reklama
mata-kow
mama do kwadratu :)
co do kolek - ja równiez zamierzam zaopatrzyc się w esputicon - jest chyba nawet lepszy od espumisanu, tylko trzeba przez kilka dni dawać podczas każdego karmienia po kilka kropelek. U nas dobrze dawał radę infacol (skład prawie identyczny z niemieckim sab simplex ), ale to chyba dopiero od miesiąca czasu jest
na popękane brodawki - bepanthen - można smarować i karmić - nie szkodzi maluszkowi (często dają małe tubki do paczek w szpitalu)
mleka kupować nie zamierzam - chyba, że będzie trzeba, ale teraz w dobie całodobowych aptek i marketów to nie będzie większy problem ;-)
oprócz tego na pewno jedna mała butelkę kupię, pomimo że nastawiam się na karmienie piersią i ciągle zastanawiam sie nad smoczkiem... ale chyba wstrzymam sie do czasu, aż będe wiedzieć czy mam mega ssaka ;-)
na popękane brodawki - bepanthen - można smarować i karmić - nie szkodzi maluszkowi (często dają małe tubki do paczek w szpitalu)
mleka kupować nie zamierzam - chyba, że będzie trzeba, ale teraz w dobie całodobowych aptek i marketów to nie będzie większy problem ;-)
oprócz tego na pewno jedna mała butelkę kupię, pomimo że nastawiam się na karmienie piersią i ciągle zastanawiam sie nad smoczkiem... ale chyba wstrzymam sie do czasu, aż będe wiedzieć czy mam mega ssaka ;-)
kamilaedi - na brodawki Bepanthen! ja polecam z czystym sumieniem! Miałam w szpitalu popękane i okrwawione sutki - a krem Bepanthen mnie uratował - od karmienia do karmienia podleczył brodawkę i dał sporo ulgi, a jest bezpieczny dla dziecka. Co zostanie to można dupkę dziecku posmarować! A mleko - ja nie kupuję. Chcę karmić piersią. Chyba lepiej później kupić, bo jak będzie miało np. skazę białkową to nie można dawać byle czego.
MaMicurina
Fanka BB :)
podpisuję się w 100%na popękane brodawki - bepanthen - można smarować i karmić - nie szkodzi maluszkowi (często dają małe tubki do paczek w szpitalu)
ja nie mam doświadczenia w temacie pękających brodawek, ale kiedyś czytałam że dziewczyny polecają MEDELA PureLan 100 krem na brodawki 37 g | Apteka pod Gryfem
reklama