reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WYPRAWKA - czyli rzeczy potrzebne dla dzidzi i mamy ;)

Veritaserum - też mam ten smoczek MAM Perfekt dla Monisi kupiony :D i też mam butelki TT. Jeszcze laktator TT ręczny muszę kupić oraz kosmetyki (chusteczki, linomag, sudokrem, oilatum) i będzie wszystko ;P

reklama
Ja też zdecydowałam się na laktator ręczny. Chcę karmić piersią, więc na początek mozże mi być jedynie pomocny do odciągania w przypadku jakiegoś nawału albo jak młody nie będzie od razu chętny ;-) Jeśli potem okaże się, że jest jakiś problem i będę zmuszona odciągać pokarm regularnie, to najwyżej zainwestuję w lepszy, elektryczny :blink: Teraz szkoda mi kasy..

Smoczek - sama nie wiem, czy kupować. Ostatnio był ambitny plan nie dawania smoczka, a skończyło się na tym, że m. pierwszego dnia po powrocie ze szpitala jechał na sygnale do apteki, bo dziecię dzioba darło :sorry: To chyba teraz awaryjnie też coś zakupię..

blond nie wiem czemu tak jest,zawsze tak u nas było,że położna zabiera tatusia,ciuszki i dziecko i idą ubrać a w tym czasie mama się szykuje i razem wychodzą. U nas też nie ma rejonizacji,dlatego pytają matki do jakiej przychodni należy i tam zgłaszają dziecko. Pewnie jak ktoś chce gdzie indziej to zgłoszą tam gdzie matka sobie życzy.

U mnie już w szzpitalu trzeba wybrać pediatrę i przychodnię. Przy wypisie dają dokumenty i samemu trezba je dostarczyć do wybranej przychodni. Wtedy przychodnia przysyła do domu położną.
A co do wyjścia do doku to dzieciątko trzeba rano wykąpać i ubrać a później położna zabiera dziecko i fotelik, ostatnie badanie, wpina dzieciaczka do fotelika i daje wszystkie dokumenty i można do domku jechać.

Na opakowaniu jest napisane, że roztwór jest zdatny do użycia przez 24 godziny.
:eek: jakbym znalazła taką informację na opakowaniu to na pewno bym nie pytała ale dzięki

co do położnej to ja też nie wiem czy lepiej żeby przyszła czy nie chociaż może akurat trafi się jakaś fajna i coś podpowie istotnego...

:eek: jakbym znalazła taką informację na opakowaniu to na pewno bym nie pytała ale dzięki

co do położnej to ja też nie wiem czy lepiej żeby przyszła czy nie chociaż może akurat trafi się jakaś fajna i coś podpowie istotnego...

A może w necie to wyczytałam...? W każdym razie całkiem niedawno używałam i gdzieś doszukałam się takiego info :tak:

bylam w przychodni przed chwila i powiedzialy ze w szpitralu dostane dokumenty i ksiazke szczepien i ja albo ktokolwiek ma to zostawic w przychodni jak juz do domu wyjdziemy i gdzies zapisac nr telefonu do siebie a one wtedy zadzwonia i bedziemy sie umawiac na spotkanie. czyli wlasciwie za bardzo to nic robic nie trzeba. wizyta poloznej moze byc przedatna jak ktos ma np obawy czy pepwek sie dobrze goi albo czy dobrze je z piersi albo tez szwy zdejmuja po porodzie czasami i wtedy w sumie wygodnie bo nie trzzeba latac do lekarza i czekac w kolejkach z takim malym dzieckiem. ale jak sie nic nie dzieje to te wizyty troche taki pic na wode:)

ja dostalam swoj jaktator TT ten co pozyczylam sasiadce ale oddala mi bez uszczelki:angry: i tak jak do aventa mozna takie *******ki kupic wszedzie tak do TT mialam problem ale znalazlam dystrybutora na polske , zadzwonilam i wyslali mi:) w piatek przelalam im kase wiec w tym tygodniu powinno dojsc.

reklama
Do góry