a co do oddychania podczas parcia to jest inaczej.. ale to dziewczyny juz pisaly.. tu sie nie oddycha a nabiera powietrze ale polozna bedzie ci mowila jak..Ja to dzisiaj sobie pomyslałam, czy będę umiała przec....wtedy trzeba oddychac przepona a ja tego nie potrafię...nie chodziłam na SR i nie miałam gdzie sie nauczyć....i teraz sie boję zebym nie udusiła dziecka:-( a te mysli mam dlatgeo bo przeczytalam opowiesci z porodowek listopadówek...i tam dziewczyna pisała ze lekarz kazał jest teraz przec bo w przeciwnym razie dziecko sie udusi i generalnie sie wystraszylam:-(
reklama
E
Ewcia_822
Gość
Oczywiście dużo lepiej jak położna natnie krocze, to nic nie boli, naprawdę, mnie tylko leciutko przyszczypało Jak się samemu popęka to wtedy niestety tych szwów jest dużo więcej...
AsiaK.
Fanka BB :)
ja sie nastawiam na ciecie - choc planowac moge a co z tego wyjdzie zobaczymy
E
Ewcia_822
Gość
claudia4you i dziewczyny, które mają termin na koniec stycznia - macie już wszystko tak na tip top przygotowane? Ja jeszcze muszę kilka rzeczy nabyć, niby pierdoły, ale jednak bez tego się nie da obyć, ciągle zwlekam i zastanawiam się czy tylko ja tak odpuszczam sobie...
joasienka1
Ewcia-ja już mam prawie wszystko.
Walizka nie jest spakowana na tip top ale już w pokoju stoi i jak robiłam porządki, to to co mi zalegało w wanience wrzuciłam co by nie szukać.
dziś dostałam od znajomej dwie siatki ciuszków więc znowu piorę i prasuję, i na razie na tyle.
jutro chyba wózek i fotelik mąż odbierze i kupi szafę bo dziś nam obwodnicę zasypało i odpuścił.
Walizka nie jest spakowana na tip top ale już w pokoju stoi i jak robiłam porządki, to to co mi zalegało w wanience wrzuciłam co by nie szukać.
dziś dostałam od znajomej dwie siatki ciuszków więc znowu piorę i prasuję, i na razie na tyle.
jutro chyba wózek i fotelik mąż odbierze i kupi szafę bo dziś nam obwodnicę zasypało i odpuścił.
modlicha83
Ewcia - u mnie nie jest na tip top, ale do końca roku chcę kupić resztę potrzebnych rzeczy - kosmetyki, wózek, rzeczy dla siebie (na razie mam tylko ciuszki poprane i poprasowane) .. nie jesteś sama
Ewcia ja jestem daleko w tyle i coraz bardziej mnie to przeraża ale jakoś nie mogę sie za to zabrać. Dodatkowo dziś po wizycie u gina - nadal stwierdził że muszę leżeć co bym zawcześnie nie urodziłą i to też mnie ogranicza w działaniach :-(
Co prawda mam ciuszki - chyba wszystkie, chociaż to dopiero wyjdzie jak wyrzucę wszystko do prania i zobaczę co tam właściwie jest; ale jeszcze nie zaczęłam prać, nie wspomnę o prasowaniu. Poza tym nie mam rzeczy dla siebie takich jak podkłady, wkłądki laktacyjne itp. kosmetyków dla małej i innych prierdół. W tym tygodniu muszę w koncu usiąść i zamówić ale jakoś to odwlekam z dnia na dzień.
Pocieszam się tym , że nie muszę do świąt właściwie nic przygotowywać wiec będę miała czas :-) chociaż dni mi tak uciekają, że nie zauważę pewnie jak już bedzie styczeń.
Co prawda mam ciuszki - chyba wszystkie, chociaż to dopiero wyjdzie jak wyrzucę wszystko do prania i zobaczę co tam właściwie jest; ale jeszcze nie zaczęłam prać, nie wspomnę o prasowaniu. Poza tym nie mam rzeczy dla siebie takich jak podkłady, wkłądki laktacyjne itp. kosmetyków dla małej i innych prierdół. W tym tygodniu muszę w koncu usiąść i zamówić ale jakoś to odwlekam z dnia na dzień.
Pocieszam się tym , że nie muszę do świąt właściwie nic przygotowywać wiec będę miała czas :-) chociaż dni mi tak uciekają, że nie zauważę pewnie jak już bedzie styczeń.
C
claudia4you
Gość
claudia4you i dziewczyny, które mają termin na koniec stycznia - macie już wszystko tak na tip top przygotowane? Ja jeszcze muszę kilka rzeczy nabyć, niby pierdoły, ale jednak bez tego się nie da obyć, ciągle zwlekam i zastanawiam się czy tylko ja tak odpuszczam sobie...
Coś Ty...
torba u teściowej razem z podkładami i wkładami poporodowymi
Mam już CHYBA wszystko kupione, ale jeszcze nie mam spirytusu do pępka
Zapakuję się chyba po świętach jak torba będzie w domu
Ciuszki mam wszystkie wyprane, wyprasować jeszcze kilka trzeba...
Ale powiem tak jakbym rodziła już
to bym się spakowała do innej torby i dałabym radę,
łóżeczko też już czeka - także Michaś może wychodzić - tylko jeszcze za wcześnie na niego
Patrycja89
Mama Kubusia
Klaudoos, aco do oddychania w czsie porodu to napisalas odwrotnie. Bo jak robimy wdech to brzuszek ma sie unosic a nie opadac. Jak jest wydech to opada.
reklama
Podziel się: