reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla malucha i mamusi :)

Ja miałam i mam większą. jakoś ta mała nie przypadła mi do gustu, a wygodniej mi było kąpać, jak był większy. Jak miał 9 miesięcy, to przyszliśmy na wannę, bo on tak kochał kąpiele, że cały pokój, a później łazienka, były zalane :laugh2: kupowałam zwykłą, nie cudowałam z żadnymi korkami

reklama
ja wanienkę miałam tą większą i żałowałam, że nie kupiłam tej najmniejszej, teraz mądrzejsza o swoje doświadczenia kupuję malutką z ikei :)

ale mam do Was pytanie, bo już nie pamiętam jak to było z biustonoszami do karmienia, ile trzeba mieć i jaki rozmiar? Coś mi świta, że lepiej kupić miseczkę większy niż w ciąży, ale nie wiem czy dobrze pamiętam :) macie jakieś rady??

Niby zasada jest taka, że miska rozmiar większa niż w ciąży, a obwód mniejszy (taki, jak przed ciążą), ale ja się na tym przejechałam. Po porodzie cyc mi wzrósł o 2 rozmiary, później szybko zmalał o rozmiar, ale obwód się nie ruszył z miejsca i musiałam kupić inny cyckonosz. Obwód mi zmalał jakoś 3-4 miesiące po porodzie. Ja czekam tera z kupnem tak do ok. 2-ch tyg. przed terminem. Wtedy kupię rozmiar większy, ale obwodowo taki jak noszę aktualnie, a nie jak miałam przed ciążą.

ewka84 teraz się też trochę waham czy nie kupić dwóch miękkich.. bo pamiętam, że spałam w stanikach. Ogólnie to piersi mi strasznie urosły więc wolałabym mieć cały usztywniany, żeby mi cycki nie opadły, ale na noc mógłby być :)

Jolka dzięki za radę :) chyba też poczekam i kupię jak już będzie bardzo blisko porodu. W sierpniu pewnie kupię dwa do spania staniki a pod koniec sierpnia/wrzesień kupię takie normalne i zobaczymy :)

dzisiaj widziałam w hm mama bardzo ładne staniki

Jakie ciuszki przewidujecie na wyjście ze szpitala? Warstwy normalnych ciuszkow czy grubsze miskowe pajace? Choć wiem ze najważniejszą jest pogoda w dniu wyjścia.

Ja normalnego pajacyka zarzucę, a jak będzie chłodno to przykryję kocykiem.....:

dokładnie to bodziak na krótki rękaw, plus bawełniany pajacyk, ale z takiej porządnej bawełenki, do tego czapeczka bawełniana, jak będzie wiatr, zarzucę pieluszę tetrową na nosidełko...

Ostatnia edycja:
ja mam normalny komplet bawełaniany. body, koszulka,kaftan spiochy z czego chyba z tej koszulki zrezygnuje:D była w komplecie do tego chcę kupić jakąś ciepłą czapkę z welurku np i mam pajaca takiego ocieplanego ;) ale wiadomo że może się okazać że jest +25 stopni to mam też cieńszego pajaca na wierzch ;D welur w razie czego mam ale to na 62 :D więc nie wiem czy się w nim Jasiek nie utopi :D

w szpitalu pajace, plus kaftanik i śpiochy, ale raczej to drugie jako "zapas". Na wyjście to się okaże bo nie wiadomo jaka pogoda będzie, przy tym co się dzieje ostatnio to może być 30 albo 6 stopni więc raczej pozostawię tą decyzję na wrzesień :)

córka też z września konkretnie 22, wtedy ubrałam ją w pajacyk, czapeczkę bawełnianą i pajacyk polarowy taki w miarę lekki i przykryłam kocykiem:) oczywiście na fotelik zarzuciłam pieluchę, żeby ją zakryć od zarazków hehe

reklama
Cześć, ja właśnie po dostawie ciuszków ...ogarniam temat. Przeprowadzam segregacje. Jest ich cała masa... w załączniku fotki

Załączniki

• 1436989076798.jpg
    1436989076798.jpg
    25,7 KB · Wyświetleń: 72
  • 1436989095017.jpg
    1436989095017.jpg
    37,2 KB · Wyświetleń: 72
Do góry