reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka 2011 - co warto mieć, co odpuścić, co zabrać do szpitala

oj to widzę torby spakowane:) Ja mam tak pół na pół spakowaną.
Spakowałam: smoczek, ręcznik, 2 koszule ciążowe, skarpetki bawełniane, podklady, podpaski, majtki, tantum rossa, wkładki laktacyjne, staniki (jak w końcu kupię). Do spakowania jeszcze: kosmetyki , woda mineralna, cukierki, czekolada, klapki, szlafrok, dokumenty, ciuszki dla synka (ale to mąż dowiezie) , pieluszki, koszulka i buty na zmianę dla męża , kanapki....i woda mineralna. Czego jeszcze zapomniałam?

ładowarkę do komórki :-D

reklama
przede wszystkim dokumenty i wyniki badań, potwierdzenie ubezpieczenia
proponuję chusteczki nawilżane
no i niech mąż pamięta o aparacie fotograficznym :)
u nas trzeba samemu sobie przywieźć Enemę lub Rectanal do zrobienia lewatywy

Dziewczyny a co ubieracie na poród :-) U nas nie dają bluzki i trzeba mieć coś swojego. Czy może być mój ulubiony potargany podkorzulek bo sama nie wiem ? Jak będę skakać na piłce to chyba jakieś getry ? O tak się zastanawiam bo tylko tego nie mam.

Ribi: ja jeszcze biorę małą poduszkę, nie mam specjalnej do karmienia, ale zwykłego jaśka.

A kupujecie może Bepanthen na brodawki? chce zamówić w aptece ale nie wiem czy mam wziąć maść czy krem?

Ja biorę maść na brodawki.I jeszcze biorę mp3 :-D

Kate- ja myślę że podkoszulek może być ale taki dłuższy.U mnie dają swoją koszulę to będzie do porodu a potem wskoczę w swoją.

Dziewczyny a co ubieracie na poród :-) U nas nie dają bluzki i trzeba mieć coś swojego. Czy może być mój ulubiony potargany podkorzulek bo sama nie wiem ? Jak będę skakać na piłce to chyba jakieś getry ? O tak się zastanawiam bo tylko tego nie mam.

kate ja mialam stara podkoszulke taka dluzsza bo nie szkoda jak poplamisz krwia czy wodami plodowymi a pozniej nie bedzie ci szkoda wyrzucic. i mialam majtki bo przy kazdym skurczu odchodzily mi wody plodowe.

reklama
Ribi: ja właśnie zamawiam w DOZ, ale karty nie dostałam. Dali Ci ją w aptece?czy na stronie internetowej gdzieś to jest napisane?

Do góry