reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka 2011 - co warto mieć, co odpuścić, co zabrać do szpitala

oj to widzę torby spakowane:) Ja mam tak pół na pół spakowaną.
Spakowałam: smoczek, ręcznik, 2 koszule ciążowe, skarpetki bawełniane, podklady, podpaski, majtki, tantum rossa, wkładki laktacyjne, staniki (jak w końcu kupię). Do spakowania jeszcze: kosmetyki , woda mineralna, cukierki, czekolada, klapki, szlafrok, dokumenty, ciuszki dla synka (ale to mąż dowiezie) , pieluszki, koszulka i buty na zmianę dla męża , kanapki....i woda mineralna. Czego jeszcze zapomniałam?

ładowarkę do komórki :-D

reklama
przede wszystkim dokumenty i wyniki badań, potwierdzenie ubezpieczenia
proponuję chusteczki nawilżane
no i niech mąż pamięta o aparacie fotograficznym :)
u nas trzeba samemu sobie przywieźć Enemę lub Rectanal do zrobienia lewatywy

Dziewczyny a co ubieracie na poród :-) U nas nie dają bluzki i trzeba mieć coś swojego. Czy może być mój ulubiony potargany podkorzulek bo sama nie wiem ? Jak będę skakać na piłce to chyba jakieś getry ? O tak się zastanawiam bo tylko tego nie mam.

Ribi: ja jeszcze biorę małą poduszkę, nie mam specjalnej do karmienia, ale zwykłego jaśka.

A kupujecie może Bepanthen na brodawki? chce zamówić w aptece ale nie wiem czy mam wziąć maść czy krem?

Ja biorę maść na brodawki.I jeszcze biorę mp3 :-D

Kate- ja myślę że podkoszulek może być ale taki dłuższy.U mnie dają swoją koszulę to będzie do porodu a potem wskoczę w swoją.

Dziewczyny a co ubieracie na poród :-) U nas nie dają bluzki i trzeba mieć coś swojego. Czy może być mój ulubiony potargany podkorzulek bo sama nie wiem ? Jak będę skakać na piłce to chyba jakieś getry ? O tak się zastanawiam bo tylko tego nie mam.

kate ja mialam stara podkoszulke taka dluzsza bo nie szkoda jak poplamisz krwia czy wodami plodowymi a pozniej nie bedzie ci szkoda wyrzucic. i mialam majtki bo przy kazdym skurczu odchodzily mi wody plodowe.

reklama
Ribi: ja właśnie zamawiam w DOZ, ale karty nie dostałam. Dali Ci ją w aptece?czy na stronie internetowej gdzieś to jest napisane?

Do góry