reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka 2011 - co warto mieć, co odpuścić, co zabrać do szpitala

ze strony wojewódzkiego szpitala tychy :

DOKUMENTY (bardzo ważne)

• skierowanie od lekarza prowadzącego
(UWAGA : wszystkie pacjentki ciężarne do porodu i w sytuacjach zagrożenia ciąży - przyjmujemy bez skierowania)

• karta chipowa NFZ (zobacz...)
  • cała dokumentacja medyczna - wypisy z poprzednich hospitalizacji
    (ginekologicznych, internistycznych, chirurgicznych, neurologicznych, laryngologicznych, ortopedycznych i innych)
  • dowód osobisty
  • Numery NIP i dane adresowe wszystkich aktualnych zakładów pracy (do L4, osobny druk dla każdego pracodawcy!)

reklama
A wiecie może jak jest z osobami niepracującymi, które nie mają swojego NIP'u? Mam mieć od męża? Czy to tylko do L4 potrzeba, którego ja nie potrzebuje?

Dziewczyny, a Wy już pakujecie torby do szpitala?
Bo ja to dopiero w styczniu chcę, mam jeszcze dużo więcej czasu niż niektóre :)
Poza tym nie przyjmuję nawet do wiadomości, że mogłabym prędzej niż w połowie stycznia rodzić.

Poza tym nie przyjmuję nawet do wiadomości, że mogłabym prędzej niż w połowie stycznia rodzić.
no ja już zwarta i gotowa, torba czeka zapakowana tylko muszę dołożyć wodę, telefon i dokumenty ale to już w ostatniej chwili jak będę się wybierać do szpitala.

tonia u mnie też do dołożenia tylko woda, ładowarka telefon no i część dokumentów bo część już schowana :) mam torbę i kuferek z kosmetykami bo się nie zmieścił już do torby do tego torebka i pojedziemy obładowani jak na wczasy jakieś ;P

Ewcia - ja też mam termin na koniec stycznia i nie mam naszykowanej torby, kupionego wózka, rozłożonego łóżeczka i nawet popranych ubranek.. ale powoli będę się za to brać - też mi się wydaje, że my to spokojnie do połowy stycznia mamy czas:-D

reklama
Do góry