reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla malucha i mamusi :)

Kaha- mój mały był taki szczuplutki, ze 56 mogłam go owinąć 2 razy ;-) nie zdziw się, jak 56 będzie jeszcze duże

Na20talii- konkretna ta wyprawka :-)

reklama
Natalia ale masz ubranek :D wiesz gdybyś miała problem z prasowaniem to dzwoń :D hehe

Aneta a ty jak ubierasz swojego Emila na wyjście ze szpitala? naszykowałaś coś?

jolka no właśnie tego się obawiam ale mam dresik szary na 50 jak coś :D więc w razie W jego też naszykuje najwyżej w nim maluch wyjdzie ze szpitala...zastanawiam się czy nie za mało mam tych ciuszków :D

Widzę że dużo z Was ubiera zwykłą bawełnianą czapkę..no to chyba też tak zrobię... bo ja myślałam że trzeba grubszą taką już welurową czy coś.. :)

nie no coś Ty, bawełniana na tym etapie :) te cieplejsze to październik albo nawet listopad, zresztą tak jak Ty rodzisz to może być nawet dwadzieścia kilka stopni

Ja wychodze z założenia ze lepiej nie przegrzewac. Tym bardziej ze dziecko w foteliku, I jeszcze kocyk i pieluszke na przejście przez szpital i do auta więc lepiej nie ubrać za grubo bo się W aucie zgrzeje. Lepiej kocykiem operować i czapka nie za grubą. A jak będzie bardzo gorąco to jeszcze gorzej bo wiadomo ze klimy się nie włączy. Ja masakrycznie wspominam powrót z młodą ze szpitala. Wychodzilismy, zapakowalismy dziecko do fotelika i wychodzimy a 2 położne na nas z morda ze takie maleństwo ur2550g do fotelika! I kazały tylko w rożek. Ja głupia je posluchalam i siedziałam z tyłu z bolacym tylkiem który na zakrętach ciągnął nie do wytrzymania i z dzieckiem w rozku które zaczęło się pocic. I tak 25 km! To był pierwszy i ostatni raz jak moje dziecko nie było zapiete w foteliku! Porażka nie wiem jak mogłam zrobić takie głupstwa i ich posłuchać. To chyba jeszcze był szok poporodowe bo wiadomo inaczej nie da się tego nazwać.

Ostatnia edycja:
kaha91 zalezy od pogody :) przygotuje sobie 2 zestawy, lżejszy i cieplejszy i mi małż przywiezie jak będziemy wychodzić :D bo też nie chce brać wielkiej walizy do szpitala, żeby nie pomyśleli, że ja tam na dłużej .. :p
Pogoda to loteria. W zeszłym roku 11 października braliśmy ślub i było 26 stopni. Liczę, że jeszcze małego powożę w wózku tego roku :D

Wg mnie lepiej klimę włączyć na delikatny nawiew, niż przegrzać. Z czapkami, to trzeba mieć przygotowaną i taką i taką (grubszą, ale nie zimową). Trzeba wziąć pod uwagę, że sporo dziewczyn może urodzić w październiku, a pogoda może być albo upalna, albo zimowa. Z resztą same widzicie, jakie mamy lato, jeden dzień +40, drugi +15. W październiku może nawet śnieg sypać.

No to mam taką czapkę bawełnianą z kompletu zwykłą :) i najwyzej kupię jakąś drugą :) dzięki za rady:) co ja bym bez Was zrobiła

Aneta dobrze napisałaś nie za dużą torbę a ja kurdę w walizkę się chciałam spakować i w drugą mniejszą malucha bo chcę mieć swoje ubranka :D

Jolka też racja z tą pogodą.. więc się przygotować trzeba :)

kaha91 ja to miałam walizę ogromną przy 1 porodzie hehe położne się ze mnie śmiały :p

dżejka ja też myślę, że lepiej nie przegrzewać, w ogóle nie wiem czy synowi czapeczkę nałożę. Jak będzie 25 to na pewno wyjdzie bez :) no a jak 15 to na pewno z :)

reklama
no bo tyle tego jest do zabrania;/
same to wielgachne podpaski ile miejsca zajmują;/ ręczniki dwa;/
gorzej niż na dwa tygodnie na wczasy hahaha

Do góry