reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla małego LWA :)

Ja miałam 3 koszule, razem z tą do porodu i mi starczyło ;)

Kasia - dlatego napisałam, że maksymalnie 6 tygodni (tyle w sumie trwa połóg :-p). U mnie było długo ale nie jakieś bardzo uciążliwe ale wiem, że u niektórych dziewczyn mija szybciej ;)

reklama
Czyli, podsumowując :sorry2::
- 4 koszule nocne lub lekki dresik - ogólnie coś świeżego na każdy dzień
- 1 op. podpasek Bella mama
- 3 majtki siatkowe
- 2 podkłady

Oprócz tych żeby mam zamiar zabrać:
- Klapki

- Lekki Szlafrok

- 2 staniki do karmienia

- 4 pary skarpetek

- Płyn do higieny intymnej

- Chusteczki do higieny intymnej

- Chusteczki higieniczne

- Ręcznik papierowy

- Wkładki laktacyjne

- Krem na sutki

- Miska

- Suchy szampon

- gumy do żucia
- wody mineralne z dziubkiem
- żel pod prysznic
- szampon, odżywki
- lusterko
- szczotka do włosów
- pasta do zębów, szczoteczka
- płyny do mycia twarzy, waciki
- maszynka do golenia
- krem do twarzy
- balsam do ciała
- pomadka nawilżająca do ust

Ostatnia edycja:
Fibi ten krem do sutków chciałam dziś kupić i babeczka w aptece poradziła mi zwykły bepanthen, albo cos z babydream 100% lanoliny :)

Maghda chyba wlasnie tak to sie nosi...sama wkladka i majty :p
Wkladki laktacyjne rzeczywiście rossmann...30szt/7zl lol

Fibi ten krem do sutków chciałam dziś kupić i babeczka w aptece poradziła mi zwykły bepanthen, albo cos z babydream 100% lanoliny :)

M

ważna sprawa odnośnie kremu do brodawek-musi być taki, żeby nie trzeba go zmywać-bo piersi trzeba wietrzyć, zeby się szybciej goiły, a jeśli co chwilę będziemy myć, to efekt będzie taki, że będą one zmacerowane. Super krem to Purelan z Medeli, 100% czysta lanolina, jeszcze jest jeden, którego nie trzeba zmywać-Maltan..

po sn warto wziąć do szpitala Tantum Rosa do podmywania, ręczniki papierowe do podcierania po podmyciu się

U mnie w szpitalu przez pierwszą dobę po urodzeniu nie pozwalali nawet tych siateczkowych zakładać w efekcie wyglądałąm tak że nogi ściśnięte żeby podkład nie wypadł,skulona w pół bo brzuch po cesarce bolał i tak dreptałam do kibelka,ja jeszcze miałam szczęście bo dostałam długą koszulę a reszta miała króciutkie gdzie dupsko wystawało razem z tym podkładem...

reklama
Do góry