reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka 2011 - co warto mieć, co odpuścić, co zabrać do szpitala

A ja sie zraziłam do pomocy połoznych o ile mozna tak to nazwac bo jak byłam na patologii jak bylam w poprzedniej ciąży i jak już minęła 13 doba po terminie to wpadła położna i krzyczy...już już brać pakuneczki pod pachę i za mną na porodówkę bo tam czekają z kroplóweczką...nic mi nie pomogła i sama wszystko niosłam. Tak więc teraz na te szelmy zero litości...jeszcze będę im szurać tymi kółkami po podłogach a to nowy szpital, rok temu oddany...zemszczę się, a co.

niezła zemsta :-D

zrób tak a co!!

reklama
dziewczyny czy któraś z Was kupowała już może biustonosze do karmienia? mnie zależy na usztywnianym, bo nawet w ciąży mam mały biust, a w takim to dużo lepiej wygląda;) a z usztywnianych w sklepie znalazłam tylko z triumpha za ok 90 zł, a to trochę dużo kaski.. dlatego pytam, bo może udało Wam się znaleźć jakieś fajne i doradzicie?
mam nadzieję, że nie pisałyście o tym w innym temacie - czytam wszystko raczej na bieżąco, ale mogłam coś przeoczyć.
pozdrawiam:)

usztywniane tyle kosztują :) tak samo jak koronkowe czy inne takie. Ja mam dwa bawełniane dałam za nie w sumie 30zł za oba bo szkoda mi było pieniędzy. Ja się spakowałam do takiej normalnej torby tylko że mam rozsuwany dół i jest pojemna no i do tego kuferek z kosmetykami. No a w torbie nie mam jeszcze wszystkiego bo wode i jakieś przegryzki dopakuję na końcu. Najlepsze jest to że chciałam wziąść ten szlafrok z microfibry co kupiłam w biedronce ale on jest taki puchaty i wielki że zrezygnowałam i wzięłam taki normalny z innego materiału i jest o połowe mniejszy

Ariska dobrze mówi ja najtańszy usztywniany na allegro widziałam za 70 zl... plus przesylka wychodzi tyle co triumph. I tak samo kupilam 2 nieusztywniane bawelniane... dziś mi przyszły i są ok.

Też się zastanawiałam, do czego się spakuję i chyba jednak do torby, choć walizkę też mam..
Jak teraz byłam w szpitalu, to stwierdziłam, że walizkę, źle się będzie pod łóżkiem otwierać, że lepiej torbę. Moja siostra ma taką dużą, to mi pożyczy..
Z tego co widziałam, to u nas też położne przychodziły, dopakowywały torby i zabierały dziewczynom, co rodziły.. Szkoda, że tak nie ma wszędzie:-(

A co do biustonoszy - to też mam mały biust, jeszcze dokładnie nie myślałam nad stanikiem, ale też będę musiała jakiś w końcu wybrać:baffled:

Ja bym wolala mniejszy ... teraz te staniki zamówilam 80 E i są ok:szok:....martwię się co to będzie później jak wrócą do swojego rozmiaru....a tez mialam nie za duzy biust...
U nas niestety połozne nie dźwigają... i stąd zaczełam myśleć nad kółkami....mąż mi dźwigal,,,specjalnie kółek kupować nie będę...widziałam ale nie spojrzalam na ceny tych walizek....A ze szpitala jak wychodziliśmy to najpierw m wziął torbę ,siatkę i pampersy.....poszedł do auta,a później przyszedl do nas...i poszliśmy z położną.Wiem ze trochę rzeczy mu dałam do domu w przeddzień wypisu...aby było mniej do noszenia

reklama
Do góry