reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka 2011 - co warto mieć, co odpuścić, co zabrać do szpitala

reklama
Mam coś podobnego. Flanelka jest miękka, a ceratka niezbyt gruba. Czy się sprawdzą nie wiem, ale ciekawie to wygląda;)

Monia-t - ja tez uważam, że pajacyki sie najbardziej będą chyba sprawdzały...Poza tym ja mam sporo właśnie pajaców, rajstopek mam chyba tylko 2 pary, jakos wydaje mi się, że takiemu maleństwu o ciężko bedzie je zakładać... A co do ulewania, to ja mam tez pieluchy tetrowe i dostałam sporo śliniaków, to w razie czego bedę je zakładać:)

martuś - fajne są te pielucho-ceratki, miałam taką jedną dla Jasia, ale niestety do pierwszego-drugiego prania, bo ta flanelka trochę się zbiega w praniu, trzeba by było chyba prać w zimnej wodzie żeby się nie zbiegła, a jak na tym np. kupa, to żeby się odeprało trzeba namoczyć i dać ze 40 stopni
także po dwóch praniach wyglądało to tak, że flanelka była mniejsza, a ceratka większa i nie dąło się tego w żaden sposób ułożyć na przewijaku
chociaż w sumie sa niedrogie, to możesz sobie spróbować :-)

P.S. polecam tego sprzedającego na allegro - robiłam u niego zakupy jakiś czas temu, przesyłka przyszła jakoś w połowie grudnia.
parę dni temu zorientowałam się, że w przesyłce nie było szamponu, który zamawiałam (zamawiałam mnóstwo rzeczy i umknął mi ten szampon), napisałam maila, przeprosili grzecznie, powiedzieli, że niezwłocznie doślą szampon
także badzo miła obsługa, dobry kontakt, wysyłają też szybko

A ja mam dziewczyny takie pytanko...
Mam problem z prawą piersią bo mam wklęsłą brodawke- moja pierwsza córeczka nie umiala z niej pic. No i tak mysle zeby teraz z tej piersi odciagac mleko laktatorem (tzn przystawiac mala tez bede probowac) i jej podawac. Polozne ponoc strzykawkami podaja mleczko zeby do butelki nie uczyc- nie wiecie jak to robią i jaka strzykawke by trzeba kupic?

eevcia jak ja lezalam w szpitalu po pierwszym porodzie to byla ze mna na sali dziewczyna co miala dwie wklesle brodawki i ona uzywala tych sylikonowych nakladek na sutki wiec moze z takim czyms sprobowac?

evcia - z tego co wiem żeby nie przyzwyczajać do butli karmisz zwykłą strzykawką i robią tak że np dajesz palec i jak dziecko ssie to wpuszczasz powoli mleko, albo masz przy piersi i w kącik wlewasz mleko. Ale można też łyżeczką albo są specjalne kubeczki do karmienia profilowane Madela.

Ale ja bym na twoim miejscu wypróbowała tych nakładek silikonowych a nuż małe będzie tak ciągnąć że da radę.

reklama
Do góry