reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA dla malucha (i mamy do szpitala)

Chciałam zapytać czy kupujecie podkłady higinieczne po ciąży takie z belli może?
Jeżeli tak to ile ich wziąć? I jak długo ich się używa, tylko w szpitalu czy w domu potem też?
Ooo takie Higieniczne podkłady poporodowe dla kobiet!!!! (2011393335) - Aukcje internetowe Allegro
Czy to są te same rzeczy tzn inna firma ale do tego samego ?Bo nie wiem o co chodzi
Poporodowe ginekologiczne podkłady dla Kobiet!!! (2001858049) - Aukcje internetowe Allegro

I czy któraś miała taki aspirator do noska? Podobno są lepsze niż przestarzałe gruszki. czy to prawda? I ile mniej więcej filtrów do tego trzeba dokupić?
Frida aspirator do noska dla niemowląt + filtry (2013687212) - Aukcje internetowe Allegro

Ponadto biorę 15 tetr, 5 flanel i 5 pielucho-ceratek starczy ?

Aha i jeszcze czy kupujecie takie pampersy na początek? Tzn z tym wycięciem i ile sztuk? Starczy na pobyt w szpitlu taka jedna paczka?
http://allegro.pl/pieluszki-happy-newborn-2-5kg-okazja-i2009483850.html

No i czy takie majty bierzecie? Ile sztuk?
http://allegro.pl/wielorazowe-majtki-siatkowe-2szt-poporodowe-xl-i1997579212.html

Ostatnia edycja:
reklama
ja opkakowań z belli mam dwa, mam też jedno opakowanie podkładów seniPodkłady higieniczne Seni Soft 90x60- szt.30 - porównaj ceny - NOKAUT.pl żeby położyć pod pupe na wszelki wypadek żeby nie pobrudzić prześcieradła, mam zamiar je też kłaść na przewijak. Mam jedno opakowanie majtek jednorazowych, a w nim jest 5 szt.
Aspirator frida też kupiłam, wszyscy polecają
Co do pampersów kupiliśmy pampers new born 1 paczkę tam jest chyba 43 szt, a na później pampers new baby 2-5 kg

Chciałam zapytać czy kupujecie podkłady higinieczne po ciąży takie z belli może?
Jeżeli tak to ile ich wziąć? I jak długo ich się używa, tylko w szpitalu czy w domu potem też?
Ooo takie Higieniczne podkłady poporodowe dla kobiet!!!! (2011393335) - Aukcje internetowe Allegro
Czy to są te same rzeczy tzn inna firma ale do tego samego ?Bo nie wiem o co chodzi
Poporodowe ginekologiczne podkłady dla Kobiet!!! (2001858049) - Aukcje internetowe Allegro
l

Ja mam jednych i drugich po 1 paczce myślę, że starczy :tak: Pieluszki kupiłam Pampers New born 1 opakowanie do szpitala myślę że wystarczy 43 szt. Do domu jeszcze nie kupowałam. Tak jak Kasiulka! kupiłam też podkłady na łóżko podobno się bardzo przydają w szpitalu :tak:, a majtek mam jedno opakowanie tam jest 5 szt o takie Rewelacyjne poporodowe majtki BabyOno. M, (2003716900) - Aukcje internetowe Allegro ;-)

Zależy chyba od szpitala ... Ja leżałam w szpitalu 5 dni i w sumie nic nie było mi tam potrzebne , żadne podkłady , majtki itd , bo lepsza była dla mnie ta liglina co dawali a i tak w majtach nie wolno było chodzić . Więc zużyłam tylko kilka podkładów już w domu ... Pewnie jak bym wyszła wcześniej to by mi więcej poszło :tak:

atomówka ja tez kupiłam te majtki z babyone jedno opakowanie wzielam, 2 x bella rozowa, fridy jeszcze nie mam kupilam gruszke ale kupie i fride bo wszystkie mamuski mowia ze to rewelacja, co do pieluszek to powiem Ci ze moja kolezanak ktora rodzila 2 tyg temu kupila te happy i okazalo sie ze jej coreczka miala na nie uczulenie zalozyli jej pampers i uczulenie zniknelo wiec mysle ze nie ma co kupowac innych jednak papmersy sa chyba najlepsze... widzialam jak w szpitalu podwijala malej troszke pieluszke aby pepek byl na wierzchu i juz.
A co do podkladow i majtek to faktycznie warto zapytac w szpitalu w tym w ktorym ja chce rodzic kaza miec swoje podklady typu bella a te wieksze na łozko daja oni, pozwalaja chodzic w swoich bawelnianych majtkach byle Tobie bylo wygodnie wiec w moim wypadku te galoty kupilam niepotrzebnie. Warto wiec zapytac jak to jest w szpitalu w ktorym chcesz rodzic, aaa i jeszcze np w tym moim szpitalu potrzbuje pieluch tetrowych 10 do szpitala ja tylko 10 kupilam bo one tymi piluchami wycieraja dziecko zaraz po porodzie, nie myja tylko tetra a potem przed ubraniem mokrymi chusteczkami przecieraja i tyle, tak samo nieodsluzowuja dzieci tylko kaza klasc na boku w tych wozeczkach i podkladac pieluchy tetrowe pod buzke aby dzieci same sie oczyszczaly z wod plodowych.

a ja mam małą przezroczystą gruszkę i lepiej mi się pracuje własnie z tą gruszka niz z tym aspiratorem, ktory testowalam nie raz.

też jestem zdania, ze najlepiej zapytac w szpitalu jezeli chodzi o podklady, wkladki, gatki itd.
Chyba, ze ktoś mimo wszystko woli miec takie "zapasy" w razie "wu" tak jak ja. Spakowac w inna torbę i najwyze ktos dowiezie w razie potrzeby:"P

Frida jest super , ma dość grubą końcówkę i nie wlezie do noska , a dziecko niestety w czasie zabiegu zazwyczaj się bardzo rusza więc taką gruszką można uszkodzić nosek , za głęboko wejść lub uszkodzić śluzówkę ...

Zaopatrzyłam się juz w fridę, mam 10 teterek, 5 flaneli i 2 ceratkowe ;-)
Podkładów nie wiem zupełnie jak to w UK wygląda..
Pieluszki na początek planuje uzywac tych huggies newborn, potem pampers ;-)

Ja tez tylko te co wstawiłam happy będę brała do szpitala
Potem pamper a potem może te z Biedronki, wiele osób je chwali i poleca
Generalnie zamawiam wszystko już teraz przez NR od jednego faceta na allegro, paczkę mi przyślę po 10.01 ( już po remoncie)
Poukładam wszystko i będzie czekało na dzidzię

Dla siebie jeszcze nie mam nic, koszuli ani szlafroka za to się wezmę dopiero pod koniec stycznia jakoś

reklama
a ja nie kupuję pampersiaków z jakimiś wycięciami itd;-)))
fridy też nie będziemy używać, bo nasza mini grucha ma identyczne wejście do noska jak frida wlasnie więc krzywda się nie stanie maleńkim dziurkom noskowym:-)

Do góry