reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawka dla małego LWA :)

:-)I ja podzielę się moim pomysłem :-)
6d45ae34e6a40d28gen.jpg
64819557d7a6449fgen.jpg
Pokoik naszej córeczki ( na razie mamy w nim magazyn) :)
Pomalowany jest na żółto zielono...

Chciałabym kupić:
łóżeczko i komoda
brimnes-komoda--szuflady__0147986_PE306310_S4.JPG

Zobacz załącznik 547666

Załączniki

• 6d45ae34e6a40d28gen.jpg
    6d45ae34e6a40d28gen.jpg
    10,7 KB · Wyświetleń: 70
  • 64819557d7a6449fgen.jpg
    64819557d7a6449fgen.jpg
    16,6 KB · Wyświetleń: 59
  • brimnes-komoda--szuflady__0147986_PE306310_S4.JPG
    brimnes-komoda--szuflady__0147986_PE306310_S4.JPG
    16,1 KB · Wyświetleń: 57
reklama
śliczna komoda i łóżeczko, a i kolorki fajne!

Ja chyba się zdecyduję na beż i jakąś spokojną zieleń.
łóżeczko ,które Wam wklejałam (to większe) klepnięte - myślę, że końcem maja kupię. Ochraniacze do łóżeczka mam, więc kupować nie muszę. Za to pościel +min 2 zmiany trzeba będzie sobie sprawić. Macie jakieś sprawdzone niedrogie sklepy z pościelą? Słyszałam o ikei, ale nie byłam jeszcze sprawdzić.

Agata - ja Ci powiem z doświadczenia, że pościel typu kołdra+poduszka spokojnie możesz kupić później, niemowlak nie będzie tego na początku potrzebował ;-) Na początek wystarczy prześcieradło (polecam nieprzemakalne), kocyk, a pod głowę pieluszka ;-) A pościel z Ikei jest ok, mają dla dzieci bardzo fajne wzory, tylko pamiętaj o tym, że ich pościel ma trochę inne wymiary niż standardowa. Ja Jaśkowi kupowałam jakąś zwykłą, polskiej produkcji na allegro i tez okazała się bardzo porządna - służy mu do tej pory

domi87 , czemu uważasz,że pościel nie będzie potrzebna? Ja używałam od początku, tzn kołderkę, poduszkę (taką bardzo płaską ) chyba jak miał miesiąc. Moje dziecko nie znosiło rożków/becików.
Pościel również na allegro i naprawdę porządna, dla drugiego dziecka też się przyda.Za to teraz młody ma poduszkę z ikei i mu się potwornie głowa poci, koleżanki syn ma to samo, także to chyba nie przypadek. Na zwykłych mu się nie pocą

Kamu - tak jak napisałam - u mnie na początku nie były potrzebne ;-) Wygodniej mi było takiego maluszka przykrywać kocykiem, bo ta kołdra taaaaka wielka przy nim była :-D Zaczęliśmy z nich korzystać jakoś w okolicach roczku, może trochę wcześniej. Rożków też Jasiek nie lubił od początku.

To u nas jednak kołdra była. W dzień przykrywałam kocykiem, ale na noc jednak kołderką, bo w nocy chłodniej. Poduszki najpierw nie dawałam.
Nasze dzieciaki letnie, to może im kocyki wystarczą, jeśli sierpień i wrzesień będą ciepłe, ale kołderkę i tak raczej trzeba będzie kupić.

To ja jeszcze napiszę, że u nas jak Jasiek jeszcze nie chodził to świetnie sprawdzał się śpiworek do spania w chłodniejsze dni. A pościeli i tak nie będę kupować, najwyżej Jaśkowi wymienię za jakiś czas na większą i wtedy mała odziedziczy po nim, bo on jeszcze używa tej najmniejszej :-)

To w sumie może zależy jakiej wielkości pościel u nas to chyba ten najmniejszy rozmiar i naprawdę cieniutka. Niestety śpiworów przy M nie używałam, ale teraz zamierzam to wprowadzić :-) tzn przy drugim dziecku

reklama
Kamu - a właśnie! Bo ja napisałam, że najmniejsza ale teraz kojarzę, że ja nie mam tej 120 cm tylko 135 chyba ;-) I takie małe to by się w tym utopiło - z resztą, jak napisałam, mój 3,5 latek jeszcze pod tym śpi :-D

Do góry