reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

WYPRAWKA dla malucha (i mamy do szpitala)

Ja mleka nie kupuję w razie W to ktoś podskoczy i kupi :)):tak: Co do kremu to też nie mam pojęcia, moje koleżanki samrowały sutki własnym mlekiem albo Alantanem, ale nie wiem czy to dobre:baffled:

reklama
co do kolek - ja równiez zamierzam zaopatrzyc się w esputicon - jest chyba nawet lepszy od espumisanu, tylko trzeba przez kilka dni dawać podczas każdego karmienia po kilka kropelek. U nas dobrze dawał radę infacol (skład prawie identyczny z niemieckim sab simplex :tak:), ale to chyba dopiero od miesiąca czasu jest

na popękane brodawki - bepanthen - można smarować i karmić - nie szkodzi maluszkowi (często dają małe tubki do paczek w szpitalu)

mleka kupować nie zamierzam - chyba, że będzie trzeba, ale teraz w dobie całodobowych aptek i marketów to nie będzie większy problem ;-)

oprócz tego na pewno jedna mała butelkę kupię, pomimo że nastawiam się na karmienie piersią i ciągle zastanawiam sie nad smoczkiem... ale chyba wstrzymam sie do czasu, aż będe wiedzieć czy mam mega ssaka ;-)

kamilaedi - na brodawki Bepanthen! ja polecam z czystym sumieniem! Miałam w szpitalu popękane i okrwawione sutki - a krem Bepanthen mnie uratował - od karmienia do karmienia podleczył brodawkę i dał sporo ulgi, a jest bezpieczny dla dziecka. Co zostanie to można dupkę dziecku posmarować! A mleko - ja nie kupuję. Chcę karmić piersią. Chyba lepiej później kupić, bo jak będzie miało np. skazę białkową to nie można dawać byle czego.

na popękane brodawki - bepanthen - można smarować i karmić - nie szkodzi maluszkowi (często dają małe tubki do paczek w szpitalu)

mleka kupować nie zamierzam - chyba, że będzie trzeba, ale teraz w dobie całodobowych aptek i marketów to nie będzie większy problem ;-)

oprócz tego na pewno jedna mała butelkę kupię, pomimo że nastawiam się na karmienie piersią i ciągle zastanawiam sie nad smoczkiem... ale chyba wstrzymam sie do czasu, aż będe wiedzieć czy mam mega ssaka ;-)
podpisuję się w 100%:tak:

a ja dostałam krem na brodawki me "Maltan" i się zastanawiam czy będzie dobry... a moze nie?
mam dylemat teraz czy kupić Bepanthen czy tez nie. ;|

na bepanthenie piszę żeby zmyć przed karmieniem więc nie wiem czy tak nie szkodzi ... za to maltan wystarczy tylko zetrzeć ( jeśli jest nadmiar ) Składniki preparatu nie mają ujemnego wpływu na przewód pokarmowy i skórę niemowlęcia.

reklama
ja wlasnie slyszalam o tych trzech najwiecej : Maltan, Bepanthen i Medela.

No, ale skoro mam juz całą tubke Maltan'u no to niech i on będzie juz:p
zaoszczędzone drobne pójdą na ... cokolwiek innego:D

Do góry