reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla malucha i mamusi :)

Ja miałam i mam większą. jakoś ta mała nie przypadła mi do gustu, a wygodniej mi było kąpać, jak był większy. Jak miał 9 miesięcy, to przyszliśmy na wannę, bo on tak kochał kąpiele, że cały pokój, a później łazienka, były zalane :laugh2: kupowałam zwykłą, nie cudowałam z żadnymi korkami

reklama
ja wanienkę miałam tą większą i żałowałam, że nie kupiłam tej najmniejszej, teraz mądrzejsza o swoje doświadczenia kupuję malutką z ikei :)

ale mam do Was pytanie, bo już nie pamiętam jak to było z biustonoszami do karmienia, ile trzeba mieć i jaki rozmiar? Coś mi świta, że lepiej kupić miseczkę większy niż w ciąży, ale nie wiem czy dobrze pamiętam :) macie jakieś rady??

Niby zasada jest taka, że miska rozmiar większa niż w ciąży, a obwód mniejszy (taki, jak przed ciążą), ale ja się na tym przejechałam. Po porodzie cyc mi wzrósł o 2 rozmiary, później szybko zmalał o rozmiar, ale obwód się nie ruszył z miejsca i musiałam kupić inny cyckonosz. Obwód mi zmalał jakoś 3-4 miesiące po porodzie. Ja czekam tera z kupnem tak do ok. 2-ch tyg. przed terminem. Wtedy kupię rozmiar większy, ale obwodowo taki jak noszę aktualnie, a nie jak miałam przed ciążą.

ewka84 teraz się też trochę waham czy nie kupić dwóch miękkich.. bo pamiętam, że spałam w stanikach. Ogólnie to piersi mi strasznie urosły więc wolałabym mieć cały usztywniany, żeby mi cycki nie opadły, ale na noc mógłby być :)

Jolka dzięki za radę :) chyba też poczekam i kupię jak już będzie bardzo blisko porodu. W sierpniu pewnie kupię dwa do spania staniki a pod koniec sierpnia/wrzesień kupię takie normalne i zobaczymy :)

dzisiaj widziałam w hm mama bardzo ładne staniki

Jakie ciuszki przewidujecie na wyjście ze szpitala? Warstwy normalnych ciuszkow czy grubsze miskowe pajace? Choć wiem ze najważniejszą jest pogoda w dniu wyjścia.

Ja normalnego pajacyka zarzucę, a jak będzie chłodno to przykryję kocykiem.....:

dokładnie to bodziak na krótki rękaw, plus bawełniany pajacyk, ale z takiej porządnej bawełenki, do tego czapeczka bawełniana, jak będzie wiatr, zarzucę pieluszę tetrową na nosidełko...

Ostatnia edycja:
ja mam normalny komplet bawełaniany. body, koszulka,kaftan spiochy z czego chyba z tej koszulki zrezygnuje:D była w komplecie do tego chcę kupić jakąś ciepłą czapkę z welurku np i mam pajaca takiego ocieplanego ;) ale wiadomo że może się okazać że jest +25 stopni to mam też cieńszego pajaca na wierzch ;D welur w razie czego mam ale to na 62 :D więc nie wiem czy się w nim Jasiek nie utopi :D

w szpitalu pajace, plus kaftanik i śpiochy, ale raczej to drugie jako "zapas". Na wyjście to się okaże bo nie wiadomo jaka pogoda będzie, przy tym co się dzieje ostatnio to może być 30 albo 6 stopni więc raczej pozostawię tą decyzję na wrzesień :)

córka też z września konkretnie 22, wtedy ubrałam ją w pajacyk, czapeczkę bawełnianą i pajacyk polarowy taki w miarę lekki i przykryłam kocykiem:) oczywiście na fotelik zarzuciłam pieluchę, żeby ją zakryć od zarazków hehe

reklama
Cześć, ja właśnie po dostawie ciuszków ...ogarniam temat. Przeprowadzam segregacje. Jest ich cała masa... w załączniku fotki

Załączniki

• 1436989076798.jpg
    1436989076798.jpg
    25,7 KB · Wyświetleń: 78
  • 1436989095017.jpg
    1436989095017.jpg
    37,2 KB · Wyświetleń: 79
Do góry