reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka 2011 - co warto mieć, co odpuścić, co zabrać do szpitala

reklama
tylko jedyny minus kupowania na oddziale jest taki, że (przynajmniej u nas) płaci się 7 zł, a w aptece czy na allegro można kupić za mniej niż 3 zł ;-)

Dominika u nas tak samo, z reszta ze wszystkim tak jest, mamy zostawiaja rożne rzeczy a potem polożne sprzedają z podbiciem ceny 100%, wiem bo koleżanki mamy z pracy mówiły że polożne maja tam wszystko od pieluch, kosmetyków, podkładów itp i radziły by nic nie zostawiac bo one na tym zarabiają a skoro dostały za darmo t darmo powinny dac

Jednak co szpital to obyczaj...u nas wszystko swoje trzeba mieć
a jak pójdzie się o coś poprosić to wściekaja się te pielęgniary jak osy..

W sumie to myślę, że takie podkłady poporodowe powinny być szpitalne i powinny nam sie należyć skoro ludziom po zabiegach należą sie opatunki itp.

ja sie dzis dowiedzialam, ze w szpitalu w ktorym chce rodzic nie musze miec tych podkladow na lozko bo daja:-)

A co do prania to ja jesem w trakcie....ale powiem wam ze ciezko mi wystac przy desce...brzuchol twardnieje bardzo:-(

u nas podkłady na lóżko dają, ale tylko jeden:/ więc ja się zaopatrzyłam w czarny ręcznik :-) będzie leżał na lóżku pod moją dupcią:-)

ja sobie podkłady kupiłam wezme ze sobą 5 sztuk a co, będzie na przebranie dzidziusia albo pod tyłek bo nie wyobrażam sobie leżeć w krwi a moja kumpela tak miała bo nie było łaskawej pani żeby jej prześcieradło zmieniła masakra jakaś.Traktowanie jak za komuny

reklama
Te podkłady nie są takie drogie a myślę,że się przydadzą,ja w aptece za 2 zapłaciłam coś 3,60zł.Także jak zostanie może posłużyć póżniej maluszkowi.

Do góry