reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawka 2011 - co warto mieć, co odpuścić, co zabrać do szpitala

reklama
arisko- ja pralam i prasowalam jakos 5/6 mc nie pamietam dokladnie kiedy, ale dziekuje Bogu ze rozjasnil mój umysł;) teraz za cholere nie dalabym rady!!

Ja jakoś ciągle jak myślę o tym praniu to stwierdzam, że jeszcze tyleeeeee czasu... no i odwlekam. Nie żeby mi się nie chciało, bo nie mogę się doczekać tego prania i może dlatego tak to odwlekam, coby jeszcze większą radość z prasowania tych mini ciuszków mieć :)
Ja już to zrobiłam bo się doczekać nie mogłam , taka mi to frajdę sprawiało za każdym razem, mogłabym prac codziennie i prasować
Tylko nie wiem czy jest sens prać rzeczy, które będzie dziecko nosić mając pół roku....

ja prałam i prasowałam te 0-3 i 3-6 bo jakoś wolę mieć odświeżone w szafce poukładane. A pozatym wiele tych 3-6 mogą być wcześniej potrzebne bo np. rękawki podwiniesz czy coś i już bedą jak znalazł;)

ja też już mam wszystkie ciuszki poprane, powoli sobie w ręku prałam a ostatnią turę w te ciepłe dni co były, została mi jeszcze poszewki do prania 2 komplety, prześcieradła i baldachim, podkład do wózka i dwa rożki no pościel i ochraniacz do odświeżenia, mam nadzieje ze będzie taka fajna zimowa pogoda bo uwielbiam w taka wietrzona pościel. i to wszystko oczywiscie uprasowac plus ciuszki najmniejsze i 32 pieluchy, ale jak ja nie dam rady to mi mąż lub mama pomogą

dominika ja dziś zamówiłam wyprawkę i podaję poleconego przez dziewczyny sprzedawcę....ma naprawdę fajne ceny. Ja zamawialam od dwóch bo jeden miał to a drugi co innego.
Polceony przez dzziewczyny : MYSZKA-SKLEP a ten drugi u którego ja zamawiałam: wasal83

Moja koleżanka się jeszcze dołożyla do zamówienia więc przesyłka poszła na pół:)
Zostało mi jeszcze: m.in. biustonosz, proszki, i grubsze sprawy typu łóżeczko, pościel wózek

dzieki kochana,
oglądałam rzeczy u tego sprzedawcy, ale nie bardzo mi "podeszły".
poza tym nie ma dużo rzeczy, które potrzebuję.
Znalazłam takiego: rodzyneczki.
On ma i sudocrem i podkłady poporodowe fajne i nozyczki do paznokci i ręcznik z kapturkiem 100x100 dobrej jakości taki jaki chciałam i inne drobiazgi.
Poza tym ma tez fajna nakładkę na sedes + podest dla starszego - coś takiego planowałam kupić, więc przy okazji też zamówię...
no ma prawie wszystko oprócz staników do karmienia, ale to kupie od tego, którego też polecałyście :-)

Ewcia - ja też się jakoś nie moge przybrać do tego prania.... i chyba też zostawiam na grudzień... ;-)

ariska - no, trochę wcześniej masz termin porodu ;-) :-)

reklama
Ja myślę, że 2 paczki po 10 sztuk to minimum.
Pewnie kupię te 2 paczki, a najwyżej w szpitalu dokupię trzecią czy czwartą jak będzie trzeba
albo kupię od razu 3...

Do góry