reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla malucha i mamusi :)

ja mam koszule 2 na sznurki wiązane z przodu, jeszcze po chłopakach odgrzebałam na strychu, a jak mi się trochę podgoi to od razu w piżamkę wskakuję, jakoś tak wole, a koszulkę od piżamy można podciągać do góry jak sie wie, ze doopa zakryta;-)

reklama
U nas w szpitalu nie można piżamy ze spodniami nosić, tylko koszule. Nawet majtek nie wolno, tylko te poporodowe, jak wizyty nie ma ;-) tak to mamy leżeć bez

a w sumie nie wiem jak jest u mnie w szpitalu, dopytam położną ale ogólnie jakoś leżenia bez majcioch nie umiem sobie wyobrazić ja wiem że lepiej jak tam jest dostęp powietrza bo się wszystko goi :)
no to następną paczkę też kupię 2-5kg a potem się zobaczy na to przejdę :))
bo taki maluch to nawet do 10 pieluch na dzień zużywa z tego co pytałam koleżanki.. to taka paczka happy42szt starczy mi na jakieś 4 dni..

U nas w szpitalu nie można piżamy ze spodniami nosić, tylko koszule. Nawet majtek nie wolno, tylko te poporodowe, jak wizyty nie ma ;-) tak to mamy leżeć bez

nikt mi nie bedzie mówił czy i jakie gatki mogę nosić, tzn mówić sobie może, powodzenia, ja i tak swoje zrobię, poza tym bardzo ciekawa jestem w jakim trybie bedzie to egzekwował:-D

Ewcia dokładnie tak:D:D:D w du.....pce mam co zakładam, nawet kurna mogę halkę założyć bo tak mi wygodnie:D ja na drugi dzień po porodzie wskoczyłam w drechy i bluzkę na ramiączkach.....koszule tylko do spania, więc luz, nie będę tyłkiem świecić:D:D hehehehe, będę chodzić normalnie ubrana.....a tak wieczorem jak już cisza, czyli kurna 19ta:D:D:D to wskoczę w koszulę....

Kaha bardzo dobre są te siateczkowe gacie, kupiłam tyle, żeby od razu wyrzucać jak się ubrudzą...ale mimo wszystko to są wielokrotnego użytku.......

Jolka spokojnie wszystko zdążysz skompletować:) każdy w swoim tempie.....

Ja też kupiłam te siateczkowe, o których pisała Milusia. Też nie lubię koszul, ale przy tym porodzie chyba będę przestrzegać wszystkiego o czym mówią położne :):):)
Przy poprzednim porodzie dostałam poporodowego zapalenia błon śluzowych- ok. 3 tygodnie po porodzie. Dostałam gorączki, a że miałam dodatkowo nawał pokarmu to wszyscy myśleli, że to przez nawał. I ledwo mnie odratowali. Lekarz stwierdził, że jeden dzień dłużej w domu i byłoby kiepsko. Także jak położne mówią "wietrzyć" to tym razem nie będę się upierać przy spodniach:)

Ivon no wlaśnie chodzi o to, żeby ranę często przemywać, ja nie ukrywam podmywałam się zwykłą wodą po każdej zmianie podpaski czyli co 2 godzinki, czasem częściej i tak płynem tantum rosa dwa razy dziennie. Tak ze 3 , 4 razy dziennie psikałam octeniseptem i czułam jak wyżera ranę:D:D:D po 3 dniach czułam się doskonale. A przy pierwszym synku właśnie jakaś zgorzel mi się wdała w miejsce szycia, dramat....Więc będę chodzić w drecholach, a podmywać się częśto i jak będę leżała na wznak to nogi w rozkraku

Dziewczyny ja znalazłam na jakimś forum ze dużo osób poleca aptekę internetowa gemini i sprawdziłam faktycznie można kupić sporo rzeczy taniej :-)
Pochwalę się wam bodziakami jakie upolowalam w pepco - za 3 szt z długim rękawem i skarpetki zapłaciłam niecałe 20 zl...
Wiem ze u nich bywa różnie z jakością, ale za taką cenę nie będzie mi szkoda w razie czego wyrzucić ;-)

Załączniki

• 1435507820759.jpg
    1435507820759.jpg
    34,3 KB · Wyświetleń: 81
reklama
dziewczynki z racji ze ja nie mam jeszcze niccc, to moze polecicie mi swoje artykuły ktore chcecie pokupowac lub juz macie.
jakie kremy do kąpieli, do smarowania buzki, jakie fajne wozki?? ja tak kolo 30 tc bede wszystko zamawiała a jestem z tego zielona , za duzo wszystkiego

Do góry