reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyniki badania nasienia

Witajcie. Staramy się od roku, żony wyniki wszystkie w normie, żadnych odstępstw od norm więc zdecydowałem się na badanie. Jak zinterpretujecie moje wyniki? Morfologia tylko 2%, zaczynam suplementację, witaminy, dietę etc, może cos pomoże. Mocno zawyżona jest "lepkość", faktycznie od dłuższego czasu to widzimy. Z natury mało piję więc będę starał się pić ile się da. Czy z tą lepkością to główna przyczyna czy może wskazywać na coś innego? Dzięki z góry
Wyniki nie są złe :)
Tak lepkość ma duże znaczenie. Duuuuuużo wody + ewentualnie wtedy kiedy partnerka ma owulację to parę dni przed pić ACC lub jakiś syrop rozrzedzający np mucosolvan [emoji6]

reklama
Witam, można prosić o pomoc w interpretacji?
Wizyte mam na 22.01 a rodzinny nie wystawil skierowania do urologa :(
Czy jest aż tak bardzo źle?

Załączniki

• 20210112_163519.jpg
    20210112_163519.jpg
    103,4 KB · Wyświetleń: 132
  • IMG-20210111-WA0003.jpg
    IMG-20210111-WA0003.jpg
    144,4 KB · Wyświetleń: 137
  • IMG-20210111-WA0004.jpg
    IMG-20210111-WA0004.jpg
    108 KB · Wyświetleń: 139
Witam, można prosić o pomoc w interpretacji?
Wizyte mam na 22.01 a rodzinny nie wystawil skierowania do urologa :(
Czy jest aż tak bardzo źle?
Nie jest źle :) ale mogłoby lepiej. Jest bardzo słaby ruch. Na to polecam suplementy NUCLEOX. Mój mąż miał podobny problem i po 2 miesiącach ruch bardzo skoczył do góry ponieważ Nucleox ma bardzo duży l-karnityny :) Lepsza dieta, trochę suplementów i będzie super :)

Nie jest źle :) ale mogłoby lepiej. Jest bardzo słaby ruch. Na to polecam suplementy NUCLEOX. Mój mąż miał podobny problem i po 2 miesiącach ruch bardzo skoczył do góry ponieważ Nucleox ma bardzo duży l-karnityny :) Lepsza dieta, trochę suplementów i będzie super :)
Ekspersowa odpowiedź :) wyglądasz na profesionaliste, to kwestia zawodu czy "doświadczenia" życiowego?
Ulżyło mi, juz czarne myśli mialam w głowie i wczoraj totalna emocjonalna załamka 🙈😪🤷🏼‍♀️

Ekspersowa odpowiedź :) wyglądasz na profesionaliste, to kwestia zawodu czy "doświadczenia" życiowego?
Ulżyło mi, juz czarne myśli mialam w głowie i wczoraj totalna emocjonalna załamka 🙈😪🤷🏼‍♀️
Doświadczenie życiowe. Staramy się o dziecko już 2,5 roku i mąż badał już parokrotnie nasienie :) więc staram się pomóc jeżeli coś wiem :) Nie ma co się załamywać tylko trzeba walczyć :)
Aby poprawić nasienie zalecają zdrowa dieta, nie palić, ograniczyć alkohol, nie przegrzewać jajek (nosić luźne bokserki) no i suplementy :)

Słaba morfologia. Ale przy dużej liczebności i szybkim ruchu postępowym zwiększa się szansa. Mąż musi lykac końskie dawki witamin. Zero picia luźne bokserki i prysznic zamiast kąpieli. Nie nosić tel przy jajkach i nie przegrzewac
Jakie suplementy warto brać na poprawę morfologii i ruchliwości?

Witamina C w proszku, koenzym q10, tokovit E, selen, cynk, ala nerv, witD w kroplach, L-karnityna, duzo wody mineralnej i ruchu. Maz pije olej z czarnuszki i olej lniany.

Ja polecam suplement libi-men, mój partner brał to plus kompleks witamin. W składzie jest żeń-szeń, budzyganek naziemny, guarana, korzeń maca. Wszystkie te naturalne substancje działają pobudzająco :D

Ja świeżo po konsultacjach, na poprawę koncentracji i ilości oraz na ruchliwość i ich prawidlowosc bardzo polecał proxeed.
Mówił że odkąd go wprowadził to co kwartał te efekty są naprawdę zauważalne, np z ilości 1.5 mln zrobiło się aż 50 mln jednostek, pokazywał również artykuł o wpływie tych substancji i jedyny produkt który zawiera całą mieszankę to narazie właśnie ww proxeed, kazal 2x1 brać.
Jest również wersja dla kobiet:)

reklama
Witajcie, czy mogłabym prosić o pomoc z interpretacją wyników? O ciąże staramy się od roku. Po raz pierwszy było robione badanie nasienia i trochę jesteśmy przerażeni 😕 czy wyniki są zle? Z góry dziękuje za pomoc

Załączniki

• CFFE15CF-E705-43D3-B16F-CDCE941DE9FA.jpeg
    CFFE15CF-E705-43D3-B16F-CDCE941DE9FA.jpeg
    1,4 MB · Wyświetleń: 129
  • FE9D4480-159C-4B6F-A7C8-7600ABAA1508.jpeg
    FE9D4480-159C-4B6F-A7C8-7600ABAA1508.jpeg
    703,1 KB · Wyświetleń: 147
Do góry