reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla malucha i mamusi :)

Kaha jeżeli wrzucisz jakiś emolient do kąpieli to już niepotrzebne będzie dodatkowo smarowanie ciałka, u mojego drugiego synka bardzo złaziła skóra po porodzie, więc dodatkowo oliwką hipp nacierałam ciałko, a ponadto taki masaż jest rewelacyjny dla bobusia.

Czyli co potrzebujesz:

- na pewno coś do pupci: bepanthen lub według uznania coś okluzyjnego
- coś do ciałka lub/i do kąpieli: oliwka hipp i/lub emolient do kąpieli

Na buźkę wystarczy to, co będziesz używała do ciałka.....

reklama
to muszę się zastanowić co kupić do kąpieli:) nie wiem czy hipp czy oilatum.. ciągle się waham.
a jakiś kremik do buźki dla malucha? bo my w sumie na jesień rodzimy to różnie z pogodą może być chodzi mi o to czy przed wyjściem z domu buźkę się smaruje czymś czy nie..

Milusia zamawiałaś octanisept do czego się to stosuje?;)

Ostatnia edycja:
Kochana ten bepanthenik jest super również na niepogodę, po prostu nie ma tyle dziadostwa jak to mają kremy niby dla maluchów, a dużo zapachu, tlenku cynku, zeby krem był biały itp.
Octenisept stosowalam tak ze 3 razy dziennie po podmyciu w szpitalu, ranka ekspresowo mi się goiła,nim można psikać na błony śluzowe i rany:)

Octeniseptem mi też na pępuszek kazali psikać, ale na gojenie rany poporodowej jest nieoceniony :tak:
Jak któraś ma problemy z wyborem jakiegoś produktu, to polecam stronę Sroki, ma fajne analizy Sroka o....

co do octenisteptu to u mnie ciągle w użyciu, u malucha na pępuś, po porodzie na ranę, oczywiscie im dziecko starsze tym tych ranek więcej łapie więc się ciagle przydaje, poza tym do dezynfekcji np pluszaków, butów i innych rzeczy, które cieżko wyprać/wymrozić, raz słyszałam nawet jak pielęgniarki w przychodni gadały, zeby do gardła dawać jak coś zaczyna drapać/boleć, ale póki co nie testowałam, ogólnie to ma milion zastosowań, wszędzie tam, gdzie trzeba bakterie/grzyby wybić, samą tą ulotke sobie przeczytaj, liczba wskazań do stosowania najdłuższa jaką widziałam:-)

zamówiłam go sobie:)
i nawet zamówiłam pieluszki do szpitala z wycięciem na pępuszek:)) koleżanka mi poleciała:)

reklama
Ewcia dokładnie, ja nawet po szaleństwach z mężem, jak czuję, że coś szczypię to od razu psiknę i wiem, że wszystko będzie ok.....

Kaha91 ja miałam te pieluszki belli przy pierwszym porodzie z wycięciem, i powiem CI, że są sztywne, a w pampersie wystarczy wyciąć lub odgiąć:D:D:D

Kobietki kupiłam koszule do szpitala, fajna bawełna, ja nie toleruję odpinania guzików bo potem co chwilę się odpinają, a tu jest gumka, nic nie wystaje, wystarczy naciągnąć na jednego cyca, materiał super....najlepiej granatowe:D:D:D wiadomo dlaczego:D, ale kupiłam kilka kolorów, żeby mnie nie podejrzewali o łażenie w jednym brudzie:D:D:D

ITALIAN koszula ciążowa DAGNA KR do karmienia M (5304910560) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Do góry