Liwia92
Aktywna w BB
Dziękuję za odpowiedźWg mnie równiez bardzo dobre wyniki!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziękuję za odpowiedźWg mnie równiez bardzo dobre wyniki!
Witam, proszę o waszą opinię. Wizyta u lekarza będzie oczywiście ale chciałbym poznać wasze zdanie.
Pozdrawiam!
Normy w nawiasie
Liczba dni od ostatniej ejakulacji: 7
upłynnienie 20 min (
objętość 5,8 ml (>1,5)
pH 8 (>7,2)
barwa szara
lepkość 1 (
aglutynacja I
koncentracja plemników 24 mln/ml (>15 mln/ml)
całkowita liczba plemników 136,20 mln/ejakulat (>39 mln/ejakulat)
ruch postępowy 25%, 34,8 mln/ejakulat (>32%, >12,5 mln/ejakulat)
ruch całkowity 47%, 65,4 mln/ejakulat (>40%, >15,6 mln/ejakulat)
brak ruchu 53%
żywotność 61%, 84,9 mln/ejakulat (>58%, >22,6 mln/ejakulat)
morfologia 3% (>4%)
koncentracja komórek okrągłych 1 mln/ml (ml)
koncentracja leukocytów 0 (ml)
Jest ok na lepszy ruch można pić l-karnityne. Spytajcie lekarza o tą pić aglutynacja 1 stopnia. To ozn. że plemniki zlepiają się ze sobą.Witam, proszę o waszą opinię. Wizyta u lekarza będzie oczywiście ale chciałbym poznać wasze zdanie.
Pozdrawiam!
Normy w nawiasie
Liczba dni od ostatniej ejakulacji: 7
upłynnienie 20 min (
objętość 5,8 ml (>1,5)
pH 8 (>7,2)
barwa szara
lepkość 1 (
aglutynacja I
koncentracja plemników 24 mln/ml (>15 mln/ml)
całkowita liczba plemników 136,20 mln/ejakulat (>39 mln/ejakulat)
ruch postępowy 25%, 34,8 mln/ejakulat (>32%, >12,5 mln/ejakulat)
ruch całkowity 47%, 65,4 mln/ejakulat (>40%, >15,6 mln/ejakulat)
brak ruchu 53%
żywotność 61%, 84,9 mln/ejakulat (>58%, >22,6 mln/ejakulat)
morfologia 3% (>4%)
koncentracja komórek okrągłych 1 mln/ml (ml)
koncentracja leukocytów 0 (ml)
Dziękuje za odpowiedź. 1 stopień to właśnie znaczy, że jest mało zalepionych plemników, więc dobrzeJest ok na lepszy ruch można pić l-karnityne. Spytajcie lekarza o tą pić aglutynacja 1 stopnia. To ozn. że plemniki zlepiają się ze sobą.
Dziękuję zobaczymy co lekarz powie. Wizyta 20.01Nie jest źle, morfologia i ruch lekko obniżone. Ruch moze byc spowodowany długa karencja (7 dni), może jakbyś odczekał 5 dni ruch byłby lepszy.
Nie zaszkodzą suplementy ferti.lman np. Warto wprowadzić zdrowa diete, sport, rzucić używki i napoje z plastikowych butelek.
EDIT: do tego nie przegrzewac jąder, czyli żadnej sauny i podgrzewanych siedzeń samochodowych [emoji4]
Nie. Dobrze by było gdyby pisało brak lub nieobecna. A u was jest 1 stopień.Dziękuje za odpowiedź. 1 stopień to właśnie znaczy, że jest mało zalepionych plemników, więc dobrze
OK, zapytamyNie. Dobrze by było gdyby pisało brak lub nieobecna. A u was jest 1 stopień.
Zrobiłam zdjęcie z wyników mojego męża.Zobacz załącznik 1223381