reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla majowego szkraba :)

Aurelia, Ferretti - najładniejsza i najporządniejsza pościel jaką znam...cuuuuuuuuuuudo!!!!!!!!!!!!!! a ten gruby ochraniacz................cudeńko
Maja, kupiliśmy ją bezwiednie, bardzo nam się spodobała, a zwłaszcza J,. Chciał dla synka pościel w samochodziki i zameczał babkę w sklepie. To mu pokazała pościel z żyrafą w taczce, czy jakoś tak i koniec, kupiona. Dostalismy jeszcze 5 % rabatu, więc zakup bardzo trafiony. Na drugi dzień zaczęłam dopiero czytać o niej w necie i bardzo mnie ucieszyły takie opinie, jak Twoja! Rozumiem, że testowałaś tą pościel??

reklama
vanessa :-)

aurelia
- tez mam posciel feretti! kupowalam taka, co moze byc i dla dziewczynki, i dla chlopca, hehe :rofl2: i mam taka pomaranczowa z kwiatem i bezowa z misiem :-) ta z zyrafka i jungle baaardzo mi sie widza!! bardzo porzadna, nie spiera sie nic, troche sie tylko gniecie, niestety, i ciezko rozprasowac.. po kilku probach dalam sobie spokoj ;-) i przescieradla pasuja do lozeczek 140x70, wiec nie ma co kupowac kompletow. ja kupilam caly komplet - wypelnienia [z ktorych jestem bardzo niezadowolona, do tego stopnia, ze kupilam malemu zwykla koldre z ikei i do niej poszewki.. bo po prostu jest baaardzo ciepla, mlody wiecznie spocony - moze poza zima (mimo, ze u nas zawsze okno na noc otwarte). ale dla Maksia na poczatek sie nada, a moze i jemu cos lzejszego kupimy zamiast tego], poszewki, przescieradlo i ochraniacz. poszewki i ochraniacz rewelacja! cudnie sie prezentuje na lozeczku, i mieciutki mocno. i pasuje do tych z opuszczanym bokiem - wiadomo, troszke sie moze 'zlamie' w tym miejscu, ale mozna to np. zalozyc za materac i git :-)

pamietajcie, dziewczynki, szczegolnie te, ktore oczekuja chlopcow - kupcie jedno lub dwa przescieradla wiecej. moj sie okropnie przesikiwal w nocy, szok. nieraz dwa i trzy razy w nocy musialam go przebierac i cale lozko tez :dry:

maja, super! jak ktos ma duzo miejsca w sypialni to bomba :tak: tylko czy potem da sie to na zwykle, zamkniete lozeczko zamienic? bo chyba nie ma co cale zycie z dzieckiem spac :-D

aenye, my kupiliśmy tą pościel z ochraniaczem tzn, poszewki i ochraniacz. Dokupiliśmy dwa prześcieradełka frotte na gumce, ale z tego co piszesz to dwa to za mało. Trzeba dokupić. Wypełnienie kupiliśmy jakiejś polskiej firmy, w miarę tanie ok39zł. Mama nadzieje, że się sprawdzi.

a cienkie czy grube to wypelnienie? mi sie podoba bardzo to z ikei, ale kurcze ono ma dziwne wymiary, i tylko poszewki by ikea pasuja..
a wolalabym wykorzystac na maksa te feretti, co mamy :dry: chyba cos dokupie..

musze sie w jakas liste rzeczy zaopatrzyc, bo widze, ze wy juz niemal cale pokoiki macie ready na przyjecie babla ;-) ja wszystko pochowane, a wielu rzeczy brakuje, heh :dry:

a powiedzcie, ile bodziakow na poczatek przewidujecie? przydadza sie takie 7-paki early days? z krotkim rekawkiem?.. powiedzmy, ze to rozmiar 62..

Fiolka ubieralam codziennie w body+bluzke+spodenki/spioszki/polspioszki, no ale bylo zimno (zima).
nie wiem..

reklama
Do góry