reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka 2011 - co warto mieć, co odpuścić, co zabrać do szpitala

reklama
arisko- ja pralam i prasowalam jakos 5/6 mc nie pamietam dokladnie kiedy, ale dziekuje Bogu ze rozjasnil mój umysł;) teraz za cholere nie dalabym rady!!

Ja jakoś ciągle jak myślę o tym praniu to stwierdzam, że jeszcze tyleeeeee czasu... no i odwlekam. Nie żeby mi się nie chciało, bo nie mogę się doczekać tego prania i może dlatego tak to odwlekam, coby jeszcze większą radość z prasowania tych mini ciuszków mieć :)
Ja już to zrobiłam bo się doczekać nie mogłam , taka mi to frajdę sprawiało za każdym razem, mogłabym prac codziennie i prasować
Tylko nie wiem czy jest sens prać rzeczy, które będzie dziecko nosić mając pół roku....

ja prałam i prasowałam te 0-3 i 3-6 bo jakoś wolę mieć odświeżone w szafce poukładane. A pozatym wiele tych 3-6 mogą być wcześniej potrzebne bo np. rękawki podwiniesz czy coś i już bedą jak znalazł;)

ja też już mam wszystkie ciuszki poprane, powoli sobie w ręku prałam a ostatnią turę w te ciepłe dni co były, została mi jeszcze poszewki do prania 2 komplety, prześcieradła i baldachim, podkład do wózka i dwa rożki no pościel i ochraniacz do odświeżenia, mam nadzieje ze będzie taka fajna zimowa pogoda bo uwielbiam w taka wietrzona pościel. i to wszystko oczywiscie uprasowac plus ciuszki najmniejsze i 32 pieluchy, ale jak ja nie dam rady to mi mąż lub mama pomogą

dominika ja dziś zamówiłam wyprawkę i podaję poleconego przez dziewczyny sprzedawcę....ma naprawdę fajne ceny. Ja zamawialam od dwóch bo jeden miał to a drugi co innego.
Polceony przez dzziewczyny : MYSZKA-SKLEP a ten drugi u którego ja zamawiałam: wasal83

Moja koleżanka się jeszcze dołożyla do zamówienia więc przesyłka poszła na pół:)
Zostało mi jeszcze: m.in. biustonosz, proszki, i grubsze sprawy typu łóżeczko, pościel wózek

dzieki kochana,
oglądałam rzeczy u tego sprzedawcy, ale nie bardzo mi "podeszły".
poza tym nie ma dużo rzeczy, które potrzebuję.
Znalazłam takiego: rodzyneczki.
On ma i sudocrem i podkłady poporodowe fajne i nozyczki do paznokci i ręcznik z kapturkiem 100x100 dobrej jakości taki jaki chciałam i inne drobiazgi.
Poza tym ma tez fajna nakładkę na sedes + podest dla starszego - coś takiego planowałam kupić, więc przy okazji też zamówię...
no ma prawie wszystko oprócz staników do karmienia, ale to kupie od tego, którego też polecałyście :-)

Ewcia - ja też się jakoś nie moge przybrać do tego prania.... i chyba też zostawiam na grudzień... ;-)

ariska - no, trochę wcześniej masz termin porodu ;-) :-)

reklama
Ja myślę, że 2 paczki po 10 sztuk to minimum.
Pewnie kupię te 2 paczki, a najwyżej w szpitalu dokupię trzecią czy czwartą jak będzie trzeba
albo kupię od razu 3...

Do góry