reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka 2011 - co warto mieć, co odpuścić, co zabrać do szpitala

reklama
Ariska - ja nie biore, włoże do tej dużej torby. Poza tym ja mam swoją torbę osobno spakowaną i dla Ali osobno, bo nie zmieściły mi sie wszystkie rzeczy do jednej...Faktycznie wyprawa, jak na wakacje;)

ja też torebki nie biorę. boję się, żezgubię lub zapomnę.
wyniki badań, kartę ciąży itp mam w kopercie, do tego dołożę dowód osobisty, który m potem zabierze, pieniędzy ani żadnych innych dokumentów nie biorę

ja mam 2 torby, jedna dość mała, w której mam pampersy, podkłady, ręczniki papierowe, ręczniki zwykłe, husteczko mokre dla dziecka, takie rzeczy zajmujące dużo miejsca, a które będą szybko ubywały, a w drugiej ubranka, rzeczy osobiste (koszule nocne, kosmetyki, itp..)
tak mi było wygodniej spakować się
ta mniejsza torba pewnie wogóle pod koniec pobytu w szpitalu nie będzie potrzebna, jak zużyją się te rzeczy

no a ja właśnie wszystko mam w dużej torbie podkłady ręczniki pampersy a w kuferku kosmetyki mydło, pasta, kremy itp i właśnie dałam dokumenty do koszulki i faktycznie brać nie bede. A pieniążki sobie wzięłam ale mało i to drobniaki żeby mieć w razie czego :)

ja bede sie pakowac w przyszlym tyg chyba. torebki w ogole nie uzywam wiec potrzebnme do koperty i do malej kieszeni w torbie. jakies drobniaki zawsze sie przydadza jakby co.

a nam położna radziła tak:
mała torba na sale porodową, duża najlepiej na kółkach na położnictwo i ta torba zostaje w samochodzie, jak już nas przeniosą to mąż przyniesie, żeby się w czasie porodu pod nogami nie pałętała, no i trzecia torba, która zostaje w domu, z którą maż po nas przyjedzie do szpitala-czyli ubrania dla mnie i córeczki na wyjście.
ja torebki nie biorę, w boczną kieszeń wezmę dokumenty.

reklama
na salę porodową koszula, szlafrok, kapcie i klapki pod prysznic, woda do picia i ciuszki dla małej, pieluszka i chusteczki.
czyli to, co potrzebne na czas porodu i po.
a na położnictwo potem część rzeczy Ci zostaje czyli szlafrok, klapki no i dochodzą staniki, koszule, 3 zmiany ubranek dla dziecka, podkłady, podpaski, kosmetyki, pieluchy, ręcznik itp.

Do góry