reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawka dla małego LWA :)

Ja wczoraj zrobiłam sobie listę rzeczy, które muszę kupić (oprócz kosmetyków) i nawet nie jest źle. W 2tys powinnam się razem z kosmetykami zmieścić, bo większość rzeczy mam od sióstr.

Moja lista (jeszcze pewnie urośnie, ale patrząc na wklejoną na 1. stronie listę, tylko tych rzeczy mi brakuje)

wózek (używany)
łóżeczko
materacyk
pościel
klin (poduszka)
prześcieradło x3
podkład
pieluszki tetrowe
pieluszki flanelowe
ręcznik z kapturem
smoczki
cumle do butelek

Zaczęłam poszukiwania, będę Wam wklejać, co znajdę, może ktoś też skorzysta.
Większość rzeczy mam już upatrzone, muszę się jeszcze przejść do sklepów i obejrzeć na żywo i porównać ceny, bo chcę przez internet zamawiać.

Pytanie: ile potrzeba ręczników? Myślę o dwóch z kapturem i jeszcze dwóch zwykłych - nie za mało? (wszystkie 1m x 1m)

Śliczne te ciuszki, Wisieńko, niestety dla chłopca się nie nadają;-)

reklama
Agata - a podkład to pod prześcieradło? Ja polecam prześcieradła nieprzemakalne, dla mnie wygodniejsze ;) A ręczniki ja miałam 2 z kapturkiem i wystarczyły. A 1mx1m, to są te większe, prawda? Ja mam takie teraz dla Jaśka :-D Na początek kupiłam te mniejsze i nie pamiętam ile ich używaliśmy ale dość długo ;-)

Tak, podkłady pod prześcieradło (takie z gumkami) - ale przemyślę te prześcieradełka, o których piszesz- dzięki!
Ręczniczki te większe, bo wiem, że małe szybko idą w kąt;)

Ja mam teraz taki podkład u Jaśka (bo na takie duże łóżko już nie ma prześcieradeł nieprzemakalnych ;)) i sprawdza się dobrze, natomiast dość długo schnie (jest bardzo chłonny i po praniu nasiąka wodą). Te prześcieradełka schły trochę szybciej. No i chyba nawet trochę taniej to wychodzi ;-)

Agata - my mieliśmy 2 ręczniczki z kapturkiem. Jak z nich Stwora wyrosła, to przeszliśmy na normalny "dorosły" ręcznik.

Domi - są nieprzemakalne prześcieradła na duże łóżka. My się ciągle zbieramy, żeby kupić. Takie dla starszych ludzi. Wiem, że w Selgrosie były.

A! No tak, ja mierzę naszą miarą. U nas już materac "normalny" tzn. 140x200 i na takie dorosłe już te nieprzemakalne prześcieradła są. Etap dziecięcego łóżeczka ominęliśmy :sorry:

Stworzyłam listę wyprawkową :rofl2:
Zebrałam wszystko co pisałyście. Czy czegoś jeszcze brakuje? Czy zgadza się ilość tych produktów na początek?

1Wózek 3 w 1Mutsy, model Evo
1
2ŁóżeczkoIkea
1
3KomodaIkea
1
4Szafka wiszącaIkea
1
5Przewijak na łóżeczkoIkea
1
6Lampka ściennaIkea
1
7Koszyczki do przechowywaniaIkea
3
8Naklejki ozdobne na ścianę

1
9MateracykIkea
1
10Pościel

2
11Prześcieradło nieprzemakalne

3
12Wanienka

1
13Leżaczek do wanienki

1
14Ręcznik z kapturkiem

2
15Torba na spacery, podróże

1
16Termoopakowanie na butelkę

17Becik

1
18OtulaczekMotherhood
1
19Kocyk

2
20Frida do noska

1
21Elektroniczna niania

1
22Podgrzewacz

1
23Sokowirówka /robot wielofunkcyjny

1
24Laktator

1
25Termometr

1
26Nożyczki do paznokci

1
27Smoczek

2
28Butelka

1
29Pojemniki na mocz (do przechowywania pokarmu)

10
30Szczotka do włosów

1
31Pieluszki flanelowe

5
32Pieluszki tetrowe

20
33Pieluszki jednorazowe Pampers
1
34Proszek do praniaJelp /Lovella
1
35Krem na odparzeniaSudocrem
1
36Krem pielęgnacyjny

1
37Krem z filtrem na spacery

1
40Płyn do kąpieliOilatum
1
41
42Sól fizjologiczna

1
43Mąka ziemniaczana

1
44Roztwór z wody morskiej

1
45Paracetamol

1
46Gaziki jałowe

1
47Preparat na bąki ;)Windi
1
48Chusteczki higieniczne

2
49Chusteczki nawilżającePampers
2
50Patyczki higieniczne

1

Ostatnia edycja:
reklama
fibi ja tak napiszę z własnego doświadczenia,becik miałam jeden i nie uzywałam go ponieważ jakoś źle maluszka mi było trzymać wolałam małym kocykiem polarowym owinąć i tak ją lubiłam nosić,teraz zakupię sobie o takie otulaczki MOTHERHOOD OTULACZEK BAWEŁNIANY OTULACZ ROŻEK kuri (3139916722) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. .Pieluszek tetrowych miałam 10 i to była wystarczająca ilość,ale w sumie to od dziecka zależy bo mała mi nie ulewała także pieluszki tetrowe rzadko mi się brudziły.Jeszcze mogę dodać do tej listy że bardzo przydało mi się termo opakowanie na butelkę,a i dobrze mieć coś takiego GRIPE WATER - WODA KOPERKOWA 150 ML - kosmetyki lecznicze, łuszczyca leczenie,selsun, exorex, salcura, selsun, egzema, łuszczyca, świerzb moja mała kolek typowych nie miała ale brzusio czasem ją bolał i to zawsze pomagało.

Do góry