reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyniki badania nasienia

Zobacz załącznik 1179191

Dziewczyny pomożecie z interpretacją? Czy przy takiej liczbie plemników, morfologia 2% jest problemem?
Ciężko odpowiedzieć na to pytanie, i tak i nie..

Zrobiłabym usg jąder i badanie hormonów dla sprawdzenia czy wszystko okay.

Teoretycznie mąż ma duża ilość plemników, powinno być wszystko okay [emoji3]Jednak nie rezygnowałabym z wprowadzenia suplementów, luźnych gaci, nieprzegrzewania jąder, dobrej diety i sportu. Alkohol i fajki ble

reklama
Moim zdaniem nie jest. Oczywiście, że można się posuplementować, ale nie upatrywałabym w tym głównej przyczyny braku ciąży.

Ciężko odpowiedzieć na to pytanie, i tak i nie..

Zrobiłabym usg jąder i badanie hormonów dla sprawdzenia czy wszystko okay.

Teoretycznie mąż ma duża ilość plemników, powinno być wszystko okay [emoji3]Jednak nie rezygnowałabym z wprowadzenia suplementów, luźnych gaci, nieprzegrzewania jąder, dobrej diety i sportu. Alkohol i fajki ble

Dzięki za odpowiedź :)

Moim zdaniem nie jest. Oczywiście, że można się posuplementować, ale nie upatrywałabym w tym głównej przyczyny braku ciąży.

W ciąży byłam dwukrotnie - biochemiczna i pozamaciczna. Aktualnie od pół roku się nie udaje. Super jeśli mówicie, że niska morfologia nie jest takim problemem :) Suplementy już kupiliśmy, wprowadzamy więcej ruchu, może to pomoże.

W ciąży byłam dwukrotnie - biochemiczna i pozamaciczna. Aktualnie od pół roku się nie udaje. Super jeśli mówicie, że niska morfologia nie jest takim problemem :) Suplementy już kupiliśmy, wprowadzamy więcej ruchu, może to pomoże.
Niska morfologia jest problemem, ale wyniki powinno się interpretować całościowo.
Wg mnie ważne jest myśleć pozytywnie i dbać o siebie. Poczytaj akademie płodności, dziewczyny wydały plodnobook męski, opisują świetne historie i opracowują diety płodności dla mężczyzn. Może znajdziesz coś ciekawego. Pozdrawiam

Niska morfologia jest problemem, ale wyniki powinno się interpretować całościowo.
Wg mnie ważne jest myśleć pozytywnie i dbać o siebie. Poczytaj akademie płodności, dziewczyny wydały plodnobook męski, opisują świetne historie i opracowują diety płodności dla mężczyzn. Może znajdziesz coś ciekawego. Pozdrawiam

Na pewno poczytam, dzięki :)

Hej jestem tutaj nowa i piszę do was bo jestem załamana odebrałam pierwsze wyniki nasienia partnera i chyba jest bardzo źle proszę wypowiedzcie sie czy wgl mamy na co liczyć czy nie ma szans ?

Załączniki

• 79BBCBE1-E4D9-496F-80D0-3CCD9B3C76BE.png
    79BBCBE1-E4D9-496F-80D0-3CCD9B3C76BE.png
    197,4 KB · Wyświetleń: 196
Hej jestem tutaj nowa i piszę do was bo jestem załamana odebrałam pierwsze wyniki nasienia partnera i chyba jest bardzo źle proszę wypowiedzcie sie czy wgl mamy na co liczyć czy nie ma szans ?
No niestety wyniki są bardzo złe. Musicie znaleźć przyczynę dlaczego wyniki są tak słabe. Obowiązkowo umówcie się na wizytę do androloga.

reklama
Dzień dobry,
od ponad roku staramy się o dziecko i ostatnio wykonałem badania nasienia. Jeszcze nie byliśmy u lekarza, ale bardzo się martwię. Proszę Was o ocenę wyników badania.
Pozdrawiam serdecznie.

Załączniki

• 20201103_102022.jpg
    20201103_102022.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 144
  • 20201103_102037.jpg
    20201103_102037.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 141
Do góry