reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka 2011 - co warto mieć, co odpuścić, co zabrać do szpitala

Mnie nie chodzi nawet konkretnie o ten leżaczek i tej firmy - tylko tak ogólnie pytałam, ile kosztują leżaczki. W sklepie widziałam za około 200 zł, takie z różnymi bajerami, same się huśtają, grają, przewijają i kąpią... ;-)
Ale taki mi niepotrzebny. A chcę mieć, żebym sobie mogła małego położyć przy sobie, jak będę np. pracować, a jemu się nie będzie chciało spać. To lepsze rozwiązanie niż ganiać po całym domu z wózkiem :-)

rozumiem Cię, ja się w cenach nie orientuję za bardzo...

może ktoś kto kupował nowy będzie wiedział

mi też bajery nie potrzebne...

reklama
ja mam fishera z wibracją i kocykiem ale bez pałąku z zabawkami nie wiem czy potrzebny i dałam 40zł z wysyłką już. Ja więcej jak 50zł bym nie dała za leżaczek bo one są najczęściej do 9 lub 13kg i później się nie przydadzą więc po co tyle wydawać

Ja wrócę do tematu Tantum Rosa
kupiłam do tego irygator, ale nie wiem czy to nie pieniądze wyrzucone w błoto -dobrze, że kosztował tylko 10 zł

Jak Wy radzicie to używać, z butelki lać?

na tym irygatorze jest pokazane, że ma się wprowadzać płyn do środka , a nie ma tak że się polewa rany??
i jeszcze jedno pytanko rozprowadzić w przegotowanej wodzie...
skąd ja taką w szpitalu wezmę

Ja mam zamiar kupić butelkę 0,5l z dzióbkiem (np. po wodzie mineralnej) i w domu przed wyjazdem do szpitala sporządzić miksturę, a później polewać ranę z tego dzióbka :happy2:

Giovanessa, ja oglądałam niedawno foteliki o jakich piszesz. Te najzwyklejsze w sklepie kosztują ok 130-150 zł. Jest to cena ogromniasta, tym bardziej, że te bardziej wypasione kosztują ok 200 zł. Jeśli chcesz kupić taki fotelik to zobacz na allegro. My kupiliśmy używany za 40 zł z kosztami przesyłki. Te fishera kosztują trochę więcej, zależy jak się uda trafić.

Ja mam zamiar kupić butelkę 0,5l z dzióbkiem (np. po wodzie mineralnej) i w domu przed wyjazdem do szpitala sporządzić miksturę, a później polewać ranę z tego dzióbka :happy2:

no no
a nie wpychać tą rurkę do środka tylko lać bezpośrednio na ranę.....

Ja sobie zobaczę chyba jak ten irygator działa w domu
żebym wiedział czy z tego też mogę polewać rany....

może mi się jeszcze on do czegoś przyda...

GiovanessaJeśli chcesz kupić taki fotelik to zobacz na allegro. My kupiliśmy używany za 40 zł z kosztami przesyłki. Te fishera kosztują trochę więcej, zależy jak się uda trafić.
Ech, patrzyłam wczoraj właśnie na Allegro i tak się zgłuptaczyłam, że musiałam i tu zapytać - bo kompletnie się nie łapię w tym, co ten leżaczek może mieć, co powinien, co nie musi, o co w ogóle kaman np. z modułem wibrująco-grającym itp. :-D
Ja właśnie taki najzwyklejszy chciałam - ale wyszło mi, że te najzwyklejsze są droższe od tych z niewielkimi bajerami :-)
Ale skoro mówicie, że za 40-50 zł spokojnie kupię - to takiego sobie będę w wolnych chwilach szukać :-)

reklama
claudia, jakoś nie wyobrażam sobie, żeby po porodzie można było "wepchnąć" cokolwiek do środka :-p

dlatego też mi to było dziwne
jeszcze pewnie krwawica będzie...
też chyba zrobię jak ty, albo sprawdzę ten irygator, jak się będzie dało lać po górze, i będzie to w miarę wygodne, to go będę używać...

i to po kąpieli sobie "lać"??
Na jak długo może zostać taki roztwór??
wiem , że zadaję dużo pytań, ale kompletnie nie wiem co i jak

Do góry