reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka 2011 - co warto mieć, co odpuścić, co zabrać do szpitala

Claudia - z tego co się orientuję to smoczki mają datę ważności - przynajmniej te na butelki, pamiętam jak w pracy nam się bardzo dużo przeterminowało i poszło do likwidacji...:baffled:

Ja mam jeden a aventu - tak na wszelki wypadek:happy2:

będę musiała patrzeć na daty...
a zostawię te rzeczy potem jak kiedyś się drugie przydarzy to zrobię selekcję najwyżej...
a może akurat nie będę miała co zostawiać, bo mój mały zużyje :-)

reklama
ja mam dwa smoczki tej firmy tomee tipee te dla najmijeszych dzieci....tez na wszelki wypadek...a jak nie bedzie chcial to zostana na pamiatke:-)

Ostatnia edycja:
Dominika- Mam z tej firmy dwa staniki- kupione przy pierwszej dzidzi ale teraz tez wykorzystam- tez polecam :-). Jeden niemal identyczny jak Twoj a drugi bez fiszbin bo ponoc dobrze na poczatku nie uciskac kanalikow fiszbinami, gdzies czytalam.

Mam pytanie co do ubioru bejbika na wyjscie ze szpitala- pisalyscie body z długim rekawkiem+ pajacyk. Ten pajacyk taki zwykly, czy moze byc taki nieco cieplejszy, welurkowy, czy jak sie to tam nazywa? Nie chce by bylo malej za cieplo bo na to jeszcze gruby kombinezon... Zupelnie zielona sie czuje w kwestii ubierania...

Eevcia ja właśnie body i pajacyk welurkowy spakowałam na wyjscie ze szpitala, oczywiscie kombinezonik, czapeczkę i gruby kocyk a na buzke pieluszke tetrową.

reklama
niestety większość lepszych staników jest w podobnej cenie..
poprzednio miałam canpol, tańszy, ale piersi mi w nim dosłownie wisiały...ale ył ez fiszbin, stanowczo wolę z nimi - te są takie elastyczne, nie metalowe, więc myślę, że nie będą mnie w nocy uciskały
wolę tym razem kupić 2 porządne i mi wystarczy mam nadzieję :-)
zreszta nawet później moge równie dorze w nich chodzić
z poprzedniej ciąży staniki na mnie za małe ;-)

aniwar - rozmiar dobierałam sobie przy okazji zakupu innego stanika w sklepie jakieś pół roku temu - wtedy mi pani bardzo dobrze rozmiar i fason dorała, teraz po porstu wzięłam taki sam rozmiar, nie mierzyłam się i pasuje idealnie
jak chcesz mogę zmierzyć sieie i porównać z tym co pisza w aukcji

eevciaa - ja też chya założę taki welurkowy + kaftanik z długim rękawem + kombinezon, na pewno będzie zimno, chociaż droga do auta niedaleka, mimo wszystko lepiej ciepło ubrać, raczej nie przegrzeje się dziecka podczas takiej krótkiej podróży ze szpitala

Ostatnia edycja:
Do góry