reklama
Dominika81
Fanka BB :)
powinno, ale głowy nie dam...
zależy ile czasu będziesz w szpitalu, no i jak szybko odpadnie
może to trwać nawet do 2-3 tygodni - wtedy może nie wystarczyć, ale najwyżej sobie dokupisz, albo użyjesz spirytusu jak będzie Ci tymi gazikami niewygodnie
zależy ile czasu będziesz w szpitalu, no i jak szybko odpadnie
może to trwać nawet do 2-3 tygodni - wtedy może nie wystarczyć, ale najwyżej sobie dokupisz, albo użyjesz spirytusu jak będzie Ci tymi gazikami niewygodnie
C
claudia4you
Gość
używałam ich przy Jasiu, w szpitalu używali, to przy nich juz zostałam
fakt, że są trochę twarde - możesz sobie claudia jeden rozpakować i zobaczyć
ale żeby tylko przetrzeć pępek z każdej strony to wystarczy, mi odpowiadały
robi się to 2-3 razy dziennie, synkowi po 7 czy 8 dniach pępek odpadł, także potrzebowaliśmy w sumie z 10 sztuk, może nawet mniej, bo w szpitalu pielęgniarka sama przemywała 2 razy dziennie swoimi gazikami
u nas w szpitalu podobno nie zalecają tych gazików bo się smaruje samemu a nie pielegniarki..
tak ktoś mi mówił...
ale może je zapakuję,
Dziewczyny,
pomóżcie mi i powiedzcie, których ciuszków i ile powinnam dokupić, bo nie mam bladego pojęcia, a od stycznia VAT idzie w górę i chcemy jutro jechać na zakupy. Od pewnego czasu czytam ten wątek, ale przekroczyłam raptem połowę i na ten temat akurat nie znalazłam (może przegapiłam) :-(
Na razie dostałam od znajomych:
Rozmiar 56
- śpiochy rozpinane w kroku - 2 szt.
- śpiochy nie rozpinane - 6 szt.
- pajacyki - 6 szt.
- body z krótkim r. - 1 szt.
- body z długim r. - brak
- kaftaniki z dł. r. rozpinane - brak
- kaftaniki z dł. r. ubierane przez głowę - 3 szt.
- półśpiochy - 1 szt.
- spodenki - 1 szt.
- kombinezon (rozm. 60) - 1 szt.
Rozmiar 62-66
- śpiochy rozpinane w kroku - 3 szt.
- śpiochy nie rozpinane - 8 szt.
- pajacyki - 6 szt.
- body z krótkim r. - 14 szt.
- body z długim r. - 3 szt.
- kaftaniki z dł. r. rozpinane - 8 szt.
- kaftaniki z dł. r. ubierane przez głowę - 1 szt.
- półśpiochy - 1 szt.
- spodenki - 4 szt.
- lejbiczki (takie zakładane i wiązane) - 5 szt.
- kombinezon (rozm. 62) - 1 szt.
- sukienki - 2 szt.
- kurtki - 2 szt.
Większych ciuszków też troszkę mam, ale na razie nie będę tak czy inaczej dokupować.
Będę wdzięczna za pomoc. Może któraś nie będzie mogła spać i coś doradzi? ;-)
pomóżcie mi i powiedzcie, których ciuszków i ile powinnam dokupić, bo nie mam bladego pojęcia, a od stycznia VAT idzie w górę i chcemy jutro jechać na zakupy. Od pewnego czasu czytam ten wątek, ale przekroczyłam raptem połowę i na ten temat akurat nie znalazłam (może przegapiłam) :-(
Na razie dostałam od znajomych:
Rozmiar 56
- śpiochy rozpinane w kroku - 2 szt.
- śpiochy nie rozpinane - 6 szt.
- pajacyki - 6 szt.
- body z krótkim r. - 1 szt.
- body z długim r. - brak
- kaftaniki z dł. r. rozpinane - brak
- kaftaniki z dł. r. ubierane przez głowę - 3 szt.
- półśpiochy - 1 szt.
- spodenki - 1 szt.
- kombinezon (rozm. 60) - 1 szt.
Rozmiar 62-66
- śpiochy rozpinane w kroku - 3 szt.
- śpiochy nie rozpinane - 8 szt.
- pajacyki - 6 szt.
- body z krótkim r. - 14 szt.
- body z długim r. - 3 szt.
- kaftaniki z dł. r. rozpinane - 8 szt.
- kaftaniki z dł. r. ubierane przez głowę - 1 szt.
- półśpiochy - 1 szt.
- spodenki - 4 szt.
- lejbiczki (takie zakładane i wiązane) - 5 szt.
- kombinezon (rozm. 62) - 1 szt.
- sukienki - 2 szt.
- kurtki - 2 szt.
Większych ciuszków też troszkę mam, ale na razie nie będę tak czy inaczej dokupować.
Będę wdzięczna za pomoc. Może któraś nie będzie mogła spać i coś doradzi? ;-)
ariska
co to lejbiczki? to mnie zaciekawiło ja bym dokupiła body z długim rękawem tych 56 i 62. Bo takie body zakładasz sobie pod pajaca i lepiej sie trzyma niż kaftanik , tak samo przy śpiochach możesz założyć body i na to śpiochy. A wiodomo zima jest to takie z długim się nada ja body na 56 mam 3sztuki z długim ale na 62 to chyba z 10 mam
Dzięki dziewczyny. No właśnie nad tymi body najbardziej się zastanawiałam, bo z krótkim rękawkiem, to w tym rozmiarze w ogóle moga się nie przydać, a śpiochy to zawsze zamiennie z pajacykami można ubrać, więc by stykło ;-)No chyba, żeby dosłownie parę śpiochów rozpinanych w kroku kupić. Nie wiem, czy dam sobie radę z tymi nierozpinanymi...
a lejbiczki (tak na to mówiły starsze siostry), to takie koszulki nie zapinane, tylko na zakładkę i najczęściej wiązane na sznureczek. Jak to się właściwie poprawnie nazywa? :-)
I nie mam jeszcze żadnego sweterka
a lejbiczki (tak na to mówiły starsze siostry), to takie koszulki nie zapinane, tylko na zakładkę i najczęściej wiązane na sznureczek. Jak to się właściwie poprawnie nazywa? :-)
I nie mam jeszcze żadnego sweterka
Ostatnia edycja:
reklama
ariska
takie na sznurek to ja nazywałam też kaftanik bo kiedyś to tylko na sznurek były a teraz to już elegancko z guziczkami czy zatrzaskami. Mi się wydaje że pajace lepsze niż śpiochy a tego i tego masz trochę więc ja bym nie dokupowała.
Ja sweterki mam 2 takie robione na drutach i dwa dresiki
Ja sweterki mam 2 takie robione na drutach i dwa dresiki
Podziel się: