reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla majowego szkraba :)

sliczne ciuszki!!!
a pieluchy tetrowe???? na allegro sprzedają jakieś bardzo grube, lux, czy one się różnią od tych w zwykłych sklepach???
naprawdę są takie grube??? bo jeśli tak to się skuszę ;-)

reklama
No rzeczywiscie tanie te pieluszki bo jak kiedys zobaczyłam cene tetrowej w tesco to w ciezkim szoku byłam bo za jedna 2.60 :szok: a myslałam ze to tanie jest....

A ja mam takie pytanie w związku z poruszeniem tematu kosmetyków do kąpieli. Czy Oliatum lub Ollian (ten tańszy zamiennik) stosować jako dodatek do kąpieli a niemowlaka myć mydełkiem?
Co stosować jako ochronę skóry latem? Jakieś kremy z filtrami?

jak stosujesz Oliatum to tym myjesz, ja wkładałam małą do wody z odrobinką tego płynu a potem lałam na rękę i tym myłam.
co do kremu z filtrem to słyszałam ze na początku pediatra kazała nie smarować tylko nie wychodzić w godzinach szczytu i chronić przezz asłanianie ( parasolka), ma to jaikis związek z wit. D, ale nie wiem dokładnie.

No rzeczywiscie tanie te pieluszki bo jak kiedys zobaczyłam cene tetrowej w tesco to w ciezkim szoku byłam bo za jedna 2.60 :szok: a myslałam ze to tanie jest....

W Auchanie są po 2,24zł i też myslałam, że to tanio :szok:, ale te które kupiłam są takie same, a kosztują połowę :-)

madamagda, nie używa się juz mydła, jak dajesz do wanienki Oilatum czy podobne srodki

a jak jest z kremami na słońce, to nie wiem dokładnie, napewno trzeba sprawdzać na opakowaniu, czy można je stosować od pierwszych dni życia, bo nie wszystkie można, Ziajka i Nivea baby napewno tak. I oczywiście nie można wystawiać maluszka na bepośrednie działanie słońca

Fanie, że maluszki urodzą się w maju i bedzie można wychodzić na długie spacery, jeśli oczywiście pogoda dopisze. Chociaż z Kubasem wychodziłam tez od razu, a jest z marca. Wtedy smarowałam mu buźkę kremem na każdą pogodę Nivea baby, chroni od wiatru i mrozu

Dziewczny od jutra w Tesco jest promocja na body dla dzieciaczków:
-7 szt za 20,30
-3 szt za 13,30
W róznych rozmiarach, z Cherooke a ta firma szyje dobre gatunkowo ubranka.​

reklama
Do góry