reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla malucha i mamusi :)

Witajcie wrześniówki
Dołączam do koleżanki wyżej Kikifish i do jej pytania. Interesuję mnie przede wszystkim jakie kosmetyki do pielęgnacji polecacie dla noworodka?

reklama
Witam! Dziewczyny, jesli zastanawiacie sie nad laktatorem czy kupić czy nie, albo czy teczny czy elektryczny (nie wiem czy poruszalyscie juz ten temat) ja moge Wam polecic laktator LOVI Prolactis. Uzywam go od pierwszych dni po porodzie najpierw stymulując piersi i pobudzajac je do pokarmu a teraz ju normalnie odciagam pokarm. Plusem jest to, ze mozna latwo przejsc z elwktrycznego na reczny i nie trzeba np. W nocy budzic elektrycznym dziecka. (Jedyny minus ze jest troszkę glosny). No a jesli chcecie sciagmac wieksza ilosc to tylko pyk- elektrycznym i jazda bez zbednego pompowania ręką; ) do kompletu uzywam tez wkladeczek laktacyjnych z Lovi bo juz przeszlam przez kilka firm i tylko one mi sie nie zwijaja w biustinoszu. Noo... to tyle od świeżo upieczonej Mamy dla przyszłych Mam;))

kochane a ja mam do Was pytanie odnośnie wanienki :D ważny jest rozmiar? oglądałam dzisiaj 86cm i 100cm co polecacie ?

Dobry wieczorek, ja w czwartek jadę do kuzynki po ciuszki dla Maleństwa. Mówiła, ze mam nic nie kupować bo ma kartony tego, zarówno dla chłopca jak i dla dziewczynki. U mamy miejsce w szafie na kartony dziś sobie przygotowalam. Bo u siebie na nowym m jeszcze nie mam komody dla Maleństwa. I najpierw będę u mamy przebierać i do siebie przewozić.
W tym m-cu chce kupić łóżeczko i komode. Mam już upatrzony zestaw w Meble Doktor za 1000zl... musze z małżem podjechać i zobaczyć, bo łóżeczko jest dość duże 1,4m...
Kaha 91 wanienke bierz większą :-)

kaha91 szczerze powiedziawszy ja wezmę mniejszą, bo na początku zamierzam kąpać w pokoju i dużym ciężarem będzie wanienka z wodą, wlewanie, noszenie i wylewanie. A później kupię większą i będę wkładała maluszka do wanny. :D Oczywiście wanienka tylko z korkiem :D
To są groszowe sprawy także mogę szaleć.

reklama
w sumie rozmiar wanienki nie jest aż taki ważny, też raczej wzięłabym mniejszą, a jak tylko będzie dobrze siedział to do zwykłej, niech się przygotowuje do basenu:-) ja się tym razem przymierzam do wiadra zamiast wanienki, zobaczymy jak pójdzie...

Do góry