reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka 2011 - co warto mieć, co odpuścić, co zabrać do szpitala

Jak wyjęłam torbę i poprosiłam męża aby mi wytrzepał bo było trochę piasku to stwierdził, że kilka ziarenek nic mi nie zrobi. Tylko co za przyjemność leżeć na porodówce i nagle w majtach albo podpaskach znaleźć piasek. Zero wyobraźni.

reklama
faceci to chyba tak mają, moj też pewnie poszedłby na łatwiznę i zamiast zrobić co trzeba rzuciłby głupi komentarz licząc ze zajmę się tym sama,... chociaż czasami potrafi mnie miło zaskoczyć

Jak wyjęłam torbę i poprosiłam męża aby mi wytrzepał bo było trochę piasku to stwierdził, że kilka ziarenek nic mi nie zrobi. Tylko co za przyjemność leżeć na porodówce i nagle w majtach albo podpaskach znaleźć piasek. Zero wyobraźni.
zapytaj swojego mezucha co jest gorsze od kamyczka w bucie? i odpowiedz ze ziarenko piasku w prezerwatywie!! poskutkowalo u mnie :) jak sobie to wyobraził:)

ta nasza torba to w ogole jest nie zbyt, a ładniejsza jest na działce bo w niej trzymamy alkohol jeszcze z wesela i mój ojciec musi ją przywieść;p smiał sie że będzie alkoholem pachnieć;p

Dziewczyny a jak z pieluszkami? Ile bierzecie pampersow? A tetrówki i flanelowe?

Ja przygotowalam sobie 2 flanelowe i 3 tetrowe, tylko ile tych pampersow, odrazu calą pakę????:confused:

Ale zbieg okoliczności:-)- właśnie kobitki poruszyły ten własnie temat, w tej chwili na wątku o zakupach dla maluchów
:-D

monciaa no wlasnie tak pomyslalam ze zawsze moze ktos dowiezdz do szpitala;-)

Ostatnia edycja:
ja mam okolo 20-25pampersow(przelozylam do takiego etui i jakos tyle weszlo) i 3 tetrowki- choc u mnie tetrowek nie potrzeba-niby! ale ja mam w rozku wyscielaona i 1 na wyjscie..

Ja planuje zabrac z 5 tetrowych.....niby tez nie tzreba ale oni piora te rzeczy w jakis kiepskich proszkach i nawet ginka mi powiedziala zeby zbarac swoje tetrówki bo od tych ich moze jakas wysypka wyskoczyc....tak samo powiedziala mi odnosnie ciuszkow...ze niby nie trzeba bo oni maja ale piora je w takich badziewiach ze wiele dzieci ma po nich wysypke....wiec lepeij zabrac z domu...

reklama
Tak sobie teraz pomyślałam że jak już kupiłam te Tantum Rosa - to się przyda jakiś pojemnik by to potem rozpuścić i wylałam pół tonika ziaji. Ale pojemnik jest idealny do polewania i nie za duży:) A wy jakie macie rozwiązania?
Ach, i chciałam zapytać o tą maść na sutki którą polecałyście - kiedyś było o tym, ale musiałabym przeszukać tyle stron, a mi się nie chce

Do góry