reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka 2011 - co warto mieć, co odpuścić, co zabrać do szpitala

Ribi: ja właśnie zamawiam w DOZ, ale karty nie dostałam. Dali Ci ją w aptece?czy na stronie internetowej gdzieś to jest napisane?

sluchaj szybciej bedzie jak pojdziesz do apteki i poprosisz. Ja zamowilam przez neta i jeszcze nie dostalam. Maz poszedl do apteki i dali mu od reki ale nie moge jej zarejestrowac bo oni juz wyslali do mnie. Tym sposobem mam 2 karty:)

Tak samo z ta karta Dbam o Zdrowie wez sobie dwie dla Mamy i Maleństwa i Dbam o Zdrowie. i poprostu podejdz do apteki bedziesz sztbciej:)

reklama
Ja tez mam ta kartę, ale szczerze, to jeszcze z niej nie korzystałam, bo okazało sie ze tylko na wybrane produkty sa znizki, wiec to co chciałam zakupić, to mnie nie obejmowało...

Powiedzcie mi czy całą torbę, którą bierzemy do szpitala mamy pod ręką na porodówce, czy to co chcemy tam wziąć szykujemy osobno, a resztę trzeba gdzieś zostawić?

Powiedzcie mi czy całą torbę, którą bierzemy do szpitala mamy pod ręką na porodówce, czy to co chcemy tam wziąć szykujemy osobno, a resztę trzeba gdzieś zostawić?

najlepiej mieć 2 torby. W jedenej masz rzeczy ktore Ci są potrzebne na porodówkę: koszula, woda mineralna, ręcznik, mydło, wazelina/szminka, dokumenty swoje , karta ciąży, klapki, skarpetki, coś słodkiego itp. a w drugiej rzeczy na salę....

u nas masz wsio pod reką... tzn koło łóżka na przedporodowej a przy parciu na fotelu masz ja pod fotelem :-)

moja torba też pełniusieńka jest
ale pewnie jadąc do domu będzie połowę mniej rzeczy (wykorzysta się większość)

a jeszcze mi się ciuszki dla małego na wyjście nie zmieściły do torby - mój mi doniesie

reklama
a u mnie nawet nie wiem czy mamy przy sobie czy nie ale nie mam w co 2 się zapakować więc jak coś to wezme se reklamówke i na miejscu przepakuje:)

No to ja na razie też zostawię w jednej torbie wszystko, reklamówkę mam na wszelki wypadek, a jeśli urodzisz przede mną, to proszę o relację, bo też będę w Tychach ;)

Do góry