reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla majowego szkraba :)

Babeczki w ramach wyprawki mam pytanko czym myć maluszka lepsze mydełko w kostce dla maluszka czy może coś w płynie ???
No a u nas nie bylo ani mydla w kostce ani w plynie,nic przez rok czasu.....ze wzgeldu na uczulenia tylko OILATUM.Ale najbardziej lagodny inny srodek to seria Ziajka Krem do pielegnacji dziecka juz od 1 dnia zycia ,jak i inne produkty z tej seri a co najwazniejsze sa tanie,bo taki kremik np kosztuje w markecie okolo3,50 :-)A nie zadne inne typu Nivea nawet te antyalergiczne,u nas sie nie sprawdzily.Tak wiec mowie bo po probach [prze roznych srodkach na skorze bardzo wrazliwej mojego dziecka tylko ZIAJKA ze zwyklych kosmetykow.Niestety nie bylo ich jak Vanesska sie urodzila i kupe kasy szlo na Oilatum za nim znalazlam Ziajke .No ale oczywiscie kazde dziecko jest inne i wymaga innej pielegnacji.Napewno polecam mycie czeste glowki i czesanie co moze zapobiec ciemienisze.
186409.jpg

reklama
No wasnie! Ciemieniucha...
I znowu: czytałam... że trzeba nakładac oliwke na głowke i trzymac pod czapeczka godzine, a potem myc. I tak codziennie..
Czy to na prawde konieczne? Nie wyobrazam sobie tłustych czapeczek (czy to sie spiera??) i tłustych poduszek/przescieradeł, czy moich ciuchów - od przytulania tłustego łebka (wątpie zeby czapeczka uchroniła przed tym cokolwiek z czym sie taki tłusty łebek zetknie...

W 5.10.15 , entliczku pentkiczku koło pakru wodnego i w realu dawnum geancie .
Największy wybór jest w entliczku pentliczku .
JAk tam wchodze to nie ma mnie 2 godziny w domu :-). Tam jest wszystko i wszystkich firm

W 5.10.15 , entliczku pentkiczku koło pakru wodnego i w realu dawnum geancie .
Największy wybór jest w entliczku pentliczku .
JAk tam wchodze to nie ma mnie 2 godziny w domu :-). Tam jest wszystko i wszystkich firm

Kurcze, nie moge skojarzyc entliczka... Nie moge jakos wizualnie go namierzyc...
W Geancie (operuje stara nazwa, bo realow w Krakowie jest wiecej) byłam ostatnio i kupiłam kilka ciuszków okazyjnie :-)
Ja odwiedzam Smyka ale tylko oglądam, bo cen to oni nie mają promocyjnych ;-)

Czyzbys mieszkała w tych okolicach??

No wasnie! Ciemieniucha...
I znowu: czytałam... że trzeba nakładac oliwke na głowke i trzymac pod czapeczka godzine, a potem myc. I tak codziennie..
Czy to na prawde konieczne? Nie wyobrazam sobie tłustych czapeczek (czy to sie spiera??) i tłustych poduszek/przescieradeł, czy moich ciuchów - od przytulania tłustego łebka (wątpie zeby czapeczka uchroniła przed tym cokolwiek z czym sie taki tłusty łebek zetknie...
to sa juz metody jak ona wystapi...... i tak sie robi ze smaruje na godzine np przed kapiela oliwka zeby ta skorupa ktora sie robi na dziecka glowce zwana ciemieniucha ktora jest w skutek nieparwidlowej funkcji gruczolow lojowych na skorze glowki(ale na mieszlam) po czym sie myje glowke.Nie koniecznie w czapce ...Ale wlasnie starac sie juz od poczatku codziennie myc glowke i szczotkowac skore glowy aby zapobiec :tak::-)

Ten entliczek jest w oddzielnym budynku koło parku wodnego . jak sie stoi na przeciwko parku wodnego to ten budynek jest po prawej stronie .
Ja w smyku jakoś nic nie kupilam . Wole entkiczka bo mam do niego blisko . No i wlasnie sie wybieram teraz do niego :-)

kangurka w smyku w galerii krakowskiej kupilam sliczne spodenki/szorty welurowe pomaranczowe za 5.9.Ale rzeczywiscie jakiegos duzego wyboru rzeczy z wyprzedazy nie ma.W galerii kazimierz jest jeszcze mniej.Za to w c&a w krakowskiej znalazlam 2 body z dlugim rekawem pakowane razem za ok 12 zl i takie z krotkim z fajnej bawelny i ladne za 10zl.Dzis sie wybieram do takiego sklepu w podgorzu obok ktorego od wielu lat przejezdzam ale nigdy w nim nie bylam.Maja tam tez hurtownie wiec moze bedzie duzy wybor.

Dzieki! Dajcie znac jak Wam poszły zakupy/zwiedzanie tych sklepików dzisiaj :-)

Ja jestem Krakus z krwi i kości, ale niestety mieszkam na wsi od kilku lat i mam do Krakowa godzinke jazdy :( Ale staram sie wybywac do kochanego Krakowa czesto, a w weekendy - to niemal norma. Dlatego wtedy buszuje po sklepikach :happy2:
Szukam dobrych namiarów na miejsca gdzie mozna kupic jakies tanie fajne ciuszki dla dzidzi :)
Tesco w każdym razie juz przetrzepane z wyprzedaży niemowlęcych :(

reklama
vanessa2 sliczne ubranka:tak::-) a ja czekam na przyplyw gotowki by kupic reszte rzeczy:blink:moze z nieba spadnie:-D

Do góry