reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawka 2011 - co warto mieć, co odpuścić, co zabrać do szpitala

Ja to dzisiaj sobie pomyslałam, czy będę umiała przec....wtedy trzeba oddychac przepona a ja tego nie potrafię...nie chodziłam na SR i nie miałam gdzie sie nauczyć....i teraz sie boję zebym nie udusiła dziecka:-( a te mysli mam dlatgeo bo przeczytalam opowiesci z porodowek listopadówek...i tam dziewczyna pisała ze lekarz kazał jest teraz przec bo w przeciwnym razie dziecko sie udusi i generalnie sie wystraszylam:-(
a co do oddychania podczas parcia to jest inaczej.. ale to dziewczyny juz pisaly.. tu sie nie oddycha a nabiera powietrze ale polozna bedzie ci mowila jak..

reklama
Oczywiście dużo lepiej jak położna natnie krocze, to nic nie boli, naprawdę, mnie tylko leciutko przyszczypało :) Jak się samemu popęka to wtedy niestety tych szwów jest dużo więcej...

claudia4you i dziewczyny, które mają termin na koniec stycznia - macie już wszystko tak na tip top przygotowane? Ja jeszcze muszę kilka rzeczy nabyć, niby pierdoły, ale jednak bez tego się nie da obyć, ciągle zwlekam i zastanawiam się czy tylko ja tak odpuszczam sobie...

Ewcia-ja już mam prawie wszystko.
Walizka nie jest spakowana na tip top ale już w pokoju stoi i jak robiłam porządki, to to co mi zalegało w wanience wrzuciłam co by nie szukać.
dziś dostałam od znajomej dwie siatki ciuszków więc znowu piorę i prasuję, i na razie na tyle.
jutro chyba wózek i fotelik mąż odbierze i kupi szafę bo dziś nam obwodnicę zasypało i odpuścił.

Ewcia - u mnie nie jest na tip top, ale do końca roku chcę kupić resztę potrzebnych rzeczy - kosmetyki, wózek, rzeczy dla siebie (na razie mam tylko ciuszki poprane i poprasowane) .. nie jesteś sama:-D

Ewcia ja jestem daleko w tyle i coraz bardziej mnie to przeraża ale jakoś nie mogę sie za to zabrać. Dodatkowo dziś po wizycie u gina - nadal stwierdził że muszę leżeć co bym zawcześnie nie urodziłą i to też mnie ogranicza w działaniach :-(
Co prawda mam ciuszki - chyba wszystkie, chociaż to dopiero wyjdzie jak wyrzucę wszystko do prania i zobaczę co tam właściwie jest; ale jeszcze nie zaczęłam prać, nie wspomnę o prasowaniu. Poza tym nie mam rzeczy dla siebie takich jak podkłady, wkłądki laktacyjne itp. kosmetyków dla małej i innych prierdół. W tym tygodniu muszę w koncu usiąść i zamówić ale jakoś to odwlekam z dnia na dzień.
Pocieszam się tym , że nie muszę do świąt właściwie nic przygotowywać wiec będę miała czas :-) chociaż dni mi tak uciekają, że nie zauważę pewnie jak już bedzie styczeń.

claudia4you i dziewczyny, które mają termin na koniec stycznia - macie już wszystko tak na tip top przygotowane? Ja jeszcze muszę kilka rzeczy nabyć, niby pierdoły, ale jednak bez tego się nie da obyć, ciągle zwlekam i zastanawiam się czy tylko ja tak odpuszczam sobie...

Coś Ty...
torba u teściowej razem z podkładami i wkładami poporodowymi
Mam już CHYBA wszystko kupione, ale jeszcze nie mam spirytusu do pępka

Zapakuję się chyba po świętach jak torba będzie w domu

Ciuszki mam wszystkie wyprane, wyprasować jeszcze kilka trzeba...
Ale powiem tak jakbym rodziła już
to bym się spakowała do innej torby i dałabym radę,
łóżeczko też już czeka - także Michaś może wychodzić - tylko jeszcze za wcześnie na niego

Klaudoos, aco do oddychania w czsie porodu to napisalas odwrotnie. Bo jak robimy wdech to brzuszek ma sie unosic a nie opadac. Jak jest wydech to opada.

reklama
Ewcia mowa o przygotowaniach ? ^^ Ja to wgl nie mam nic przyszykowane... ;o Nawet nie wiem sama jakie mam ciuszki, ile czego i co musze jeszcze dokupić... Zakupy i pakowanie planuje na ostatni tydzien tego roku ;))

Do góry