reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

WYPRAWKA dla malucha (i mamy do szpitala)

Chciałam zapytać czy kupujecie podkłady higinieczne po ciąży takie z belli może?
Jeżeli tak to ile ich wziąć? I jak długo ich się używa, tylko w szpitalu czy w domu potem też?
Ooo takie Higieniczne podkłady poporodowe dla kobiet!!!! (2011393335) - Aukcje internetowe Allegro
Czy to są te same rzeczy tzn inna firma ale do tego samego ?Bo nie wiem o co chodzi
Poporodowe ginekologiczne podkłady dla Kobiet!!! (2001858049) - Aukcje internetowe Allegro

I czy któraś miała taki aspirator do noska? Podobno są lepsze niż przestarzałe gruszki. czy to prawda? I ile mniej więcej filtrów do tego trzeba dokupić?
Frida aspirator do noska dla niemowląt + filtry (2013687212) - Aukcje internetowe Allegro

Ponadto biorę 15 tetr, 5 flanel i 5 pielucho-ceratek starczy ?

Aha i jeszcze czy kupujecie takie pampersy na początek? Tzn z tym wycięciem i ile sztuk? Starczy na pobyt w szpitlu taka jedna paczka?
http://allegro.pl/pieluszki-happy-newborn-2-5kg-okazja-i2009483850.html

No i czy takie majty bierzecie? Ile sztuk?
http://allegro.pl/wielorazowe-majtki-siatkowe-2szt-poporodowe-xl-i1997579212.html

Ostatnia edycja:
reklama
ja opkakowań z belli mam dwa, mam też jedno opakowanie podkładów seniPodkłady higieniczne Seni Soft 90x60- szt.30 - porównaj ceny - NOKAUT.pl żeby położyć pod pupe na wszelki wypadek żeby nie pobrudzić prześcieradła, mam zamiar je też kłaść na przewijak. Mam jedno opakowanie majtek jednorazowych, a w nim jest 5 szt.
Aspirator frida też kupiłam, wszyscy polecają
Co do pampersów kupiliśmy pampers new born 1 paczkę tam jest chyba 43 szt, a na później pampers new baby 2-5 kg

Chciałam zapytać czy kupujecie podkłady higinieczne po ciąży takie z belli może?
Jeżeli tak to ile ich wziąć? I jak długo ich się używa, tylko w szpitalu czy w domu potem też?
Ooo takie Higieniczne podkłady poporodowe dla kobiet!!!! (2011393335) - Aukcje internetowe Allegro
Czy to są te same rzeczy tzn inna firma ale do tego samego ?Bo nie wiem o co chodzi
Poporodowe ginekologiczne podkłady dla Kobiet!!! (2001858049) - Aukcje internetowe Allegro
l

Ja mam jednych i drugich po 1 paczce myślę, że starczy :tak: Pieluszki kupiłam Pampers New born 1 opakowanie do szpitala myślę że wystarczy 43 szt. Do domu jeszcze nie kupowałam. Tak jak Kasiulka! kupiłam też podkłady na łóżko podobno się bardzo przydają w szpitalu :tak:, a majtek mam jedno opakowanie tam jest 5 szt o takie Rewelacyjne poporodowe majtki BabyOno. M, (2003716900) - Aukcje internetowe Allegro ;-)

Zależy chyba od szpitala ... Ja leżałam w szpitalu 5 dni i w sumie nic nie było mi tam potrzebne , żadne podkłady , majtki itd , bo lepsza była dla mnie ta liglina co dawali a i tak w majtach nie wolno było chodzić . Więc zużyłam tylko kilka podkładów już w domu ... Pewnie jak bym wyszła wcześniej to by mi więcej poszło :tak:

atomówka ja tez kupiłam te majtki z babyone jedno opakowanie wzielam, 2 x bella rozowa, fridy jeszcze nie mam kupilam gruszke ale kupie i fride bo wszystkie mamuski mowia ze to rewelacja, co do pieluszek to powiem Ci ze moja kolezanak ktora rodzila 2 tyg temu kupila te happy i okazalo sie ze jej coreczka miala na nie uczulenie zalozyli jej pampers i uczulenie zniknelo wiec mysle ze nie ma co kupowac innych jednak papmersy sa chyba najlepsze... widzialam jak w szpitalu podwijala malej troszke pieluszke aby pepek byl na wierzchu i juz.
A co do podkladow i majtek to faktycznie warto zapytac w szpitalu w tym w ktorym ja chce rodzic kaza miec swoje podklady typu bella a te wieksze na łozko daja oni, pozwalaja chodzic w swoich bawelnianych majtkach byle Tobie bylo wygodnie wiec w moim wypadku te galoty kupilam niepotrzebnie. Warto wiec zapytac jak to jest w szpitalu w ktorym chcesz rodzic, aaa i jeszcze np w tym moim szpitalu potrzbuje pieluch tetrowych 10 do szpitala ja tylko 10 kupilam bo one tymi piluchami wycieraja dziecko zaraz po porodzie, nie myja tylko tetra a potem przed ubraniem mokrymi chusteczkami przecieraja i tyle, tak samo nieodsluzowuja dzieci tylko kaza klasc na boku w tych wozeczkach i podkladac pieluchy tetrowe pod buzke aby dzieci same sie oczyszczaly z wod plodowych.

a ja mam małą przezroczystą gruszkę i lepiej mi się pracuje własnie z tą gruszka niz z tym aspiratorem, ktory testowalam nie raz.

też jestem zdania, ze najlepiej zapytac w szpitalu jezeli chodzi o podklady, wkladki, gatki itd.
Chyba, ze ktoś mimo wszystko woli miec takie "zapasy" w razie "wu" tak jak ja. Spakowac w inna torbę i najwyze ktos dowiezie w razie potrzeby:"P

Frida jest super , ma dość grubą końcówkę i nie wlezie do noska , a dziecko niestety w czasie zabiegu zazwyczaj się bardzo rusza więc taką gruszką można uszkodzić nosek , za głęboko wejść lub uszkodzić śluzówkę ...

Zaopatrzyłam się juz w fridę, mam 10 teterek, 5 flaneli i 2 ceratkowe ;-)
Podkładów nie wiem zupełnie jak to w UK wygląda..
Pieluszki na początek planuje uzywac tych huggies newborn, potem pampers ;-)

Ja tez tylko te co wstawiłam happy będę brała do szpitala
Potem pamper a potem może te z Biedronki, wiele osób je chwali i poleca
Generalnie zamawiam wszystko już teraz przez NR od jednego faceta na allegro, paczkę mi przyślę po 10.01 ( już po remoncie)
Poukładam wszystko i będzie czekało na dzidzię

Dla siebie jeszcze nie mam nic, koszuli ani szlafroka za to się wezmę dopiero pod koniec stycznia jakoś

reklama
a ja nie kupuję pampersiaków z jakimiś wycięciami itd;-)))
fridy też nie będziemy używać, bo nasza mini grucha ma identyczne wejście do noska jak frida wlasnie więc krzywda się nie stanie maleńkim dziurkom noskowym:-)

Do góry