reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka 2011 - co warto mieć, co odpuścić, co zabrać do szpitala

reklama
Dzieki wielkie za odpowiedz :-), teraz wreszcie wiem co spakowac bo nie bylam pewna. Co do przegrzania to ja wlasnie mam kawalek drogi, tzn 15km, ale w sumie chyba noworodka trudniej przegrzac...

właśnie że noworodki szybko mozna przegrzać bo dopiero reguluje się gospodarka cieplna i one nie regulują sobie same temperatury tylko po jakimś czasie. A co do ubrania to zawsze możesz zapakować coś więcej i pielęgniarki ci poradzą co założyć co nie;)

HEj dziewczyny;)
obecnie jestem w 16tc ;)
i jak to jest większość znajomych mówi ze wcześnie się ciuszków itp dla dzidzi nie kupuje bo moze się coś stać czy coś takiego...

to stare zabobony ja jakoś w to nie wierzę. I co pójdziesz rodzić i twój mąż będzie jeździł na wariata robił zakupy albo nie daj boże po porodzie będziesz musiała robić wyprawkę. Ja wózek miałam w 4mcu ciąży bo się trafił i kupiłam, tak samo ciuszki i inne kompletowałam całą ciążę bo jak nie ja to kto by mi to wszystko kupił takie jak chce?

Popieram Cię Ariska,
w dodatku wszystko jest teraz drogie i te wydatki trzeba w czasie jakoś rozłożyć bo się nie wydoła.

Moja mama też na początku wierzyła w te zabobony, ale powiedziałam jej, że nie będzie nas stać na wydanie ot tak minimum 2000zł na wszystkie niezbędne rzeczy po porodzie, więc skompletujemy powoli przez 9 miesięcy :-)

właśnie że noworodki szybko mozna przegrzać bo dopiero reguluje się gospodarka cieplna i one nie regulują sobie same temperatury tylko po jakimś czasie. A co do ubrania to zawsze możesz zapakować coś więcej i pielęgniarki ci poradzą co założyć co nie;)

No własnie póki co, mam spakowane więcej ciuszków do wyboru dla położnej, tylko jakoś mi głupio ze sama zdecydowac nie umiem... Chyba jednak je zostawie- najwazniejsze by dzidzi było dobrze.

reklama
Do góry