta kazał podać dosłownie kropelkę esputiconu gdy Tymek miał ciut ponad tydzień. I pomagało,a to najważniejsze
mini - hehe u nas w apteczce przede wszystkim będą takie kropelki czy leki, żeby w razie ataku kolki czy po prostu bólu brzuszka nie trzeba było pędzić 15 km do apteki, tylko aby było to pod ręką
viburcol super, ale chyba od 3 miesiąca?No i masz rację co do paracetamolu - powinien być zawsze w apteczce, w dawce dostosowanej do wieku i wagi dziecka
mini - hehe u nas w apteczce przede wszystkim będą takie kropelki czy leki, żeby w razie ataku kolki czy po prostu bólu brzuszka nie trzeba było pędzić 15 km do apteki, tylko aby było to pod ręką
viburcol super, ale chyba od 3 miesiąca?No i masz rację co do paracetamolu - powinien być zawsze w apteczce, w dawce dostosowanej do wieku i wagi dziecka
Jejku ja już po tygodniu podawałam espumisan który nic a nic nie dał więc mąż w nocy leciał do apteki i mu dali ten Bobotic czy jak mu tam - i to było super! przy każdym ataku podawaliśmy kilka- kilkanaście kropel i po 15 min ostrego masażu ból trochę przechodził - a kolki miał straszne, bałam się codziennie godziny 17-18 przez 6 miesięcy !
Ale jeszcze zakupiłam w Niemczech sabsimplex - i teraz też zamierzam wszystko na raz kupic - boję się tych kolek najbardziej.
Ale jeszcze zakupiłam w Niemczech sabsimplex - i teraz też zamierzam wszystko na raz kupic - boję się tych kolek najbardziej.
MaMicurina
Fanka BB :)
ja dzis zamowie 2 koszule do szpitala i reszte tych akcesoriow potrzebnych i kupie wanienkę ze stojakiem:-)
reklama
kamilaedi
Fanka BB :)
ja tez wczoraj sporo kupilam dla siebie i kinderka, brak mi jeszcze paru bodziakow, i jakies kompleciki ze dwa ladne, ceraty, apteczki(ale to blizej konca) a dla mnie brak mi kremu na sutki i tu pytanko jaki polecacie?
i czy kupujecie mleko dla malucha tak na wszelki wypadek?
i czy kupujecie mleko dla malucha tak na wszelki wypadek?