reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla majowego szkraba :)

sliczne ciuszki!!!
a pieluchy tetrowe???? na allegro sprzedają jakieś bardzo grube, lux, czy one się różnią od tych w zwykłych sklepach???
naprawdę są takie grube??? bo jeśli tak to się skuszę ;-)

reklama
No rzeczywiscie tanie te pieluszki bo jak kiedys zobaczyłam cene tetrowej w tesco to w ciezkim szoku byłam bo za jedna 2.60 :szok: a myslałam ze to tanie jest....

A ja mam takie pytanie w związku z poruszeniem tematu kosmetyków do kąpieli. Czy Oliatum lub Ollian (ten tańszy zamiennik) stosować jako dodatek do kąpieli a niemowlaka myć mydełkiem?
Co stosować jako ochronę skóry latem? Jakieś kremy z filtrami?

jak stosujesz Oliatum to tym myjesz, ja wkładałam małą do wody z odrobinką tego płynu a potem lałam na rękę i tym myłam.
co do kremu z filtrem to słyszałam ze na początku pediatra kazała nie smarować tylko nie wychodzić w godzinach szczytu i chronić przezz asłanianie ( parasolka), ma to jaikis związek z wit. D, ale nie wiem dokładnie.

No rzeczywiscie tanie te pieluszki bo jak kiedys zobaczyłam cene tetrowej w tesco to w ciezkim szoku byłam bo za jedna 2.60 :szok: a myslałam ze to tanie jest....

W Auchanie są po 2,24zł i też myslałam, że to tanio :szok:, ale te które kupiłam są takie same, a kosztują połowę :-)

madamagda, nie używa się juz mydła, jak dajesz do wanienki Oilatum czy podobne srodki

a jak jest z kremami na słońce, to nie wiem dokładnie, napewno trzeba sprawdzać na opakowaniu, czy można je stosować od pierwszych dni życia, bo nie wszystkie można, Ziajka i Nivea baby napewno tak. I oczywiście nie można wystawiać maluszka na bepośrednie działanie słońca

Fanie, że maluszki urodzą się w maju i bedzie można wychodzić na długie spacery, jeśli oczywiście pogoda dopisze. Chociaż z Kubasem wychodziłam tez od razu, a jest z marca. Wtedy smarowałam mu buźkę kremem na każdą pogodę Nivea baby, chroni od wiatru i mrozu

Dziewczny od jutra w Tesco jest promocja na body dla dzieciaczków:
-7 szt za 20,30
-3 szt za 13,30
W róznych rozmiarach, z Cherooke a ta firma szyje dobre gatunkowo ubranka.​

reklama
Do góry