reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka 2011 - co warto mieć, co odpuścić, co zabrać do szpitala

Ja nie kupuję. Trzy razy nie były mi potrzebne, to i tym razem pewnie nie będą. Nawet nie wiem, jakiej mogą być firmy, bo kiedyś to tylko jeden rodzaj był, jeśli w ogóle udało się kupić :-)

reklama
Ja mam 4 smoczki - ale to tylko dlatego, że 2 dostałam od siostry, która koniecznie chciała coś kupić małej jak byłyśmy pierwszy raz oglądać co wogole jest w sklepach a drugie 2 mam od koleżanki, której córka ich nie chciała.
Wszystkie są z TT

Ale jak osobiście miałabym kupować to chyba poczekałabym z tym do powrotu do domu i wtedy zobaczyłąbym czy faktycznie byłyby potrzebne

ja mam dwa smoczki, firmy MAM od 0 do 2 miesięcy i Lovi 0-3. Też nie miałam kupowac ale szwagierka doradziła mi by lepiej mieć niż posyłać męża w nocy do apteki 24 po smoczek tak jak ona hehe

Ja awaryjnie kupiłam jeden smoczek...
więcej nie kupuje bo potem będą leżeć...

A jakbym miała nieużyte np smoczki, butelki , zabawki...
jeszcze zapakowane oryginalnie, to jak myślicie mogą potem kilka lat leżeć jak bym je chciała zostawić dla drugiego dziecka??

Bo ja nie wiem czy takie rzeczy mają datę ważności

Zobaczymy bo jak dostane z takich rzeczy coś podwójnego to szkoda sprzedawać...
lepiej zostawić, chcę mieć drugie dziecko

claudia to wiesz trzeba wszybko sie starac o drugie :-)
ja przed porodem kupilam smoczek ale miska nawet nie chciala spojrzec na niego wolala cyca, ale jak miala 3 m-ce to miala ale tylko niecaly miesiac bo pozniej plula dalej niz widziala.

claudia to wiesz trzeba wszybko sie starac o drugie :-)
ja przed porodem kupilam smoczek ale miska nawet nie chciala spojrzec na niego wolala cyca, ale jak miala 3 m-ce to miala ale tylko niecaly miesiac bo pozniej plula dalej niz widziala.

A drugie będzie jak Bóg da heheh

nie zamierzam się faszerować antykoncepcją, a kondony też odpadają

nie chcę aby młody był jedynakiem
ja jestem i nie jest mi dobrze

No zobaczymy, warunki na razie na jedno dziecko kiepskie...
wszystko w swoim czasie

reklama
Claudia - z tego co się orientuję to smoczki mają datę ważności - przynajmniej te na butelki, pamiętam jak w pracy nam się bardzo dużo przeterminowało i poszło do likwidacji...:baffled:

Ja mam jeden a aventu - tak na wszelki wypadek:happy2:

Do góry