Monia, z doświadczenia bratowej, która ma 4 dzieci wiem, że nie warto inwestować za dużo w ciuszki 56, bo dziecko zwyczajnie szybko z nich wyrasta. Lepiej kupuj 62 - podwinięcie rękawka dla dziecka to nie problem, a bawełniane ubranka czasem lubią się skurczy
reklama
monia- t a masz czapeczki, skarpetki?
ja body 0-3 z krotkim rekawkiem mam chyba z30 tak samo kaftaniko- bluzeczek, natomiast malo spiochow i pajacy, wiec pajace dokupilam, bo chcialabym raz w tyg wlaczac pralke a nie co 2 dzien.. mam wsad na 6kg wiec nie chce by codziennie chodzila..
ja body 0-3 z krotkim rekawkiem mam chyba z30 tak samo kaftaniko- bluzeczek, natomiast malo spiochow i pajacy, wiec pajace dokupilam, bo chcialabym raz w tyg wlaczac pralke a nie co 2 dzien.. mam wsad na 6kg wiec nie chce by codziennie chodzila..
Patrycja89
Mama Kubusia
Spokojnie Klaudoos.. jak bedzie ulewał to i z 5-6 razy dziennie bedziesz zmieniac ubranko a i moze posciel trzeba bedzie co 2 dni ;P Wiec te 6kg moze sie nazbierac szybciutko.
monia-t ja bym kupiła jeszcze pajace....jest zima więc musisz ubierać ciepło maleństwo więc pajace będą super. POd pajaca możesz dać body z krótkim rękawem....kaftaniki ok ale wygodniejsze to co się zapina np. w kroku bo kaftanik pójdzie ci do góry.....
dzięki dziewczyny, widzę, że z rana same dobre pomysły :-)
Ulkan - też tak uważam, ale tak akurat dostałam, że im większych tym mniej
Klaudoos - czapeczek dostałam w sumie 30 szt., niedrapek 3 pary, skarpetek9 par i "bucików" 5 par, więc tego nie pisałam, bo jest wystarczająco
Poza tym oczywiście jest lista różnych akcesoriów i kosmetyków na całą stronę
Na razie chciałam zapewnić takie minimum, bo też nie wiadomo, co Natalka dostanie w prezencie od rodzinki. Jeszcze raz wam dziękuję. Zmykam na śniadanko i w drogę :-)
Ulkan - też tak uważam, ale tak akurat dostałam, że im większych tym mniej
Klaudoos - czapeczek dostałam w sumie 30 szt., niedrapek 3 pary, skarpetek9 par i "bucików" 5 par, więc tego nie pisałam, bo jest wystarczająco
Poza tym oczywiście jest lista różnych akcesoriów i kosmetyków na całą stronę
Na razie chciałam zapewnić takie minimum, bo też nie wiadomo, co Natalka dostanie w prezencie od rodzinki. Jeszcze raz wam dziękuję. Zmykam na śniadanko i w drogę :-)
joasienka1
Fanka BB :)
monia-t-uważam jak dziewczyny, że przydadzą się body z długim rękawem.
ja kaftaniki będę ubierać tylko dopóki pępek nie odpadnie, potem body, śpiochy i pajacyki, myślę że body i pajacyki są najbardziej praktyczne.
ja kaftaniki będę ubierać tylko dopóki pępek nie odpadnie, potem body, śpiochy i pajacyki, myślę że body i pajacyki są najbardziej praktyczne.
reklama
Ja na potrzeby ulewania kupiłam 10 pieluch tetrowych i 5 takich flanelowych z ceratką od spodu (żeby włożyć do wózka / łóżeczka, tudzież położyć na ramieniu). Może to też warto dołączyć do wyprawki?:-)
myślę, że każda z nas ma pieluchy tetrowe (ja 20 szt) ale sama wiesz jak dzidzia Ci uleje to nie zawsze zdążysz podłożyć i najczęściej jednak to ląduje na ciuszku, do tego ślinienie itd. Myślę, że jednak warto mieć trochę tych ciuszków dla maleństwa oczywiście bez przesady
Podziel się: